Κλίπερς : Έρευνα του NBA για τη μεταγραφή του Λέοναρντ

Κλίπερς : Έρευνα του NBA για τη μεταγραφή του Λέοναρντ

Το NBA ξεκίνησε έρευνα για το θέμα της μεταγραφής του Λέοναρντ στην αμερικάνικη ομάδα...

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς αρνούνται την παράβαση που φέρεται σε αγωγή από έναν άνδρα που είπε ότι η ομάδα του οφείλει 2,5 εκατομμύρια δολάρια για τη βοήθεια στην απόκτηση του Καγουάι Λέοναρντ πριν την έναρξη της σεζόν 2019/20.

Οι Κλίπερς επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι το NBA ερευνά τους ισχυρισμούς που προκύπτουν από την αγωγή, η οποία κατατέθηκε τη Δευτέρα.

Ο Τζέρι Γουίλκς κατηγορεί την ομάδα και τον σύμβουλο Τζέρι Γουέστ ότι παραβίασαν την προφορική συμφωνία να βοηθήσει τους Κλίπερς να δελεάσουν τον Λέοναρντ, που έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP των τελικών και επίσης δύο φορές κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς.

Ο Γουέστ και η ομάδα εξέδωσαν δηλώσεις με τις οποίες καλούσαν τους ισχυρισμούς αναληθείς.

«Δεν γνωρίζω ότι έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου και αρνούμαι οποιαδήποτε κατηγορία σε σχέση με την υπογραφή του Καγουάι Λέοναρντ», ανέφερε Ο Γουέστ.

Οι Κλίπερς δήλωσαν ότι η αγωγή «είναι πλήρης με ανακρίβειες και οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. Οι Κλίπερς συνεργάζονται πλήρως με το NBA στην έρευνά του, κάτι που είναι τυπικό όταν γίνονται τέτοιου είδους κατηγορίες. Οι Κλίπερς παρέχουν στο NBA αποδεικτικά στοιχεία ότι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς».

Ο Γουίλκς, ο οποίος είπε ότι είναι καλός φίλος του Λέοναρντ και ο καλύτερος φίλος του θείου του Λέοναρντ, Ντένις Ρόμπερτσον, ισχυρίζεται ότι οι Κλίπερς συμφώνησαν να τον πληρώσουν ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια που μπορούσε να προσφέρει κατά την προσέγγιση του Λέοναρν.

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Γουίλκς είπε σε έναν άνδρα με το όνομα Σαμ Γουάτσον «ότι οι Κλίπερς χρειάζονταν να υπογράψουν τον Πολ Τζορτζ για να υπογράψουν τον Καγουάι Λέοναρντ» και ότι αυτό το μήνυμα παραδόθηκε στην ομάδα.

Οι Κλίπερς ολοκλήρωσαν την ανταλλαγή με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ προκειμένου να αποκτήσουν τον Τζορτζ στις 10 Ιουλίου 2019, μια μέρα μετά την υπογραφή του Λέοναρντ σε ένα τριετές συμβόλαιο 103,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης, στην αγωγή, ο Γουίλκς ισχυρίζεται ότι, υπό την «κατεύθυνση» του Γουέστ, είπε στον Ρόμπερτσον ότι εάν ο Λέοναρντ υπέγραφε με τους Κλίπερς, ο Ρόμπερτσον θα «παραλάμβανε ένα σπίτι στη Νότια Καλιφόρνια» και ότι ιδιοκτήτης των Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ θα «Χρηματοδοτούσε μια εκστρατεία μάρκετινγκ 100.000.000 $ για τον Καγουάι Λέοναρντ»

Οι κανόνες του ΝΒΑ απαγορεύουν τις «έμμεσες επικοινωνίες, όπως αυτές που γίνονται μέσω διαμεσολαβητών» και στους Κλίπερς θα μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως και να χάσουν μελλοντικά draft pick εάν διαπιστωθεί ότι παραβίασαν τους κανόνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ