Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που έκανε ο Γιάννης (vids)

Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτό που έκανε ο Γιάννης (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σάρωσε τα πάντα στους τελικούς, κατέκτησε το δαχτυλίδι και το βραβείο του MVP και απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

Ό,τι και να πει κανείς για αυτό που συνέβη τα ξημερώματα στο Μιλγουόκι είναι λίγο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με μια επική εμφάνιση οδήγησε τους Μπακς στη νίκη επί των Σανς στο Game 6 με 105-98 και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του στο ΝΒΑ σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Greek Freak ήταν συγκλονιστικός και απέδειξε πόσο πολύ ήθελε αυτό το δαχτυλίδι, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 50 πόντους και 16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 τάπες, φέρνοντας το τρόπαιο και πάλι στην πόλη του Μιλγουόκι μετά από 50 χρόνια. Παράλληλα ο Έλληνας σούπερ σταρ πήρε και το βραβείο του MVP των τελικών, ενώ έδειξε σε όλους ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, πραγματοποιώντας απίθανα Playoffs αλλά και ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στους τελικούς.

Το πρωτάθλημα αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω της ανατροπής που κατόρθωσαν να κάνουν τα «Ελάφια» όντας πίσω με 2-0 από τους αντιπάλους τους στο ξεκίνημα της σειράς. Μάλιστα, έχει γίνει viral στα social media το γεγονός πως όταν οι Σανς έκαναν το 2-0, ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς και κολλητός του Κρις Πολ, Λεμπρόν Τζέιμς είχε κάνει ένα tweet λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι «Ήλιοι» χρειάζονταν 2 ακόμα νίκες για το στόχο τους. Στη συνέχεια, ωστόσο, η παρέα του Γιάννη τον διέψευσαν μεγαλοπρεπώς…

Τα κατορθώματα και οι μυθικοί αριθμοί του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι αμέτρητοι και μιλούν από μόνοι τους για το σπουδαίο επίτευγμα των Μπακς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο 26χρονος σούπερ σταρ των Μπακς ήταν πραγματικά κυρίαρχος και, όπως ήταν φυσιολογικό αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο, ενώ και το ΝΒΑ υποκλίθηκε στα όσα πέτυχε.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαίες βραδιές είχε ο Γιάνναρος αρκεί για να δει τα στατιστικά του, καθώς είχε 35,2 πόντους, 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,2 κλεψίματα, 1,8 μπλοκ και 61.8% ευστοχία στα σουτ εντός πεδιάς. Και όλα αυτά ενώ στη σειρά με τους Χοκς είχε χτυπήσει στο γόνατο και ουσιαστικά στα πρώτα δυο ματς των τελικών έπαιζε χωρίς να βρίσκεται στο 100%.

Οι συγκρίσεις με τον Ντάνκαν και τα πεπραγμένα του Γιάννη στα 26 του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τις ανεπανάληπτες επιδόσεις στους τελικούς αλλά και μέσα στη σεζόν, κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους πάουερ φόργουορντς όλων των εποχών. Για την ακρίβεια μαζί με τον Τιμ Ντάνκαν είναι τα μοναδικά «4άρια» στην ιστορία που έχουν καταφέρει να κερδίσουν πάνω από μία φορές το MVP της κανονικής περιόδου και τουλάχιστον ένα MVP των τελικών. Φυσικά λόγω και της ηλικίας που κατέκτησε τον τίτλο ο Γιάννης οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες με τον θρύλο των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι ο Greek Freak είναι μόλις 26 ετών δίνει και την ευκαιρία για πολλές συζητήσεις. Συζητήσεις που περιλαμβάνουν ακόμη και το «GOAT», αφού έχει πετύχει πολλά πράγματα και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για ακόμη περισσότερα. Το δυσκολότερο κομμάτι για να αφήσει ιστορία το πέτυχε σήμερα τα ξημερώματα όπου στέφθηκε πρωταθλητής, ενώ από βραβεία, τίτλους, διακρίσεις και αριθμούς είναι σε ένα τρομερό σημείο.

Συγκεκριμένα, σε 8 χρόνια που βρίσκεται στο ΝΒΑ έχει πάρει ήδη ένα πρωτάθλημα, έχει αναδειχθεί MVP των τελικών (2021), έχει δύο βραβεία MVP κανονικής διάρκειας (2019, 2020), ένα βραβείο καλύτερου αμυντικού της χρονιάς (2020), ένα MVP του All-Star Game (2021), ενώ κατά το παρελθόν έχει αναδειχτεί και πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς (2017). Εκτός αυτών έχει γίνει ήδη 5 φορές All-Star (2017-2021), ενώ έχει βρεθεί 3 φορές στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος (2019-2021), 2 φορές στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα (2017, 2018) και άλλες 3 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα (2019-21). Και όλα αυτά στα 26 του.

Μερικά ακόμη σπουδαία κατορθώματα του «Greek Freak»:

1. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.

2. Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1993) και ο Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.

3. Τα τελευταία 50 χρόνια, μόνο δύο παίκτες έχουν σκοράρει τουλάχιστον 33 πόντους στο ημίχρονο ενός αγώνα τελικών: ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

4.Έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals.

5. Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο΄Νιλ (2000) που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στα NBA Finals.

6. Μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν κατακτήσει δύο MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.

7. Μόνο αυτός, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Χακίμ Ολάζουον έχουν κατακτήσει MVP της κανονικής περιόδου, MVP των τελικών και βραβείο καλύτερου αμυντικού.

8. Είναι ο πρώτος MVP των τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη (2016/17).

9. Είναι ένας από 3 Ευρωπαίους που έχουν κατακτήσει MVP των τελικών και ένας από συνολικά 5 μη-Αμερικανούς.

10. Ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ (1958) με 50 πόντους σε ματς των τελικών που κρίνει τον τίτλο.

11. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια με δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ