Ο «8 mile» είναι το draft-steal που περίμενε η Βοστώνη (vids)

Ο «8 mile» είναι το draft-steal που περίμενε η Βοστώνη (vids)

Από το 26 του ντραφτ στη πρώτη γραμμή των Σέλτικς, ο Πέιτον Πρίτσαρντ.

Με κόκκινα μάγουλα. Και ένα κούρεμα που παραπέμπει περισσότερο σε πεζοναύτη και λιγότερα σε αθλητή του ΝΒΑ. Γενικά… αντιτουριστικός ο Πέιτον Πρίτσαρντ, που οι συμπαίκτες του στους Σελτικς εδώ και λίγες ημέρες τον αποκαλούν «8 mile». Τα… βαφτίσια τα έκανε ο Τζέισον Τέιτουμ που τα ξημερώματα έβαλα μια ξεγυρισμένη σαραντάρα στους Ράπτορς.

Γιατί «8 mile»; Γιατί όντως είναι φτυστός ο Έμινεμ σε εκείνη την περίφημη κινηματογραφική ταινία του 2002 με τις battle rap μονομαχίες από όπου ξεπήδησε το lose yourself. Ο γνωστός ράπερ ήταν ο Β-rabbit. Ο Πρίτσαρντ είναι ο P-rabbit για τους συμπαίκτες του. Και δεν αποκλείεται τελικά να είναι και το draft-steal που η Βοστώνη περίμενε εδώ και χρόνια.

Με μπόι μόλις στο 1.85μ ο Πρίτσαρντ ήταν η δεύτερη επιλογή των Σέλτικς στο φετινό ντραφτ. Στο 26 τον διάλεξαν. Νούμερο που πήραν έπειτα από ανταλλαγή θέλοντας να κατέβουν ακόμη χαμηλότερα στις επιλογές τους (δείγμα ότι δεν πίστευαν ότι σε αυτό το επίπεδο θα βρουν κάτι ξεχωριστό). Οι Κέλτες έχουν μια έτοιμη ομάδα –πέρσι έφτασαν ως τους τελικούς της Ανατολής-. Δεν φημίζονται ότι δίνουν ευκαιρίες στους rookies. Δεν ήθελαν και κάτι παραπάνω από το να ενισχύσουν τον πάγκο τους. Η βασική τους επιδίωξη ήταν να βρουν κάποιους καλούς σουτέρ.

Ο Πρίτσαρντ είναι τέτοιος: 41,5% στο τρίποντο είχε την τελευταία του κολεγιακή χρονιά στο Όρεγκον. Στη πόλη που δοξάστηκε ως γυμνασιόπαιδο και που έκανε εξαιρετική καριέρα και σαν κολεγιόπαιδο. Ένας αυθεντικός σκόρερ. Με μπόι όμως στο 1.85 και την ηλικία του (κλείνει τα 23 στις 28 Γενάρη) να μην παραπέμπει σε «λαβράκι» δεν απασχόλησε ιδιαιτέρως το φετινό draft.

Καμιά φορά όμως είναι να σε… θέλει. Και τον Πρίτσαρντ όπως φαίνεται τον θέλει. Το ξεκίνημα της σεζόν βρήκε τους Σέλτικς δίχως τον βασικό τους πλει-μέικερ, τον Κέμπα Γουόκερ που υποφέρει από το αριστερό του γόνατο και προς το παρόν είναι άγνωστο πως θα επιστρέψει. Ο Μπραντ Στίβενς έχτισε ένα rotation δίχως κανονικό «1» στην πεντάδα του δίνοντας τα κλειδιά στον Μάρκους Σμαρτ. Έχει ως δεύτερη επιλογή τον «βετεράνο» Τζεφ Τιγκ, αλλά προφανώς χρειάζονταν έναν ακόμη για τη δουλειά.

Στην πρεμιέρα με τους Μπακς, ο Πρίτσαρντ αγωνίστηκε 13 λεπτά. Στα επόμενα τέσσερα ματς σκαρφάλωσε πάνω από τα 20. Στη νίκη με τους Πέισερς έπαιξε 27 όντας καθοριστικός στον τρόπο με τον οποίο η Βοστώνη γύρισε ματς 17 πόντων ( από 87-71 σε 111-116). Το αποθεωτικό όμως για εκείνον έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Τάμπα της Φλώριντα. Και ο Σμαρτ και ο Τιγκ έμειναν εκτός μάχης με τραυματισμούς. Ο Μπραντ Στίβενς λοιπόν παρότι ξεκίνησε στην πεντάδα ένα άλλο αουτσάιντερ (τον Τρεμόντ Γουότερς) εμπιστεύτηκε τον Πρίτσαρντ για 32 λεπτά κόντρα στους Ράπτορς. Και η δικαίωση ως λέξη είναι λίγη για να αποδώσει το αντάλλαγμα που πήρε από εκείνον.

Ο Πρίτσαρντ μπήκε στο γήπεδο στα μισά της πρώτης περιόδου με τους Σέλτικς να χάνουν ήδη με 13 πόντους διαφορα. Το ματς έληξε για εκείνους στο +12. Επί της ουσίας όμως η Βοστώνη στο μεγαλύτερο μέρος του προηγούνταν με 20+. Ο 23άχρονος είχε 23 πόντους και 8 ασίστ: Με 2/4 τρίποντα και 8/13 εντός παιδιάς. Συνολικά ως τώρα οι αριθμοί του λένε 8.6 π -3,1 ασ- και 42,1% στο τρίποντο σε αυτά τα πρώτα οκτώ ματς της σεζόν (5-3 οι Σέλτικς). Το φοβερό όμως είναι ότι πριν καν φτάσει σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών το NBA κουβεντιάζει για εκείνον. Ο Στεφ Κάρι για να πετύχει τη πρώτη του 20άρα στο ΝΒΑ χρειάστηκε 20 αναμετρήσεις. Αυτή και μόνο η αναφορά –που συναντάς σε δεκάδες ρεπορτάζ σήμερα στις ΗΠΑ- μάλλον τα λέει όλα για εκείνον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ