Ράτζα: «Ο Σαμπόνις θα… καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς»

Ράτζα: «Ο Σαμπόνις θα… καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς»

Ο Ντίνο Ράτζα μίλησε για τον Νίκολα Γιόκιτς και την ανάδειξη του σε MVP του ΝΒΑ, τονίζοντας πως κάνει τα δύσκολα πράγματα απλά, όμως ο Άρβιντας Σαμπόνις θα τον... καταβρόχθιζε.

Ο Νίκολα Γιόκιτς αναδείχθηκε ως ο MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, με τον Ντίνο Ράτζα να μιλά για το επίτευγμα του Σέρβου ηγέτη των Ντένβερ Νάγκετς, τονίζοντας πως του άξιζε 100%.

Παράλληλα ρωτήθηκε για τη σύγκριση του Σέρβου σέντερ με κορυφαίους ψηλούς στην ιστορία του μπάσκετ, επισημαίνοντας πως ο Γιόκιτς κάνει τα δύσκολα πράγματα να φαίνονται απλά, όμως σε ενδεχόμενο ματσάρισμα με τον Άρβιντας Σαμπόνις, ο Λιθουανός θα τον… καταβρόχθιζε.

Οι δηλώσεις του Ντίνο Ράτζα:

Για το βραβείο του MVP που πήρε ο Γιόκιτς: «Άξιζε τον τίτλο 100%! Ο Νίκολα έκανε μια απίθανη χρονιά. Είναι ένα μοναδικό ταλέντο που βλέπει το μπάσκετ εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους ψηλούς. Αυτός ο τύπος έχει τρομερή μπασκετική ευφυΐα που πολύ σπάνια μπορείς να συναντήσεις».

Για το αν μπορεί να γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών: «Εξαρτάται από τον ίδιο αν θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος όλων των εποχών. Μπορεί να κυριαρχήσει χωρίς πρόβλημα τα επόμενα 10 χρόνια! Το μοναδικό ζήτημα έχει να κάνει με το αν θα μείνει ικανοποιημένος απλώς και μόνο με τα λεφτά που βάζει στον λογαριασμό του ή αν θα παραμείνει πεινασμένος για περισσότερες επιτυχίες. Ό,τι συνέβη δηλαδή με τον Ντράζεν. Αν συμβεί το δεύτερο, δεν ξέρω ποιος μπορεί να τον σταματήσει».

Για τις συγκρίσεις του Γιόκιτς με κορυφαίους ψηλούς στην ιστορία: «Είναι έλλειψη σεβασμού και ηλίθιο να συγκρίνεις παίκτες διαφορετικών εποχών. Κάθε γενιά έχει τα είδωλά της. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Το μπάσκετ έχει αλλάξει τα τελευταία 20-30 χρόνια…

Η επίθεση έχει γίνει προτεραιότητα. Αν γινόταν ματσάρισμα ανάμεσα στον Σαμπόνις και τον Γιόκιτς, ο Σάμπας θα… καταβρόχθιζε τον Γιόκιτς, ο οποίος όμως παρουσιάζει έναν τρόπο να κάνει τα δύσκολα πράγματα ασυνήθιστα απλά. Είναι ένα θέμα για ευρεία συζήτηση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ