Έιβερι Τζόνσον: «Στα καλύτερά του ο Γιάννης όταν παίζει σαν τον Σακίλ» (vid)

Έιβερι Τζόνσον: «Στα καλύτερά του ο Γιάννης όταν παίζει σαν τον Σακίλ» (vid)

Στον τρόπο παιχνιδιού του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο γεγονός πως αποδίδει καλύτερα όταν παίζει μέσα στη ρακέτα όπως ο Σακίλ Ο 'Νιλ στάθηκε ο Έιβερι Τζόνσον.

Ο Έιβερι Τζόνσον φιλοξενήθηκε στην Cosmote Tv και μίλησε για τους τελικούς των Μπακς κόντρα στους Σανς και τον αντίκτυπο που έχει ο Γιάννης στο παιχνίδι των «ελαφιών», διαβλέποντας το πόσο καλύτερος είναι όταν παίζει κάτω από το καλάθι όπως ο Σακίλ Ο ‘Νιλ.

Ο πρώην παίκτης των Σπερς, με τους οποίους κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1999, και νυν προπονητής στο NCAA ανέφερε συγκεκριμένα:

Ο Γιάννης είναι εκπληκτικός. Όταν ο Γιάννης παίζει ίσως σαν τον Σακίλ Ο’Νιλ, τότε είναι στα καλύτερα του. Όταν ο Γιάννης προσπαθεί να παίξει σαν πόιντ γκαρντ, σα σούτινγκ γκαρντ, δοκιμάζει το τρίποντο, ή χάνει βολές, δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Αλλά όταν έκανε το «πικ εντ ρολ», κυριάρχησε στη ρακέτα, κυριάρχησε τα χαμηλά σχήματα των Σανς, ειδικά όταν ο Εϊτον φορτώθηκε με φάουλ. Επομένως ο Γιάννης που έβαλε και τις βολές του και είχε συνολικά 17 προσπάθειες, μία παραπάνω από τους Σανς… Ήταν πραγματικά επιθετικός και είχε και βοήθεια από κάποιους από τους συμπαίκτες του, oι οποίοι δεν τον είχαν βοηθήσει τόσο πολύ στα πρώτα δύο ματς στο Φοίνιξ.

Ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες κοντά στο καλάθι που υπάρχουν στο παιχνίδι. Όσο πιο πολύ πιέζει την άμυνα, κάνοντας διεισδύσεις, με το «euro-step», καρφώνοντας, παίζοντας στο ποστ, κερδίζοντας φάουλ, επιδιώκοντας την επαφή και ψάχνοντας τις ευκαιρίες να πάει στις βολές με αυτοπεποίθηση. Τότε δεν μπορεί κανείς να τον μαρκάρει. Νομίζω ότι το κλειδί για τους Σανς θα είναι να κρατήσουν τον Εϊτον όσο περισσότερο μπορούν στο παρκέ για να προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τον Γιάννη».

Μένει να φανεί αν ο Έλληνας σούπερ σταρ θα ακολουθήσει τη συνβουλή του πρώην παίκτη των «σπιρουνιών». Μπακς και Σανς κοντράρονται στην Πέμπυη πράξη της σειράς των τελικών ξημερώματα Κυριακής στο Φοίνιξ (04:00 CosmoteSport4HD)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ