Στέφανος… Αντετοκούνμπο, Γιάννης… Τσιτσιπάς και ένα «Ιερό Δισκοπότηρο» (vids)

Στέφανος… Αντετοκούνμπο, Γιάννης… Τσιτσιπάς και ένα «Ιερό Δισκοπότηρο» (vids)

Greek Freak ή TsitsiFast; Οι δύο σημαντικότεροι εκπρόσωποι του Ελληνικού αθλητισμού, το κοινό όραμα και η «μάχη» για τον καλύτερο και την κορυφή

Κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία σε διεθνές επίπεδο και αποτελούν πρότυπα για τα μικρά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δύο Ελληνες αθλητές, οι οποίοι μέσα από τη σκληρή δουλειά και το σπουδαίο ταλέντο τους έχουν καταφέρει να φτάσουν στο κορυφαίο επίπεδο σε τένις και μπάσκετ αντίστοιχα. Δύο Ελληνες, που αποτελούν την αφρόκρεμα του παγκοσμίου αθλητισμού και έχουν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τις επιτυχίες του κατάφερε να βάλει το τένις στα σπίτια των Ελλήνων και ανάγκασε όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί μπροστά του με τις σπουδαίες νίκες που έχει πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια.  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί έναν από τους αστέρες του ΝΒΑ, με το όνομά του να βρίσκεται δίκαια δίπλα σε αυτό του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Το 2019 και το 2020 μάλιστα ο Γιάννης αναδείχθηκε MVP της κανονικής διάρκειας στο ΝΒΑ, έναν τίτλο τον οποίο στο παρελθόν είχαν κερδίσει παίκτες όπως οι Τζαμπάρ, Τζόρνταν, ΛεΜπρόν, Μπερντ και Νας.

Τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και ο Γιάννης θεωρούνται πλέον από τους ειδικούς οι κορυφαίοι της νέας γενιάς. Όχι μόνο του ελληνικού αθλητισμού, αλλά του παγκοσμίου αθλητισμού. Δύο κορυφαία ταλέντα, δύο σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες, σε δύο τελείως, εκ διαμέτρου αντίθετα αθλήματα, που πρωταγωνιστούν. Δύο μαχητές των σπορ, που όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να βάλουν στο χέρι τους το… ζητούμενο. Την… κούπα. Ο Στέφανος τη θέση Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και ένα Grand Slam και ο Γιάννης τον τίτλο του πρωταθλητή του ΝΒΑ.

Φυσικά, το ένα άθλημα δεν συγκρίνεται με το άλλο, αφού το μπάσκετ είναι ομαδικό και το τένις ατομικό. Δεν είναι δόκιμο να συγκρίνεις αθλητές ομαδικών και ατομικών σπορ. Η καταπόνηση, σωματική και ψυχολογική ενός αθλητή τένις, δεν συγκρίνεται με τα σπορ που αποτελούν «παιχνίδι». Οι περιπτώσεις των δύο Ελλήνων σούπερ σταρ, ωστόσο, είναι σχεδόν ίδιες. Η σύγκριση είναι εντυπωσιακά όμοια, καθώς και οι δύο βρίσκονται σχεδόν στην ίδια θέση.

Ο Γιάννης ψάχνει το… δαχτυλίδι και ο Στέφανος έναν τίτλο Grand Slam. Ο Αντετοκούνμπο εκτός από τους δύο τίτλους MVP, έχει κερδίσει όλες τις ατομικές διακρίσεις που μπορεί. Είναι πιο μεγάλος, βέβαια. Είναι πολλά χρόνια στον «πόλεμο». Αλλά και ο Στέφανος δεν πηγαίνει πίσω. Όλα δείχνουν ότι είναι απλά θέμα χρόνου να κάνει όσα επιτάσσει το σπάνιο ταλέντο του. Και να ανέβει στην κορυφή της ATP. Αλλά και (κυρίως) να κατακτήσει το δικό του «ιερό δισκοπότηρο»:

Ένα Grand Slam. Εναν από τους τέσσερις «μεγάλους» τίτλους του παγκοσμίου τένις. Και γιατί όχι, όλους. Εξάλλου, αυτό το έχει καταφέρει το ίνδαλμά του, Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και τα «ιερά τέρατα» του σπορ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Ευχή όλων, ο Γιάννης να κατακτήσει σύντομα την κορυφή του NBA και ο Στέφανος (τουλάχιστον) ένα Grand Slam. Και οι δύο, έχουν τα πάντα για να τα καταφέρουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ