«Όργια» Κρις Πολ και στους τελικούς μετά από 28 χρόνια οι Σανς (130-103)

«Όργια» Κρις Πολ και στους τελικούς μετά από 28 χρόνια οι Σανς (130-103)

Με έναν Κρις Πολ από άλλον πλανήτη (41 πόντους), οι Φοίνιξ Σανς έκαναν... πάρτι στο Λος Άντζελες απέναντι στους Κλίπερς, επικράτησαν με 130-103 για το 4-2 στη σειρά και κλείδωσαν θέση στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια!

Πως να μην περάσει στους τελικούς με αυτόν τον Κρις Πολ; Με μία μυθική εμφάνιση του βετεράνου γκαρντ, οι Φοίνιξ Σανς κατάφεραν να διαλύσουν τους Κλίπερς μέσα στο Λος Άντζελες, καθώς επικράτησαν με 130-103, κατέκτησαν τον τίτλο της δυτικής περιφέρειας και κλείδωσαν θέση στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια.

«Όργια» από τον 36χρονο, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τεράστιας καριέρας του, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 41 πόντους, 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ! Εξαιρετικός και ο Μπούκερ με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Σε κακή βραδιά ο Πολ Τζορτζ που είχε 21 πόντους με 6/15 σουτ.

Οι Σανς μπήκαν καλύτερα από το ξεκίνημα, καθώς κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά από νωρίς, κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο με 4 πόντους διαφορά μπροστά. Ίδια κατάσταση και στην δεύτερη περίοδο, με τον Πολ να κόβει και να… ράβει και να στέλνει τους «Ήλιους» στα αποδυτήρια με το σκορ στο 57-66.

Οι Κλίπερς μπήκαν καλύτερα στην τρίτη περίοδο φτιάχνοντας ένα σερί 8-0, ωστόσο οι Σανς βρήκαν απαντήσεις και με τον Κρις Πολ να βγαίνει μπροστά άρχισαν να αυξάνουν τη διαφορά, βάζοντας της διψήφια νούμερα…

Και εκεί που οι Κλίπερς έδειχναν να έχουν… σφηγμό, ο Κρις Πολ τους έριξε… ταφόπλακα. Ο 36χρονος γκαρντ πήρε «φωτιά», τα έβαζε από παντού, έβαλε μέχρι και τετράποντο και τελείωσε όλα τα όνειρα των Κλίπερς, οδηγώντας την ομάδα του Φοίνιξ στους τελικούς του NBA για πρώτη φορά μετά από 28 ολόκληρα χρόνια!

Τα δεκάλεπτα: 29-33, 28-33, 26-31, 20-33

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ