Αντετοκούνμπο : Ο MVP απασφάλισε… (vids)

Αντετοκούνμπο : Ο MVP απασφάλισε… (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μπει πλέον σε... mood MVP και με τις εμφανίσεις του στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για τις διαθέσεις του.

Είναι επί δύο συναπτά έτη ο MVP του ΝΒΑ. Έχει κατακτήσει τα «φανταχτερά» παρκέ της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο και έχει αποδείξει σε όλους τι μπορεί να κάνει. Είναι ένας από τους πιο κυριαρχικούς παίκτες στον πλανήτη και τα βραβεία του το αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, περί ου ο λόγος, δέχθηκε μεγάλη κριτική για την απόδοση του, αλλά και των Μιλγουόκι Μπακς, καθώς το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν και το καλύτερο για τα «ελάφια», που είχαν μείνει χαμηλά σε σχέση με τα συνηθισμένα.

Ο «Greek Freak» δεν αγωνιζόταν ως MVP, δεν είχε την ίδια απόδοση και οι… μουρμούρες αιωρούνταν πάνω από το «Fiserv Forum», όπως τα μαύρα σύννεφα που είναι έτοιμα να κατεβάσουν μπόλικη βροχή.

Πλέον, φτάνοντας στο σήμερα, ο 26χρονος φόργουορντ έχει διανύσει πολύ δρόμο και μάλιστα κρατώντας… ομπρέλα. Που δεν άφηνε να τον επηρεάσουν τα αρνητικά σχόλια που δέχονταν εκείνος και ο σύλλογος.

Ο Γιάννης έχει… απασφαλίσει και στα τελευταία περίπου 20 παιχνίδια, δείχνει για ακόμη μία φορά σε όλους πως κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Έλληνα σούπερ σταρ, με τα νούμερα του να είναι εντυπωσιακά και «κλείνουν» πολλά στόματα.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό (από τον Φεβρουάριο και έπειτα) καταγράφει 30,1 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6,7 ασίστ, 1,5 κλεψίματα, 1,6 μπλοκ, σουτάροντας με 57,1% στα εντός πεδιάς και 75,8% από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας». Οι Μπακς έχουν νικήσει στα 9 από τα τελευταία 10 ματς τους, όντας πια μόλις δύο παιχνίδια μακριά από την πρώτη θέση της Ανατολής.

Παράλληλα, για να το πάμε στο επόμενο επίπεδο, στις 15 προηγούμενες αναμετρήσεις έχει γεμίσει τη στατιστική του με 31,7 πόντους, 12,6 ριμπάουντ και 7,2 ασίστ, κάτι που έχουν καταφέρει (στο φάσμα αυτών των αγώνων) μόνο οι Όσκαρ Ρόμπερτσον, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Ράσελ Ουέστμπρουκ. Μάλιστα η τελευταία φορά που κάποιος είχε τέτοια νούμερα και δεν κατέκτησε το MVP ήταν ο Όσκαρ Ρόμπερτσον το μακρινό 1962.

Ο Αντετοκούνμπο πέραν των επιθετικών του ταλέντων, που ξεδιπλώνει στο γήπεδο, μας θυμίζει πως είναι και ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ (περσινός νικητής), με τους αριθμούς να μη λένε ψέματα. Η επιρροή του στο πίσω μέρος του παρκέ είναι τέτοια που όσο βρίσκεται στο γήπεδο, το σύνολο του Μάικ Μπαντενχόλζερ δέχεται 4,2 λιγότερους πόντους ανά 100 κατοχές. Κάτι που τον κατατάσσει 3ο στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τους Ρούντι Γκομπέρ (1ος) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (2ος).

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν γίνεται φυσικά να μην γράφει ιστορία με τη φανέλα των «ελαφιών» και αυτό γιατί στα δύο προηγούμενα ματς με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, τα triple-double που σημείωσε του έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσει τα 7 με την προϋπόθεση να σκοράρει 30+ πόντους, ξεπερνώντας τα 6 που είχε ο -θρύλος- Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (από ένα τέτοιο παιχνίδι είχαν και οι Σαμ Κάσελ, Τέρι Κάμινγκς).

Όλα αυτά έχουν επαναφέρει, για τα καλά, τον Αντετοκούνμπο στην κουβέντα για τον τίτλο του «Πολυτιμότερου Παίκτη» της σεζόν και ειδικά μετά τον τραυματισμό του Τζοέλ Εμπίιντ τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν σημαντικά, σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κούρσες των τελευταίων ετών για το εν λόγω βραβείο.

Φυσικά, ο μεγάλος στόχος του «Greek Freak» δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο θα κυνηγήσει μέχρι τέλους. Όμως μετά και το ξέσπασμα του, τόσο σε αριθμούς, όσο και σε νίκες, θα τον βάλουν ξανά στις συνειδήσεις πολλών, αφού θα καταλάβουν πως όταν ο Γιάννης… απασφαλίσει δεν τον σταματάς εύκολα.

Και που ξέρουμε, μπορεί στο τέλος της χρονιάς να έχουμε τον Έλληνα σούπερ σταρ πρωταθλητή, και για τρίτη συνεχή φορά κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ