Μπακς : Η… μοναξιά του Γιάννη και το πάθημα που μπορεί να γίνει μάθημα

Μπακς : Η… μοναξιά του Γιάννη και το πάθημα που μπορεί να γίνει μάθημα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί άλλη μια εξαιρετική σεζόν. Όχι όμως και οι Μπακς, οι οποίοι ίσως έχουν πάρει ένα πολύτιμο μάθημα που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το… ξεπέταγμα του και λογίζεται ως superstar του ΝΒΑ, οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ανέβει επίπεδο όντας από τις κορυφαίες ομάδες της λίγκας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι οι καλύτεροι στην κανονική περίοδο τερματίζοντας στην κορυφή της Ανατολής, κάτι που τους δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας μέχρι τους τελικούς περιφέρειας.

Όμως τα «ελάφια» δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν εκεί που προορίζονται με βάση το χτίσιμο τους. Στους τελικούς του ΝΒΑ δηλαδή.

Παρότι ήταν το Νο.1 όχι μόνο στην Ανατολή, αλλά και στη λίγκα, σε νίκες, δεν έβρισκαν τον τρόπο να κάνουν το βήμα παραπάνω στα play-offs.

Φέτος αποφάσισαν να προβούν σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους, χτίζοντας φυσικά γύρω από τον βασικό κορμό των Γιάννη, Μίντλετον, Λόπεζ και ΝτιΒιντσέντζο. Προσθέτοντας τους Χόλιντεϊ, Πόρτις, Φορμπς, Κρεγκ και Όγκουστιν.

Προς το παρόν η ομάδα δεν φαίνεται να έχει δέσει. Είναι τρίτη στην περιφέρεια, ήδη με διψήφιο αριθμό ηττών και σίγουρα δεν πείθει με την απόδοση της.

Ο «Greek Freak» μοιάζει να παλεύει σχεδόν μόνος του κάτι που φαίνεται και στη στατιστική. Καθώς ο Γιάννης είναι πρώτος σε τέσσερις από τις πέντε βασικές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, προηγείται κατά μέσο όρο σε πόντους (28), ριμπάουντ (11,4), ασίστ (5,9) και μπλοκ (1,3) μαζί με τον Λόπεζ, ενώ είναι δεύτερος σε κλεψίματα (1,3) πίσω μόνο από τον Χόλιντεϊ. Και φυσικά παίζει τα περισσότερα λεπτά με 33,7′ ανά ματς.

Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος. Όπως προείπαμε οι Μπακς τα έδιναν όλα στην κανονική περίοδο και όταν έρχονταν τα play-offs, είτε δεν είχαν δυνάμεις, είτε πλήρωναν κάποιες κακές βραδιές του Αντετοκούνμπο. Πάντα κάτι τους κρατούσε πίσω.

Τώρα όμως όλα μπορούν να είναι διαφορετικά. Πιθανός το πλάνο να άλλαξε από τον Μπαντενχόλτζερ. Το ρόστερ φαινομενικά είναι καλύτερο από άλλες σεζόν. Χωρίς να έχει δέσει όμως. Ο Γιάννης είναι ακόμα πιο ώριμος και οι Μπακς δεν χρειάζεται να δίνουν τα πάντα απλά για να πάρουν την πρώτη θέση στην Ανατολή.

Είναι καιρός να κοιτάξουν το μέλλον (της σεζόν) και όχι το παρόν. Η postseason είναι αυτή που μετράει. Εκεί είναι το αληθινό παιχνίδι και έφτασε η στιγμή να δείξουν πως πια έμαθαν το μάθημα τους.

Αυτός είναι και ο στόχος του Γιάννη. Είναι ο λόγος που ανανέωσε. Για να έρθει το δαχτυλίδι λοιπόν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία και άμεσα.

Τα «ελάφια» τόσο καιρό κοιτούσαν το δέντρο και δεν έβλεπαν το δάσος. Πολλοί τους κατηγορούν γι’ αυτό. Ίσως δίκαια, ίσως άδικα. Η ιστορία θα δείξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ