Ο Κρις Πολ ψάχνει «δαχτυλίδι» σαν σε… ριάλιτι

Ο Κρις Πολ ψάχνει «δαχτυλίδι» σαν σε… ριάλιτι

Ο Κρις Πολ στα 36 του φλερτάρει με τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, περιμένοντας τον Γιάννη (;) αλλά όσα συμβαίνουν φέτος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν έχουν προηγούμενο

Πασχίζει να νικήσει στο τελευταίο ματς της χρονιάς από το 2005. Δεν τα κατάφερε έξι χρόνια στη Νέα Ορλεάνη (Hornets) και άλλα τόσα στο Λος Άντζελες (Clippers). Δεν του συνέβη στο πλευρό του Τζέημς Χάρντεν μια διετία στο Χιούστον (Rockets). Δεν είχε αντικειμενικά καμία πιθανότατα στην Οκλαχόμα (Thunder). Δεν το έβαλε όμως και «κάτω» ποτέ. Και στην περίπτωση του; Ίσως τελικά να ισχύσει πως ο επιμένων νικά.

Έπειτα από 16 σεζόν, 5 ομάδες και 123 παιχνίδια playoffs στην καριέρα του, ο Κρις Πολ ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή στους τελικούς του ΝΒΑ. Στα 36 του και στο Φοίνιξ (Suns) που έχει να ζήσει τέτοια μεγαλεία 28 ολόκληρα χρόνια. Από την εποχή του Τσαρλς Μπάρκλει και των μαχών του κόντρα στους Bulls του Μάικλ Τζόρνταν. Ποιος να περίμενε μια τέτοια εξέλιξη;

Στους 41 πόντους σταμάτησε το κοντέρ τα ξημερώματα της Πέμπτης ο CP3 στο Λος Άντζελες: Έβαλε 7/8 τρίποντα για να ρίξει στο καναβάτσο του Clippers και να «κλειδώσει» τον τίτλο του Βασιλιά της Δύσης. Πέρσι δίχως αυτόν οι Suns ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 34-39 τη διαδρομή τους στην 10η θέση της περιφέρειας. Φέτος το ρεκόρ τους εκτοξεύτηκε στο 51-21 και αυτό τους έφερε στο Νο 2. Άλλη ομάδα. Και όσοι πίστεψαν ότι όταν θα σφίξουν τα γάλατα αυτό θα αλλάξει; Γελάστηκαν.

Το Φοίνιξ πέταξε έξω τους πρωταθλητές Lakers (4-2). Το Φοίνιξ…σκούπισε τον MVP της σεζόν, Νίκολα Γιόκιτς, στους ημιτελικούς (4-0 το Ντένβερ). Και όσο «ο καλύτερος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ που δεν έχει παίξει ακόμη σε τελικούς» αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και τρέχει το γήπεδο σαν 20άρης; Ας ετοιμάζονται τα… δαχτυλίδια. Εκτός φυσικά αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει διαφορετική άποψη.

Επιβίωση

Κλειδί σε αυτό το αναπάντεχο ράλι; Το προνόμιο που το Φοίνιξ απολαμβάνει. Κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πως θα παίξει τόσο καθοριστικό ρόλο στα playoffs. Η… υγειά του! Βλέπετε η φετινή «έξτρα» περίοδος δεν είναι μόνο μπάσκετ. Είναι και κάτι σαν reality επιβίωσης, από εκείνα που εσχάτως σαρώνουν τα μηχανάκια της τηλεθέασης. Εννέα all star τραυματίες πριν ή κατά την διάρκεια των playoffs. Αριθμός- ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Τελευταίος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα (υπήρξε έντονος φόβος ότι υπέστη ρήξη χιαστού στον 4ο τελικό της Ανατολής) αλλά που ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είναι άγνωστο αν τα ξημερώματα θα καταφέρει να παίξει στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ.

Ούτε στο… σινεμά

Στο ξεκίνημα της σεζόν οι περισσότεροι περίμεναν έναν τελικό ανάμεσα στους πρωταθλητές Lakers και τους Nets, την super team του Κέβιν Ντουράντ, του Κάιρι Ίρβινγκ, του Τζέημς Χάρντεν και του Μπλέικ Γκρίφιν. Αρκετοί έδιναν πιθανότητες και στους Clippers του Καουάι Λέοναρντ και του Πολ Τζορτζ. Πως όλοι τους βρίσκονται ήδη σε διακοπές; Από τους τραυματισμούς. Οι Nets αποκλείστηκαν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε μια σειρά που τραυματίστηκε και ο Χάρντεν και ο Ίρβινγκ.

Οι Lakers κατρακύλησαν στο 7 της Δύσης διότι και ο ΛεΜπρον και ο Άντονι Ντέιβις έχασαν δεκάδες ματς στη regular season και όταν έφτασαν οι ώρες των playoffs ο Ντέιβις τραυματίστηκε ξανά. Οι Clippers αποκλείστηκαν από το Φοίνιξ και γιατί ο Κρις Πολ (που με τη σειρά του έχασε τα δύο πρώτα ματς λόγω covid) έκανε τα δικά του, αλλά και γιατί ο Λέοναρντ τέθηκε νοκ άουτ από την αρχή της σειράς με πρόβλημα στο χιαστό. Μια μικρή συνομωσία του σύμπαντος.

ΛεΜπρον: «Εγώ σας τα έλεγα»

«Δεν θέλατε να με ακούσετε όταν σας τα έλεγα. Ήξερα ακριβώς τι θα γίνει. Αυτοί οι τραυματισμοί δεν είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι η έλλειψη ξεκούρασης πριν τη σεζόν. Τα playoffs είναι η κορυφαία εποχή για το πρωτάθλημά μας και οι φίλαθλοι δεν μπορούν να δουν πολλούς από τους αγαπημένους τους παίκτες. Είναι τρελό. Αν υπάρχει ένα άτομο που ξέρει το σώμα του και πως αυτό δουλεύει όλο τον χρόνο, αυτός είμαι εγώ.

Μιλώ για την υγεία όλων των παικτών και σιχαίνομαι να βλέπω τόσους πολλούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν. Συγνώμη φίλαθλοι, μακάρι να μπορούσατε να δείτε όλους τους αγαπημένους σας παίκτες» έγραψε ο ΛεΜπρον Τζέημς στα social media δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του Γιάννη. Και ο εκνευρισμός του ξεχείλιζε μέσα από τις λέξεις.

«Το πιο αντιεμπορικό»

Το περσινό πρωτάθλημα μέσα στη «φούσκα» του Ορλάντο τελείωσε στις 12 Οκτώβρη. Το νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε Χριστούγεννα πάνω στο δεύτερο κύμα της πανδημίας .Οι παίκτες εξ αρχής αντέδρασαν στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης «σερί» σεζόν. Το ΝΒΑ όμως είχε διαφορετική άποψη και τηλεοπτικά δικαιώματα σε 200+ χώρες παγκοσμίως. Κάπως έτσι; «Δεν θα έλεγα πως είναι το χειρότερο πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ ή πως η ομάδα που θα το κατακτήσει θα είναι η χειρότερη πρωταθλήτρια.

Σίγουρα όμως θα το έχει κερδίσει με τον πιο αντιεμπορικό και καθόλου εντυπωσιακό τρόπο εξαιτίας όλων αυτών των τραυματισμών που έχουν πληγώσει όλες τις ομάδες φέτος», ανέφερε ο Αμερικανός αναλυτής Μπιλ Σίμονς απλώνοντας και άλλο την κυρίαρχη κουβέντα των ημερών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ