Μπακς : Η σιγουριά του Γιάννη έδειξε τον δρόμο…

Μπακς : Η σιγουριά του Γιάννη έδειξε τον δρόμο…

Οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν των Λος Άντζελες Κλίπερς 105-100, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και να καθαρίσει το ματς. Ωστόσο αυτό που ξεχώρισε τον Greek Freak ήταν η σιγουριά που έβγαζε.

Ήταν ακόμα ένα ματς της κανονικής περιόδου που απλά θα ξεχαστεί γρήγορα και όλοι θα συνεχίσουν τις ζωές τους και θα πάνε παρακάτω. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις τελευταίες δύο-τρεις κατοχές και εν τέλει έβγαλε νικητές τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τέλος της ιστορίας. Περιμένετε όμως. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Ο Greek Freak έχει κάνει άλλη μια καταπληκτική εμφάνιση. Ηγετική θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε. Τελείωσε την αναμέτρηση παίζοντας 40′ και σημειώνοντας double-double με 36 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κοψίματα και 1 κλέψιμο, έχοντας 12/27 σουτ. Σε ακόμη μία all around παράσταση από τον Έλληνα σούπερ σταρ.

Μάλιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το 20ο στην πλούσια καριέρα του 26χρονου άσου όπου κατέγραψε 35+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ. Τα περισσότερα τέτοια ματς από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία των «ελαφιών» από τότε που μπήκε το τρίποντο στο ΝΒΑ (1980). Με τον επόμενο παίκτη στη λίστα να έχει μόλις δύο!

Στα τελευταία δέκα παιχνίδια ο οργανισμός από το Ουισκόνσιν έχει ρεκόρ 5-5 με τον Γιάννη να μετρά 33,5 πόντους, 13,4 ριμπάουντ και 6,6 ασίστ, σουτάροντας με το εξαιρετικό 55,2% στα εντός πεδιάς και με 75% από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, που εδώ και χρόνια είναι ένα από τα αδύνατα του σημεία.

Καλά όλα αυτά. Οι αριθμοί πάντα έχουν τον τρόπο τους να μας εντυπωσιάζουν και τις περισσότερες φορές λένε την αλήθεια, δίνοντας μας σημαντικές απαντήσεις στα ερωτήματα που μπορεί να έχουμε για κάποια παιχνίδια.

Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε τον Αντετοκούνμπο στον χθεσινό αγώνα δεν ήταν μόνο η στατιστική του, που ούτως ή άλλως γνωρίζουμε πως θα είναι σε καλά επίπεδα σχεδόν κάθε βράδυ που αγωνίζεται. Ήταν αυτή η σιγουριά που έβγαζε σε όλη την τελευταία περίοδο. Που ήξερε πότε πρέπει να πασάρει, πότε πρέπει να σκοράρει ο ίδιος, πότε να πάει στην επαφή. Ένα διάβασμα της αντίπαλης άμυνας που ήταν για σεμινάριο.

Ήταν εκεί στα κρίσιμα. Ειδικά όταν οι Κλίπερς πήγαν να ξεφύγουν σε κάποια στιγμή. Είπε «ως εδώ» και αποφάσισε να βάλει σε… τάξη τα πράγματα σχεδόν μόνος του, παρασύροντας και τους υπόλοιπους παίκτες των Μπακς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο παρκέ.

Ένας πραγματικός ηγέτης. Ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει. Και απλά το έκανε. Διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο της ομάδας του Λος Άντζελες ως προς την αντιμετώπιση του. Βέβαια για να πάρεις ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να παίξεις και άμυνα. Ξανά ο Έλληνας σούπερ σταρ πρωτοστάτησε. Και εκεί. Ο τύπος που πέρσι αναδείχθηκε ο «Καλύτερος Αμυντικός της Χρονιάς», μοίραζε τάπες δεξιά και αριστερά, τρομοκρατώντας του αντιπάλους του. Και στο τέλος, για το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε την περίφημη πλέον mean mug, αμέσως μετά το φοβερό του κάρφωμα που τελείωσε τις όποιες ελπίδες των Κλίπερς για νίκη.

Ο Γιάννης πλέον παίζει ακόμη πιο αρχηγικά. Οι επιλογές του όταν… καίει η μπάλα είναι πιο σωστές και αυτό δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο του Μάικ Μπαντενχόλζερ να παίρνει νίκες που θα αποδειχθούν πολύτιμες για τη συνέχεια και σίγουρα θα χρειαστούν ως παράδειγμα, εκεί που μετράει, στα play-offs δηλαδή.

Ο Greek Freak είναι εδώ και θα συνεχίσει να είναι, καθώς θέλει να διαψεύσει όσους τον κατηγορούν και παράλληλα να δικαιώσει όσους πιστεύουν σε εκείνον. Διότι κανείς δεν μπορεί να ξεγράφει έτσι απλά τον επί δύο συναπτά έτη MVP του ΝΒΑ, ο οποίος από τη στιγμή που θα βάλει κάτι στο μυαλό του, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει για να πετύχει τον στόχο του. Είτε είναι μια νίκη, ένα βραβείο ή ένας τίτλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ