Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη νέα σεζόν στο NBA

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τη νέα σεζόν στο NBA

Η λίγκα έστειλε στις ομάδες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν...

Η «αυλαία» της νέας σεζόν στο NBA ανοίγει στις 22 Δεκεμβρίου και η λίγκα έχει αποστείλει στις ομάδες τον οδηγό πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, στον οποίο περιγράφονται οι διαδικασίες για το πως θα αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού.

Αυτό το Σαββατοκύριακο άρχισαν καθημερινά τεστ ενόψει των προπονητικών καμπ που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. Οι ατομικές προπονήσεις έως τη Δευτέρα θα είναι εθελοντικές, ενώ θα ακολουθήσουν υποχρεωτικές ατομικές προπονήσεις από την Τρίτη έως το Σάββατο.

Οι υποχρεωτικές ομαδικές προπονήσεις είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 6-10 Δεκεμβρίου, ενώ το διάστημα 11-19/12 θα διεξαχθούν τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν.

Κάποιες από τις βασικές διατάξεις στο έγγραφο είναι οι εξής:

– Η εμφάνιση ανεξάρτητων κρουσμάτων (δεν έχουν εξαπλωθεί μεταξύ των παικτών ή του προσωπικού) ή ένας μικρός ή «αναμενόμενος αριθμός» κρουσμάτων κορονοϊού δεν θα απαιτήσει απόφαση διακοπής ή ματαίωσης της σεζόν.

– Όποιος βρεθεί θετικός, έχει δύο… διαδρομές για να επιστρέψει στη δουλειά: να πάει δέκα ημέρες ή περισσότερο μετά το πρώτο θετικό τεστ ή από την έναρξη των συμπτωμάτων ή να βρεθεί δύο φορές αρνητικός σε ελέγχους, στους οποίους θα υποβληθεί με απόσταση τουλάχιστον 24 ωρών μέσω τεστ PCR.

– Κάθε παίκτες που θα βρεθεί θετικός, ακόμη κι αν είναι ασυμπτωματικός, πρέπει να περιμένει για δέκα ημέρες και στη συνέχεια να παρακολουθείται σε ατομικές προπονήσεις για επιπλέον δύο ημέρες.

– Δεν αναφέρονται κριτήρια για το τι μπορεί να ωθήσει το ΝΒΑ να αναστείλει τη σεζόν.

– Οι αποστολές των ομάδων για τα ταξίδια περιορίζονται σε 45 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 17 παικτών, καθώς θα… γυρίσουν όλη τη χώρα για να δίνουν εντός κι εκτός έδρας αγώνες στα γήπεδα του NBA.

– Όπως και στη «φούσκα» του Ορλάντο, θα είναι διαθέσιμη μια ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά πιθανών παραβιάσεων των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ