Σμαρτ : «Ένιωσα πως δεν είμαι άνθρωπος»

Σμαρτ : «Ένιωσα πως δεν είμαι άνθρωπος»

Μια συγκλονιστική ιστορία, όταν είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης από μια «φίλαθλο» των Μπόστον Σέλτικς μοιράστηκε ο γκαρντ της ομάδας, Μάρκους Σμαρτ.

Συγκλονιστική, ντροπιαστική, σοκαριστική… Μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν την ιστορία την οποία έκανε γνωστή ο Μάρκους Σμαρτ. Ο γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς διηγήθηκε ένα περιστατικό το οποίο βίωσε πριν από μερικά χρόνια, όταν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από μια «φίλαθλο» της ομάδας, η οποία είχε μάλιστα και το 6χρονο της παιδί μαζί της…

«Υπήρξαν πολλά περιστατικά ρατσισμού και ειδικά μέσα στο γήπεδο και την ώρα του αγώνα. Όμως αυτό που έχει καρφωθεί στο μυαλό μου και το οποίο μου άσκησε την μεγαλύτερη επιρροή έλαβε χώρα έξω από το TD Garden ύστερα από μια νίκη των Σέλτικς.

Συγκεκριμένα Έβγαινα από το πάργκινγκ του γηπέδου μας όταν είδα μία λευκή γυναίκα με το 5χρονο-6χρονο παιδί της να περνάει παράνομα τον δρόμο και τα αυτοκίνητα πλησίαζαν κατά πάνω τους. Είχα ανοιχτά τα παράθυρά μου και συνειδητοποίησα ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Γι’ αυτό και της φώναξα, ευγενικά, ότι έπρεπε να περάσουν γρήγορα τον δρόμο ώστε να μην πάθαιναν κάτι κακό.

Η γυναίκα φορούσε μπλούζα του Αϊζάια Τόμας των Σέλτικς με το Νο4 και γύρω της υπήρχαν φίλαθλοι των Σέλτικς οι οποίοι είχαν βρεθεί στο ματς. Έτσι φαντάστηκα ότι θα είναι εντάξει με αυτό.

Όχι.

Γύρισε το κεφάλι της και μου είπε…

«Αντε γ..ου, γ…νε, αρ…η!!!»

Για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορούσα να ανασάνω και αναρωτήθηκα εάν και εφόσον το είπε αλήθεια αυτό…

Δεν ήμουν άνθρωπος για αυτήν την γυναίκα, αλλά ένα είδος διασκέδασης. Τίποτα περισσότερο. Και, πιστέψτε με, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω κάθε σταγόνα υπομονής για να μην την βρίσω. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έφυγα. Απλά ήθελα να τελειώσει όλο αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ