Κόρβερ : «Γι’ αυτό μείναμε στα αποδυτήρια κόντρα στους Μάτζικ»

Κόρβερ : «Γι’ αυτό μείναμε στα αποδυτήρια κόντρα στους Μάτζικ»

Για τη μέρα που δεν αγωνίστηκαν κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ οι Μιλγουόκι Μπακς για τα πλέι οφ του ΝΒΑ, μίλησε ο Κάιλ Κόρβερ.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ οι Μιλγουόκι Μπακς δεν αγωνίστηκαν απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ σε ένα παιχνίδι από τα μεταξύ τους για τα πλέι οφ του ΝΒΑ και ο Κάιλ Κόρβερ μίλησε στο κολέγιο του για τη μέρα εκείνη. Ανέφερε πως πήραν όλοι την απόφαση για να μην βγουν από τα αποδυτήρια, ενώ μίλησε και για τις δικές του σκέψεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο άσος της ομάδας του Μιλγουόκι:

«Είχαμε πολλές συζητήσεις για το θέμα της αστυνομικής βίας. Λίγες ημέρες πριν πυροβολήσουν τον Τζέικομπ Μπλέικ, υπήρχε ιστορία για ένα λευκό παιδί που είχε βγει στον δρόμο και πυροβολούσε. Οι δικοί μας άνθρωποι που μένουν στο Μιλγουόκι ένιωθαν τον πόνο. Πήγαμε λοιπόν στο παιχνίδι και δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά για αυτό.

Υπάρχει μία σειρά από γεγονότα που συνέβησαν και οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ένας από τους προπονητές μας, ο Ντάρβιν Χαμ, έχει δύο γιους που είναι 20 χρονών και ζουν στο Μιλγουόκι και τους σκεφτόταν. Ο Χαμ είναι ψηλός, δυνατός, έχει παίξει στο Τέξας Τεκ, τον θυμάμαι κάποτε να σπάει ένα ταμπλό. Και απλώς καθόταν και έκλαιγε λέγοντας «τα παιδιά είναι στους δρόμους». Όλοι ήταν στην τσίτα και απλώς κάθισα στην καρέκλα μου με δάκρυα στα μάτια και κοίταζα την φανέλα μου που έλεγε «Black Lives Matter» και σκεφτόμουν «τι κάνουμε;» Ο Τζορτζ Χιλ αποφάσισε τότε ότι δεν θα παίξει. Ο Στέρλινγκ Μπράουν, που έχει την δική του ανοιχτή υπόθεση στο Μιλγουόκι όταν η αστυνομία του έριξε με τέιζερ χωρίς λόγο και τον συνέλαβε με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια, είπε «είμαι με τον Τζορτζ» και μας είπε «δεν είναι ανάγκη να το κάνετε αν δεν θέλετε, αλλά εγώ και ο Τζορτζ δεν θα παίξουμε σήμερα». Και τότε όλοι καθίσαμε και είπαμε «είμαστε μαζί σας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ