Γιάννης Αντετοκούνμπο : Πρόστιμο στον Μάτζικ επειδή τον εκθείασε!

Γιάννης Αντετοκούνμπο : Πρόστιμο στον Μάτζικ επειδή τον εκθείασε!

Ο πρόεδρος των Λος Αντζελες Λέικερς μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ελληνα άσο, παραβιάζοντας τον κανονισμό του ΝΒΑ που ονομάζεται tambering. Ετσι καλείται να πληρώσει πρόστιμο 50.000 δολαρίων.

Συνήθως σε κάποιος άνθρωπο του αθλητισμού επιβάλλεται πρόστιμο επειδή έχει εκφραστεί αρνητικά για κάποιον αθλητή, Αρχή ή αξιωματούχου κάποιου αθλήματος.

Το περιστατικό όμως που συνέβη με τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ήρθε να προκαλέσει αίσθηση. Τι ακριβώς συνέβη; Όχι ο θρύλος του παγκοσμίου μπάσκετ δεν καταφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Το αντίθετο. Εκθείασε τον Ελληνα άσο και όμως τιμωρήθηκε!

Για την ακρίβεια του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων, καθώς παραβίασε τον σχετικό κανονισμό που υπάρχει στο ΝΒΑ και ονομάζεται tampering.

Προ ολίγων ημερών, ο Μάτζικ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Γιάννη λέγοντας πως έχει όλες τις ικανότητες, προκειμένου να οδηγήσει το Μιλγουόκι στην κατάκτηση του τίτλου.

Και τώρα ο πρόεδρος των Λέικερς καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη. Κι αυτό καθώς η λίγκα δεν επιτρέπει σχόλια από οποιοδήποτε σχόλιο από άνθρωπο της διοίκησης ή του προπονητικού τιμ μιας ομάδας για παίκτη άλλου συλλόγου.

Ο λόγος είναι γιατί μπορεί να θεωρηθεί «προσηλυτισμός» στον παίκτη που δέχεται τα σχόλια και ο οποίος την παρούσα στιγμή δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ετσι κρίνεται πως μπορεί να τον επηρεάσει σε μελλοντική απόφαση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Έτσι η αποθέωση του Τζόνσον για τον Γιάννη θα του κοστίσει το παραπάνω ποσό, σε έναν κανονισμό που σίγουρα προκαλεί αίσθηση. Συμβαίνει και στα καλύτερα πρωταθλήματα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ