Ντίβατς: «Αν ο Τζόρνταν έπαιζε τώρα, θα είχε 80 πόντους μέσο όρο»

Ντίβατς: «Αν ο Τζόρνταν έπαιζε τώρα, θα είχε 80 πόντους μέσο όρο»

Ο Βλάντε Ντίβατς ρωτήθηκε για το ποιον θεωρεί κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών και η απάντησή του ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.

Ο Βλάντε Ντίβατς υπήρξε ένας θρύλος όχι μόνο του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκοσμίου μπάσκετ έχοντας σημειώσει σπουδαίες διακρίσεις με την εθνική Γιουγκοσλαβίας (και μετέπειτα Σερβίας), ενώ αγωνίστηκε για 15 χρόνια στο NBA, προλαβαίνοντας να υπάρξει αντίπαλος του Μάικλ Τζόρνταν ουκ ολίγες φορές.

Ο Ντίβατς απολαμβάνει τις διακοπές του στο Μαυροβούνιο και έδωσε συνέντευξη στην τοπική «BUKA». Ο παλαίμαχος σέντερ ρωτήθηκε για πολλά πράγματα σχετικά με την καριέρα του ενώ κλήθηκε να απαντήσει στο debate του κορυφαίου παίκτη όλων των εποχών. Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη:

«Θα το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ: αν ο Μάικλ Τζόρνταν έπαιζε στη σημερινή εποχή, θα είχε 80 πόντους μέσο όρο. Οπότε κάνε τις συγκρίσεις για το ποιος είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Άλλαξαν οι κανονισμοί, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη σωματική επαφή, σκληρό παιχνίδι, οι άμυνες δεν είναι συγκεντρωμένες. Ο κόσμος θέλει περισσότερο το παιχνίδι, αλλά έτσι μου φαίνεται πως έχει χαθεί ο ανταγωνισμός, οπότε δεν είναι απλό να συγκρίνεις μια εποχή με μία άλλη, γιατί τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ντίβατς, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τη δική του εκδοχή για τον κορυφαίο Ευρωπαίο.

Ο 53χρονος general manager των Σακραμέντο Κινγκς είπε: «Ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Άρβιντας Σαμπόνις είναι σίγουρα στην κορυφή, αλλά θα έβαζα επίσης τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, ο οποίος δεν έχει πάρει μεγάλο μερίδιο της προσοχής σε τέτοιες συζητήσεις. Αν κοιτάξεις όμως τι έκανε, την εποχή που έπαιζε, ήταν all star, νικητής σε διαγωνισμούς τριπόντων κι είχε ποιότητα, για να είναι ακριβώς πίσω από τον Ντράζεν και τον Άρβιντας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ