Πορζίνγκις: Ένας σταρ (ξανά) στην πόρτα της εξόδου

Πορζίνγκις: Ένας σταρ (ξανά) στην πόρτα της εξόδου

Ο Πορζίνγκις βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου από τους Μάβερικς με την πορεία του στο ΝΒΑ να μην είναι σε καμία περίπτωση, όπως αναμενόταν.

Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις εμπλέκεται σε σενάρια ανταλλαγής από τους Μάβερικς και για ακόμα μια φορά δείχνει ότι οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε εν τέλει τον… πήραν μαζί τους. Ο Λετονός φόργουορντ, σε όποια ομαδα βρέθηκε, έγινε δεκτός με τεράστιο ενθουσιασμό, ενώ χαρακτηρίστηκε «μονόκερος» όταν αρχικά βρέθηκε στο ΝΒΑ, αλλά η καριέρα του δεν έχει καμία σχέση με όσα είχαν φανταστεί όλοι για εκείνον..

Ο Λετονός έχει τρανταχτά αμυντικά προβλήματα στο παρκέ, αντιμετωπίζει ξανα πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη του και ναι μεν έμεινε εκτός για να προστατευθεί, αλλά υπάρχουν σκέψεις και για κάτι παραπάνω. Ο Πορζίνγκις έχει χάσει ήδη 11 παιχνίδια φέτος, όταν παίζει μοιάζει να μην μπορεί να κάνει όσα έκανε, ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης που όλοι περίμεναν.

Εκτός από τις εμφανίσεις του μέσα στο παρκέ, το ιστορικό των τραυματισμών του έχει αρχίσει και τον… βαραίνει επικίνδυνα. Το δεξί του γόνατο ακόμα είναι ταλαιπωρημένο, αφού έχασε μεγάλο μέρος των περσινών παιχνιδιών, εξαιτίας της επέμβασης που έκανε. Μόλις στις 29 Δεκεμβρίου επέστρεψε και φαίνεται πως δεν είναι ο ίδιος και κυρίως αυτός που χρειάζεται η ομάδα του για να πετύχει τους στόχους της.

Ο Πορζίνγκις στην θεωρία είναι ο πιο εντυπωσιακός παίκτης των Μάβερικς. Μπορεί να σκοράρει από κοντά και μακριά, μπορεί να πασάρει αλλα και να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του. Έχει ταλέντο και αδιαμφισβήτητες ικανότητες γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια θεωρείται πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ΝΒΑ. Στο ίδιο ματς και ενώ κάνει όλα τα παραπάνω καλά, χωρίς λόγο και αιτία μπορεί να κάνει κάποια σουτ εκτός λογικής ή να κάνει μια αλόγιστη ενέργεια.

Στο παρκέ είναι ένας παίκτης χαμηλών τόνων και όπως τον περιγράφουν και οι Αμερικάνοι, μοιάζει με ένα βιολί που μπορεί να παίξει μοναδική μουσική μόνο αν είναι στον σωστό τόνο. Αν έχει τον σωστό ρυθμό, το σωστό περιβάλλον θα μπορούσε να είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Δυστυχώς όμως δεν είναι. Νιώθει άβολα, δυσκολεύεται και φαίνεται ότι έχει κάποια σοβαρά προβλήματα τα οποία τον απασχολούν. Πέρυσι, όταν έλειπε με τραυματισμό ο Λούκα, ο Πορζίνγκις έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Αντιθέτως, φέτος, φαίνεται πως χρειάζεται τον Ντόντσιτς για να είναι αποδοτικός, τουλάχιστον στην επίθεση.

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ο Λούκα βρίσκεται εκτός παρκέ ψάχνει «σκοτωμένα» σουτ, χωρίς υπομονή και χωρίς καλές προϋποθέσεις. Με τον Λετονό στο παρκέ, δεν υπάρχει καμία ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, με τους Μάβερικς να δίνουν πολλά χρήματα, έχοντας αρκετά προβλήματα . Ο Πορζίνγκις είναι αλήθεια πως έχει σταθεί πολύ άτυχος στην καριέρα του και σίγουρα έχει επηρεαστεί και το μυαλό του. Μπήκε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τον «τίτλο» ενός σπάνιου ταλέντου, αλλά έχει περάσει πολλούς και δύσκολους τραυματισμούς και μοιάζει αρκετά μπερδεμένος όταν βρίσκετε στο παρκέ.

Το σώμα του δεν είναι το ίδιο με παλιά. Στην άμυνα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά θέματα, ενώ στην επίθεση ψάχνει τον παλιό καλό εαυτό του. Είναι μόλις 25 ετών και σίγουρα έχει όλο το μέλλον δικό του, αρκεί να μείνει υγιής και να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που να του ταιριάζει. Αν αυτό το περιβάλλον βρίσκεται μακριά από το Ντάλας, είναι κάτι που θα το δούμε στο μέλλον, όπως και το αν ο Πορζίνγκις μπορεί να βρει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του.

Επιμέλεια: Νικήτας Λαμπρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ