Αντετοκούνμπο: «Πονούσα και ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα ότι πρέπει να μείνω εκτός»

Αντετοκούνμπο: «Πονούσα και ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα ότι πρέπει να μείνω εκτός»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός για έξι σερί παιχνίδια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στη δράση μετά από έξι αγώνες που απουσίασε και είχε 15 πόντους στη νίκη των Μπακς απέναντι στους Χοκς.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Έλληνας σούπερ σταρ μίλησε για τον τραυματισμό του, τόνισε ότι πονούσε και κατάλαβε για πρώτη φορά ότι έπρεπε να μείνει εκτός, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στην ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήμουν έξω για έξι σερί αγώνες, για πρώτη φορά στην καριέρα μου, δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο. Μπαίνεις στο γήπεδο, θέλοντας να βρεις ρυθμό πάλι. Στα πρώτα πέντε λεπτά τρέχεις το γήπεδο και κουράζεσαι εύκολα, ανεξαρτήτως αν είσαι σε καλή κατάσταση ή όχι. Το να παίζεις είναι τόσο διαφορετικό. Αυτό έκανα λοιπόν, προσπάθησα να ξαναβρώ ρυθμό κι η ομάδα με υποστήριξε. Προσπαθούσα να παίξω σωστά, να πασάρω την κατάλληλη στιγμή.

Ήταν δύσκολα με το γόνατό μου. Ένιωθα πόνους πριν από τους αγώνες, αυτό σε επηρεάζει πνευματικά. Έτσι είναι όμως η διαδικασία. Έπρεπε να δουλεύω κάθε μέρα για να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην έχω άλλα θέματα. Τα τελευταία δύο – τρία χρόνια έκανα πολλή δουλειά για το γόνατό μου. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει και να το διασκεδάζω.

Κατά την άποψή μου, είναι ένας πόνος που έρχεται και φεύγει. Αν το φροντίσεις σωστά, θα εξαφανιστεί. Αν όχι, τότε θα έχεις πρόβλημα, θα υπάρχει εκεί. Από την εμπειρία που έχω με το δεξί μου γόνατο, έκανα πράγματα που έπρεπε στη διάρκεια της off season και όλα ήταν καλά. Όλα είναι μια μακρά διαδικασία, την έχω ξαναπεράσει. Θα το ξανακάνω τώρα. Αν δεν κάνεις αυτά που πρέπει, δεν μπορείς να περιμένεις αποτέλεσμα. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά που πρέπει για να είμαι έτοιμος.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που κατάλαβα ότι έπρεπε να μείνω έξω γιατί πονούσα. Πήγαινα παιχνίδι με το παιχνίδι. Όταν περνούσαν οι αγώνες και εγώ δεν έπαιζα, τότε άρχισε να γίνεται ενοχλητικό. Στη Μινεσότα ένιωθα έτοιμος για να παίξω, πήραμε όμως μια απόφαση που είναι καλή για την υγεία μου. Άκουσα τους ειδικούς. Στο τέλος της ημέρας έκανα αυτό που ήταν καλύτερο για μένα.

Έβλεπα την ομάδα για έξι αγώνες και κατάλαβα πόσο καλή είναι. Έχουμε σπουδαίους παίκτες. Θέλω να βγαίνω στο γήπεδο και να φέρνω σκληράδα, ενέργεια και ηγετικά χαρακτηριστικά. Να δίνω πράγματα στην ομάδα. Όταν παίζεις, ξέρεις ότι είσαι σε μια καλή ομάδα. Όταν όμως κάθεσαι έξω και τους βλέπεις να παίζουν, τότε συνειδητοποιείς κάθε κομμάτι του συνόλου και πώς λειτουργεί. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα.

Όταν τραυματίζεσαι, προφανώς ενοχλείσαι, αλλά δεν πρέπει να χάνεις τον θετικό τρόπο σκέψης. Έπρεπε να δυναμώσω και να το ξεπεράσω. Δεν περίμενα να χάσω έξι αγώνες, αλλά τώρα είμαι πίσω και πρέπει να συνεχίσω να χτίζω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ