Επικά break για Γκρίζλις και Χοκς, καθάρισαν τους Λέικερς οι Σανς (vids)

Επικά break για Γκρίζλις και Χοκς, καθάρισαν τους Λέικερς οι Σανς (vids)

Γκρίζλις και Χοκς πήγαν κόντρα στα προγνωστικά, νίκησαν Τζαζ και Νικς και έκαναν το 1-0, ενώ οι Σανς επικράτησαν της παρέας του ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Φοίνιξ.

Με τον Τρε Γιανγκ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι με 9 δέκατα του δευτερολέπτου να μένουν για το φινάλε, οι Χοκς επιβλήθηκαν με 107-105 των Νικς στην Νέα Υόρκη και έκαναν το 1-0 στην σειρά. Το νικητήριο καλάθι του Γιανγκ ήταν και το κερασάκι στην τούρτα για μία τρομερή εμφάνιση, με τον σταρ της Ατλάντα να τελειώνει το ματς με 32 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ, δίνοντας ένα σόου στην Νέα Υόρκη.

Από κοντά ακολούθησε τον Γιανγκ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους, με τον Λου Γουίλιαμς να προσθέτει 13 πόντους. Για τους Νικς, ο Άλεκ Μπερκς είχε 27 πόντους και ο Ντέρικ Ρόουζ 15 πόντους, ενώ ο Τζούλιους Ραντλ έμεινε στους 15 πόντους με 6/23 σουτ και 12 ριμπάουντ.

Από εκεί και πέρα, στη Γιούτα, υπήρξε ένα ακόμη break. Και μάλιστα εντυπωσιακό… Πιο συγκεκριμένα, οι Γκρίζλις σόκαραν τους Τζαζ και πήραν την νίκη με 109-112 και έκαναν το 1-0 στην σειρά σε ένα απίθανο ματς που τα είχε όλα. Η Γιούτα είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το τρίποντο του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στο τέλος δεν βρήκε στόχο.

Ο Ντίλον Μπρουκς με 31 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Ζα Μοράντ να προσθέτει 26 πόντους (και πολλά μεγάλα καλάθια στην τέταρτη περίοδο) και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας 15 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τους Τζαζ, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ο Μπογκντάνοβιτς είχε 29 πόντους (όλους στο δεύτερο ημίχρονο), ο Μάικ Κόνλεϊ 22 πόντους (αλλά με 6/18 σουτ) και 11 ασίστ και ο Τζόρνταν Κλάρκσον 14 πόντους (αλλά με 5/16 σουτ).

Τέλος στο Φοίνιξ, οι Σανς που ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό τους, επικράτησαν των Λέικερς (99-90) για το 1-0 στη σειρά του α’ γύρου των playoffs της Δύσης. Μεγάλο ματς από τον Μπούκερ που έπαιξε με καταπληκτική συγκέντρωση (34 πόντοι, 10/19 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ) ακόμη κι όταν έκανε εύκολα λάθη, εξαιρετικός και κυρίαρχος ο Έιτον (21 πόντοι από 10/11 δίποντα και 1/2 βολές, 16 ριμπάουντ), Μπρίτζες, Πολ, Κράουντερ ήταν υποστηρικτικοί, ουδείς ασχολήθηκε με τη διαφορά στις βολές στο ημίχρονο (0 – 17) καθώς η διαφορά στα επίπεδα ενέργειας ήταν τεράστια.

Ο ΛεΜπρόν (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ σε 36 λεπτά) ήταν πολύ μόνος, καθώς ο Άντονι Ντέιβις χρειάστηκε 16 σουτ για να σκοράρει 13 πόντους, την ώρα που ο Ντράμοντ άγγιζε μεν το double-double, αλλά γινόταν έρμαιο στα χέρια του Έιτον στα 19:05 που έμεινε στο παρκέ. Οι πρωταθλητές έκλεισαν τον αγώνα με 7/26 τρίποντα (26.9%), είχαν 19 ασίστ για 14 λάθη, αλλά και 11 άστοχες βολές από τις 16 περισσότερες που εκτέλεσαν από τους γηπεδούχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ