Ο Γιάννης πάνω από Τζόρνταν και ΛεΜπρόν… (vids)

Ο Γιάννης πάνω από Τζόρνταν και ΛεΜπρόν… (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ στην όγδοη σεζόν του και to10.gr παρουσιάζει εφτά παικταράδες που κατέκτησαν το δαχτυλίδι. Πίσω από Κόμπε, Τζαμπάρ ο Greek Freak και πάνω από Τζόρνταν και ΛεΜπρόν...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο νέος πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ σήκωσε το τρόπαιο Λάρι Ο΄Μπράιαν μέσα στην έδρα του, μετά την τέταρτη σερί νίκη των «ελαφιών» απέναντι στους Φίνιξ Σανς, πραγματοποιώντας μια ονειρική εμφάνιση, όπου σταμάτησε στους 50 πόντους.

Το όνειρο του Greek Freak έγινε πραγματικότητα και πλέον δεν έχει αφήσει ούτε ένα βραβείο να πάει χαμένο, καθώς αναδείχθηκε παράλληλα και MVP των τελικών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα κατάφερε στην όγδοη σεζόν του στο ΝΒΑ, ξεπερνώντας έτσι τους εν ενεργεία σούπερ σταρς όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ, οι οποίοι έγιναν πρωταθλητές στην ένατη και δέκατη χρονιά τους αντίστοιχα.

Από την σκοπιά της ηλικίας, ο Greek Freak το πέτυχε ώντας 26. Μόνο ο Κόμπε Μπράιαντ, ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πήραν το πρώτο τους πρωτάθλημα ώντας νεότεροι σε ηλικία.

To10.gr ανατρέχει στον χρόνο και θυμάται πότε κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα εφτά παιχταράδες του ΝΒΑ.

Μάικλ Τζόρνταν 

Ο για πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών, Μάικλ Τζόρνταν στέφθηκε πρωταθλητής με τους Σικάγο Μπουλς για πρώτη φορά την σεζόν 1990-1991. Ήταν η έβδομη του Air στο ΝΒΑ, καθώς είχε γίνει ντραφτ το 1984.

Τα κατάφερε σε ηλικία 28 ετών, ενώ ακολούθησαν άλλα πέντε, με τον Τζόρνταν να τα «χωρίζει» σε δύο τριετίες (1991-1993, 1996-1998).

ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο «Βασιλιάς» ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να φτάσει στην Γη της Επαγγελίας. Τελικά τα κατάφερε στην ένατη χρονιά του στο ΝΒΑ, αφού πρώτα άλλαξε ομάδα και από τους Καβαλίερς πήγε στους Χιτ.

Το 2012 ήταν λυτρωτικό για τον Τζέιμς, ο οποίος σήκωσε το πρώτο του πρωτάθλημα, σε ηλικία 28 ετών, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα τρία. Το δεύτερο με τους Χιτ και από ένα με Καβαλίερς και Λέικερς.

Κόμπε Μπράιαντ

Ο Black Mamba πήγε κατευθείαν από το λύκειο στο ΝΒΑ, παρακάμπτοντας το πανεπιστήμιο. Μπήκε στη λίγκα το 1996 και στην τέταρτη χρονιά του (1999-2000), πήρε το πρώτο του δαχτυλίδι με τους Λέικερς στο πλευρό του Σακίλ Ο΄Νιλ.

Ο Μπράιαντ ήταν μόλις 22 ετών, ενώ στην πορεία θα κατακτούσε άλλα τέσσερα πρωταθλήματα, όλα με τους Λιμνάνθρωπους.

Μάτζικ Τζόνσον

Ο Μάτζικ θα έπρεπε να ανήκει στην κορυφή της λίστας, καθώς τα καταφέρει νωρίτερα, σε χρονιά και ηλικία, από όλους τους μεγάλους παίκτες.

Ο Τζόνσον κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα την σεζόν 1979-1980, ώντας ρούκι στο ΝΒΑ. Οδήγησε τους Λέικερς στο τίτλο στην ηλικία των 21 ετών, ενώ κατέκτησε και άλλα τέσσερα δαχτυλίδια με την ομάδα του Λος Άντζελες.

Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ

Ο Τζαμπάρ μπήκε στο ΝΒΑ την σεζόν 1969-1970 και ένα χρόνο μετά, ώντας 24 ετών, πήρε το πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς, με το όνομα Λιου Άλσιντορ.

Ήταν το πρώτο στην ιστορία των «ελαφιών» πριν ακολουθήσει ο Γιάννης, 50 χρόνια μετά. Στην διάρκεια της καριέρας του, ο Τζαμπάρ θα κατακτούσε άλλα πέντε πρωταθλήματα, όλα με τους Λέικερς.

Κέβιν Ντουράντ

Ο KD έκανε πολύ υπόμονη και άκουσε ακόμα περισσότερο πριν φτάσει στο πρώτο του δαχτυλίδι. Μπήκε στη λίγκα το 2007 και περίμενε καρτερικά να έρθει η ευκαιρία. Αφού δεν μπορούσε με τους Θάντερ, αποφάσισε να πάει στους παντοδύναμους Γουόριορς.

Τελικά, η σεζόν 2016-17 θα του χάριζε το παρθενικό του πρωτάθλημα, ώντας στην δέκατη σεζόν του στο πρωτάθλημα και στην ηλικία των 29 ετών. Στην συνέχεια θα ακολουθούσε το δεύτερο και τελευταίο του δαχτυλίδι, και πάλι με τους «πολεμιστές».

Στεφ Κάρι

Ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ, ξεκίνησε την πορεία του το 2009 με τους Γουόριορς και μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα, έξι χρόνια μετά, την σεζόν 2014-2015.

Ο Κάρι τα κατάφερε σε ηλικία 27 ετών, ενώ με τους «πολεμιστές» θα έφτανε στην κορυφή άλλες δύο φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ