Αντετοκούνμπο: «Είναι δύσκολη χρονιά, θα είμαστε καλύτεροι όσο προχωράει η σεζόν»

Αντετοκούνμπο: «Είναι δύσκολη χρονιά, θα είμαστε καλύτεροι όσο προχωράει η σεζόν»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μετά την ήττα των Μπακς από τους Γκρίζλις και τόνισε πως η ομάδα του θα είναι καλύτερη όσο προχωράει η σεζόν.

Μετά την ήττα των Μπακς από τους Γκρίζλις ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι η ομάδα του θα είναι καλύτερη όσο προχωράει η σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Greek Freak» έφτασε πολύ κοντά στο triple double με 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήμουν έτοιμος για το παιχνίδι και απλώς περίμενα από τον κόουτς να πάρει απόφαση. Θα κάνω ό,τι πει. Προφανώς ήμουν έτοιμος να παίξω, έπαιξα 29 λεπτά, αλλά είμαι αρκετά ώριμος για να ξέρω ότι με χρησιμοποιεί με χρονικό περιορισμό. Είναι δύσκολο να μην παίζω όλο το 4ο δωδεκάλεπτο, αλλά ξέρω ποιος είναι ο στόχος και πρέπει να ακολουθήσω το πλάνο».

Για τη ζώνη που δοκίμασαν οι Μπακς στο δεύτερο ημίχρονο: «Προσπαθούμε να παίξουμε ζώνη για να μπερδέψουμε τον ρυθμό τους και να τους σταματήσουμε, αφού έβαζαν τρίποντα, έκαναν διεισδύσεις και έκαναν ό,τι ήθελαν, οπότε δοκιμάσαμε την ζώνη, αλλά έβαλαν δύσκολα σουτ, οι ψηλοί τους σκόραραν έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ.

Είναι καλό πλάνο, αλλά μπορούμε να το εφαρμόσουμε καλύτερα. Έβαλαν μεγάλα σουτ, βρίσκαν τον ελεύθερο συμπαίκτη, τα έκαναν όλα. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να βρούμε τον ελεύθερο συμπαίκτη, αλλά δεν έμπαιναν τα σουτ και δεχόμασταν καλάθι, κάτι που άλλαζε το μομέντουμ του αγώνα. Κάναμε καλή δουλειά, αλλά απλώς δεν ήταν η μέρα μας».

Για το πώς περιμένει να παίξουν οι Μπακς όταν θα είναι πλήρεις: «Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Έχουμε καλούς παίκτες. Προφανώς είναι δύσκολη χρονιά, με πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρόνο. Πρέπει να μένουμε ασφαλείς με τον κορονοϊό, αλλά όταν επιστρέψουν όλοι και είμαστε υγιείς θα είμαστε μία σπουδαία ομάδα. Μία ομάδα που θα είναι καλή στα playoffs. Πιστεύω σε αυτό το γκρουπ, αλλά πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα είμαστε καλύτεροι όσο προχωράει η σεζόν, αρκεί να μείνουμε υγιείς. Αν γίνει αυτό, πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για το αν ο Μάικ Μπουντενχόλζερ τον συμβουλεύεται όταν σχεδιάζει την άμυνα των Μπακς: «Είμαι παίκτης. Προσπαθώ να μείνω στην δική μου λωρίδα και να παλεύω όσο πιο σκληρά μπορώ. Ο κόουτς Μπαντ είναι ο προπονητής μας, έχει ένα πλάνο, μελετάει το παιχνίδι και έχει 10-15 ανθρώπους που τον βοηθάνε, βγάζοντας ένα πλάνο που μας δίνει να ακολουθήσουμε. Ως παίκτες πρέπει να τον πιστέψουμε, να τον εμπιστευτούμε.

Όπως το βλέπω, το μπάσκετ είναι τέχνη. Έχεις τον καμβά σου, έχει το πλάνο που σου έχουν δώσει, το συνδυάζεις με αυτά που καταλαβαίνεις και βγαίνεις στο παρκέ προσπαθώντας να… ζωγραφίσεις. Ο κόουτς μας δίνει το πλάνο και προσπαθούμε να το ακολουθήσουμε με τον δικό μας τρόπο. Πρέπει να τον εμπιστευτούμε όμως. Αν ένας παίκτης δεν ακολουθήσει το πλάνο, τότε θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα πετύχουμε. Κάποιες φορές το πλάνο θα βγει επειδή θα το ακολουθήσω και κάποιες άλλες δεν θα βγει επειδή δεν το ακολούθησα, όχι επειδή δεν θέλω, αλλά επειδή απλώς δεν θα είναι η δική μέρα μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ