Η… εξιλέωση του Κρις Μίντλετον (pics, vids)

Η… εξιλέωση του Κρις Μίντλετον (pics, vids)

Ο Κρις Μίντλετον δίνει τις δικές του απαντήσεις στα φετινά playoffs και εξιλεώνεται για τα όσα έχει «ακούσει» τα προηγούμενα χρόνια για τις εμφανίσεις του στα κρίσιμα παιχνίδια.

Και τι δεν έχει ακούσει ο Κρις Μίντλετον τα τελευταία χρόνια για την απόδοσή του στα κρίσιμα παιχνίδια των playoffs. Η αποδόμηση του Αμερικανού για την ικανότητά του να «μιλάει» όταν οι Μιλγουόκι Μπακς χρειαζόταν την συνεισφορά του, ήταν ασταμάτητη.

Ο 29χρονος περίμενε την στιγμή του για να απαντήσει στους επικριτές του και την βρήκε στην φετινή postseason. Η εμφάνισή του στο τέταρτο παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ απέναντι στους Φίνιξ Σανς αποτέλεσε το επιστέγασμα της δικής του «αντεπίθεσης» στο δρόμο προς την εξιλέωση.

Ο Μίντλετον οδήγησε τα «ελάφια» στην ισοφάριση σε 2-2 και επιτέλεσε άψογα τον ρόλο για τον οποίο τον προόριζαν οι Μπακς. Να γίνει το στήριγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην προσπάθεια να σηκώσουν το τρόπαιο «Λάρι Ο΄Μπράιαν» μετά το 1971.

Οι «απαντήσεις» και το ρεκόρ καριέρας που… ερχόταν

Τι έκανε όμως ο Μίντλετον στο Game 4 απέναντι στους Σανς; Πολύ απλά ήταν όλα τα λεφτά. Τελείωσε με 40 πόντους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα playoffs, προσθέτοντας 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ στην στατιστική του.

Το πιο σημαντικό όμως ήταν το σημείο που αποφάσισε να πάρει από το χέρι τους Μπακς για να γίνει ο ηγέτης που χρειαζόταν η ομάδα του Μιλγουόκι. Ο Αμερικανός σκόρερ πέτυχε 10 σερί πόντους και μετέτρεψε το 97-97 σε 107-101 για να δώσει την χαριστική βολή στο Φίνιξ.

Ο 29χρονος είχε στείλει το μήνυμα ήδη από τους προηγούμενους γύρους των playoffs. Η αρχή έγινε στη σειρά με τους Μπρούκλιν Νετς, εκεί όπου οι Μπακς βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όντας πίσω στο σκορ με 3-2. Ο Μίντλετον αρνήθηκε να παραδοθεί και το έδειξε στο παρκέ.

Στο κρίσιμο έκτο παιχνίδι τελείωσε με 38 πόντους, έχοντας 68% (6/8 2π., 5/8 3π.) στα σουτ εντός παιδιάς, φέρνοντας τη σειρά στα ίσια. Η πρόκριση θα ξεκαθάριζε στο έβδομο παιχνίδι και ο Αμερικανός δήλωσε παρών. Μπορεί το 34% στα σουτ (τελείωσε με 23 πόντους) να μην αποτελεί παράσημο για έναν σκόρερ, αλλά φρόντισε να συνεισφέρει στην άμυνα, ολοκληρώνοντας το ματς με πέντε κλεψίματα.

Το Μιλγουόκι πήρε το διπλό στο «Barclays Center» και η Ατλάντα Χοκς θα ήταν το τελευταίο εμπόδιο πριν τους ΝΒΑ Finals. Τα «γεράκια» δεν θα ήταν εύκολος αντίπαλος και τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα με τον τραυματισμό του Αντετοκούνμπο στο τέταρτο παιχνίδι.

Οι ευθύνες στους ώμους του Μίντλετον έδειχναν ικανές να τον λυγίσουν. Το σκορ ήταν στο 2-2 και δεν ήταν πολλοί αυτοί που έδιναν ελπίδες πρόκρισης στους Μπακς, εν τη απουσία του Greek Freak.

Κανείς δεν έδειχνε να υπολογίζει τον 29χρονο σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος έβλεπε μπροστά του την ευκαιρία να αποκαταστήσει το όνομά του δίπλα στους κορυφαίους. Στο Game 5 του «Fiserv Forum» ολοκλήρωσε με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, με τις επιδόσεις του να περνάνε στα «ψιλά» εξαιτίας της εμφάνισης των Λόπεζ, Χόλιντεϊ και Πόρτις.

Το πρώτο match-ball των Μπακς ήταν στο γήπεδο των Χοκς, χωρίς όμως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η πίεση της έδρας δεν επηρέασε επουδενί τον Μίντλετον, ο οποίος με 32 πόντους, 7 ασίστ και 4/10 στα τρίποντα έστειλε τους μια ανάσα μακριά από τον τίτλο.

Ο Τζόρνταν, ο Γιάννης και η εμπιστοσύνη

Η εμφάνιση του Μίντλετον απέναντι στους Σανς δεν πέρασε απαρητήρητη από τους χρήστες του twitter, οι οποίοι «τόλμησαν» να τον συγκρίνουν ακόμα και με τον GOAT, Μάικλ Τζόρνταν.

Δείτε κάποια από τα σχετικά ποστ:

Τα ξημερώματα της Πέμπτης «ντύθηκε» Γιάννης Αντετοκούνμπο και μπήκαν μαζί σε μια ιδιαίτερη λίστα συμπαικτών, οι οποίοι σκόραραν τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι των τελικών 40 πόντους τα τελευταία πενήντα χρόνια. Μόνο τα δίδυμα των ΛεΜπρόν Τζέιμς-Κάιρι Ίρβινγκ και Μάτζικ Τζόνσον-Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

Ο Μίντλετον φρόντισε να μείνει προσγειωμένος στην συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του ο οργανισμός των Μπακς, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον Αμερικανό: «Κάθε χρόνο βελτιώνω το παιχνίδι μου, επίσης ως οργανισμός κάνουμε συνέχεια βήματα προς τα εμπρός. Αυτό έχει σημασία, να κάνεις βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου, αυτών η γνώμη με ενδιαφέρει. Με εμπιστεύονται και αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Η φάση του Γιάννη ήταν σπουδαία προσπάθεια. Αυτά χρειαζόμαστε. Έκανε τη διαφορά για εμάς σε αυτή τη φάση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ