Η μέρα που ο Γκέρβιν «χάλασε» το πάρτι του Τόμπσον (vids)

Η μέρα που ο Γκέρβιν «χάλασε» το πάρτι του Τόμπσον (vids)

Ο Ντέιβιντ Τόμπσον υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ του NBA. Με αφορμή τα 67α γενέθλιά του, to10.gr θυμάται την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας στη μάχη του με τον Τζορτζ Γκέρβιν.

Ο Ντέιβιντ Τόμπσον μπορεί να μην έκανε την καριέρα που μπορούσε εξαιτίας των καταχρήσεων με τα ναρκωτικά, πρόλαβε όμως να χαρίσει ουκ ολίγες θεαματικές εμφανίσεις. Η καλύτερη από όλες ήρθε στις 9 Απριλίου 1978, όταν μαζί με τον Τζορτζ Γκέρβιν μονομαχούσαν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της σεζόν και τα πάντα θα κρίνονταν από τις 2 τελευταίες αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου.

Οι Ντένβερ Νάγκετς αντιμετώπιζαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο Τόμπσον ξεκίνησε καυτός, βάζοντας 13 σουτ στην πρώτη περίοδο. Τελικά αν και σημείωσε 73 (επίδοση ρεκόρ για guard τότε) οι «σβώλοι» έχασαν με 137-139. Εκείνη τη βραδιά όμως παρά τη δική του τρομερή βραδιά δεν έχασε μόνο εκείνο το ματς, έχασε και τον τίτλο του 1ου σκόρερ της λίγκας χάρη σε άλλη μια μυθική εμφάνιση.

Την ίδια βραδιά ο «Ιceman» Τζορτζ Γκέρβιν σημείωσε 63 πόντους σε μια ήττα από των Σαν Αντόνιο Σπερς από τους Γιούτα Τζαζ με 153-132 και κατάφερε να αρπάξει το scoring title από τα χέρια του Thompson. Τελείωσε με 27.22 πόντους μέσο όρο έναντι 27.15 του guard του Denver. Η διαφορά των 0.7 πόντων μεταξύ τους είναι μέχρι και σήμερα η μικρότερη απόσταση που υπήρξε ποτέ για τους 2 πρώτους σκόρερ οποιασδήποτε σεζόν.

Ο ίδιος ο Γκέρβιν έχει δηλώσει για εκείνο το δικό του κομμάτι εκείνης της ιστορικής βραδιάς:

«Ήταν τελευταίος αγώνας της κανονικής περιόδου. Αρχίζει το ματς και χάνω τα πρώτα 6 σουτ. Στο time-out τους λέω παιδιά, ας το αφήσουμε ας επικεντρωθούμε στο παιχνίδι. Κι όμως εκείνοι συνέχιζαν να με ενθαρρύνουν. Άρχισαν να τα κάνουν όλα για να πάρω το βραβείο.

Μου έστηναν ωραία σκριν, μου πάσαραν τη μπάλα σε καταστάσεις που μπορούσα να εκμεταλλευτώ. Κι όταν είδα ότι έβαλα τους 59 πόντους που χρειαζόμουν, ζήτησα από τον κόουτς να με κρατήσει μέσα να βάλω μερικούς ακόμα σε περίπτωση που αυτό που έβλεπα ήταν λάθος».

Παρακάτω μερικές από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας των 2 παικτών:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ