Ο Τόρεϊ Κρεγκ είναι ήδη πρωταθλητής του ΝΒΑ… (vids)

Ο Τόρεϊ Κρεγκ είναι ήδη πρωταθλητής του ΝΒΑ… (vids)

Οι Φοίνιξ Σανς περιμένουν στους τελικούς του ΝΒΑ τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη και ο Τόρεϊ Κρεγκ είναι ο δεύτερος που θα ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο του Άντερσον Βαρεζάο

Ο Τόρεϊ Κρεγκ κατά πάσα πιθανότητα είναι ο πιο χαρούμενος παίκτης των Σανς. Με το πέρασμά του από το Μιλγουόκι και τους Μπακς νωρίτερα στη σεζόν, θα γίνει μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία που θα πάρει δαχτυλίδι ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο πρώτος; Ο Άντερσον Βαρεχάο το 2017.

Όλα ξεκίνησαν για τον πρώην παίκτη των Νάγκετς το φετινό Μάρτιο, όπου το Μιλγουόκι έψαχνε να αναβαθμίσει το υλικό του ενόψει των playoffs. Τους άρεσε η περίπτωση του Πι Τζέι Τάκερ τον οποίο και τελικά απέκτησαν στα μισά της σεζόν. Για να γίνει όμως αυτό έπρεπε πρώτα να απελευθερώσουν χώρο στο σάλαρι καπ τους. Έδωσαν έτσι στους Σανς τον Κρεγκ, σε μια κίνηση που δείχνει να άλλαξε τα δεδομένα και για τις δυο ομάδες, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Κρεγκ όπως λέμε… Βαρεζάο

Ο Κρεγκ όμως δεν είναι ο μόνος παίκτης που στέφεται πριν καν αγωνιστεί πρωταθλητής, αφού όπως διαβάσατε και νωρίτερα, το έχει καταφέρει ακόμη ένας. Ο γνωστός από την αγκωνιά στον Νίκο Ζήση στο ματς της Εθνικής με τη Βραζιλία είχε καταφέρει κάτι ανάλογο μερικά χρόνια πριν.

Ο Βραζιλιάνος σέντερ μετά τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα το 2004, πέρασε τον Ατλαντικό για να βρεθεί στους Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς. Οι Καβς προσπάθησαν να φτάσουν στη γη της επαγγελίας, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Το 2007 οι Σαν Αντόνιο Σπερς τους σκούπισαν εύκολα με 4-0 χαλώντας τις φιλοδοξίες τους. Επόμενη ευκαιρία του «The wild thing» ήταν 8 χρόνια μετά. Τότε το Γκόλντεν Στέιτ στα πρώτα βήματα της εποχής του Στιβ Κερ κέρδισε με 4-2, θέτοντας τις βάσεις της δυναστείας. Βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι απουσίες των Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λοβ.

Λίγους μήνες μετά ανήμερα Χριστουγέννων το Κλίβελαντ έχασε από τους «Πολεμιστές» και πάλι. Η ήττα αυτή άνοιξε την πόρτα της εξόδου στον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο κολλητός του Λεμπρόν, Τάιρον Λου τον αντικατέστησε στο τιμόνι της ομάδας. Τότε διοίκηση και προπονητής τόλμησαν να αλλάξουν αρκετά το ρόστερ με στόχο το πρωτάθλημα. Ένας από αυτούς που δεν υπολογιζόταν στο νέο καθεστώς ήταν κι ο Άντερσον. Ανταλλάχθηκε στο Πόρτλαντ μαζί με ένα μελλοντικό ντραφτ πικ πρώτου γύρου, για μια επιλογή δευτέρου. Οι Τρέιλ Μπλέιζερς όμως τον έκοψαν αμέσως μετά την απόκτησή του.

Ενώ βρισκόταν χωρίς επαγγελματική στέγη, οι Γουόριορς του έδωσαν την ευκαιρία που έψαχνε. Ξαφνικά βρέθηκε μέλος της ομάδας που αναμενόταν να αντιμετωπίσει την πρώην του εκ νέου στους τελικούς το καλοκαίρι, όπως και έγινε. Οι «dubs» έκαναν την καλύτερη πορεία στην κανονική περίοδο, τελειώνοντας με το ιστορικό ρεκόρ 73 νίκες και 9 ήττες, σπάζοντας το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν της σεζόν 1995-1996 (72-10).

Τότε βέβαια οι «ταύροι» είχαν δημιουργήσει ειδικά μπλουζάκια με το εξής σύνθημα: «72-10, it won’t mean a thing without the ring» (το ρεκόρ δε θα σημαίνει τίποτα χωρίς το δαχτυλίδι). Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο δε θυμήθηκε τη φράση αυτή. Έχοντας προβάδισμα με 3-1 στη σειρά ήθελε άλλη μια νίκη για να φτάσει στην δεύτερη σερί κατάκτηση. Ξαφνικά όμως ο διακόπτης γύρισε. Οι Καβαλίερς ξεκίνησαν και σταδιακά ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της λίγκας. Ο Βαρεχάο έχασε για τρίτη φορά στους τελικούς, ενώ ο βασιλιάς πανηγύριζε ακόμα ένα πρωτάθλημα.

Στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων το 2017 μια έκπληξη περίμενε τον Βετεράνο σέντερ. Μπορεί να ήταν ο χαμένος των τελικών, όμως η ομάδα από το Οχάιο δεν τον ξέχασε. Πήρε έτσι το δαχτυλίδι του αφού πριν περάσει στην δυτική ακτή ήταν μέλος των «σωματοφυλάκων». Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης που κατακτά τρόπαιο ανεξάρτητα από την έκβαση των τελικών. Στο τέλος της σεζόν πήρε το δεύτερό του με τη νίκη της ομάδας του στην Τρίτη διασταύρωση με τους παλιούς του γνώριμους.

Δεν ξέρουμε αν οι «ήλιοι» θα εκμεταλλευτούν την έδρα τους, ή αν τα «Ελάφια» θα έχουν αντίθετη γνώμη. Όπως και να έχει ο Κρεγκ θα λάβει σίγουρα δαχτυλίδι μετά την κόντρα των δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ