Αντετοκούνμπο – Μίντλετον: From zeroes to heroes (pics, vids)

Αντετοκούνμπο – Μίντλετον: From zeroes to heroes (pics, vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον άκουσαν πολλά, έκαναν όμως υπομονή και μέσα από σκληρή δουλειά και άψογη συνεργασία, κατάφεραν να στεφθούν πρωτάθλητες του ΝΒΑ, σε μια κοινή πορεία που ξεκινησε το 2013.

Κάποια πράγματα στην ζωή, είναι γραφτό να συμβούν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κρις Μίντλετον συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2013 στο Μιλγουόκι και κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.

Βρέθηκαν σε μια ομάδα που ήταν μαθημένη να χάνει, πράγμα που αποδείχθηκε και στην πρώτη τους χρονιά στο Γουισκόνσιν, όπου και τα «ελάφια» σημείωσαν μόλις 15 νίκες σε 82.

Μία λιγότερη δηλαδή από όσες πέτυχαν στα φετινά playoffs. Ο μαγικός αριθμός 16 επετεύχθη και το Μιλγουόκι ζει ανεπανάληπτες στιγμές, κατακτώντας ξανά το πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια.

Greek Freak και Κash αποτέλεσαν τους στυλοβάτες στην πορεία προς τον τίτλο και επισφράγισαν έτσι μια κοινή πορεία, που κατέληξε στην κορυφή του κόσμου.

Άλλαξαν όλοι εκτός από αυτούς 

Οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν στο νούμερο 15 του ντραφτ του 2013, έναν Έλληνα παίκτη, άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσγειώθηκε στην πολιτεία του Γουισκόνσιν, εκεί όπου στο ρόστερ υπήρχε και ένας Αμερικανός που προερχόταν από την D-League και είχε επιλεγεί στο νούμερο 39, ένα χρόνο νωρίτερα.

Το όνομά του ήταν Κρις Μίντλετον και χωρίς να το γνωρίζουν, οι δυο τους έμελλε να συνεχίσουν για πολλά χρόνια στην ομάδα.

Μετά από οκτώ χρόνια έφτασαν στη Γη της Επαγγελίας, ώντας οι μοναδικοί που επέζησαν από εκείνη την πρώτη τους χρονιά μαζί, η οποία κατέληξε σε φιάσκο, με τους Μπακς να τελειώνουν με το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Όλα άλλαξαν εκτός από αυτούς τους δύο. Τα «ελάφια» επέλεξαν να χτίσουν πάνω τους, υπέμειναν πολλές πικρές ήττες, αλλά στο τέλος ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω.

Μαζί και στο All Star Game

Ο Γιάννης ήταν πάντα το νούμερο ένα στην μεταξύ τους ιεραρχία, κάτι βέβαια που δεν απασχόλησε πότε κανέναν εκ των δύο, καθώς το μόνο που ήθελαν ήταν να παίζουν μαζί.

Η αγωνιστική «έκρηξη» του Greek Freak συμπαρέσυρε και τον αγαπημένο του συνοδοιπόρο, σε τέτοιο σημείο που ο Μίντλετον επιλέχθηκε και δύο φόρες στο All Star Game (2019, 2020), με τον Αντετοκούνμπο, ως αρχηγό, να τον παίρνει φυσικά στην ομάδα του.

Στο μεταξύ, η συνεργασία ανάμεσα τους είχε πάει σε άλλο επίπεδο, με τον καθένα να βελτίωνεται εντυπωσιακά χρόνο με το χρόνο. Στο βάθος άπαντες γνώριζαν πως η προοπτική των Μπακς ήταν πολύ μεγάλη και οι Γιάννης και Αντετοκούνμπο φρόντισαν να τους επιβεβαιώσουν.

Η σφοδρή κριτική στον Μίντλετον και οι σερί αποτυχίες

Οι Μιλγουόκι Μπακς έπαψαν να λογιζόνται πλέον ως ο φτωχός συγγενής του ΝΒΑ, με την πίεση μέσα στον οργανισμό να έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Κάπου εκεί άρχισαν και οι πρώτες αμφιβολίες για την αξία του Μίντλετον στα κρίσιμα σημεία, αλλά οι αμφιβολίες έμειναν έξω από την ομάδα.

Τα «ελάφια» δεν είχαν σκοπό να χωρίσουν το δίδυμο των σταρ τους και φρόντισαν το 2019 να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Kash για άλλα πέντε χρόνια.

Πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση, καθώς οι αποτυχίες του 2019 και του 2020, απαιτούσαν ριζικές αλλαγές.

Ο Γιάννης είχε δηλώσει επανειλλημένα ότι θέλει τον Μίντλετον δίπλα του και η ομάδα τον άκουσε. Ο Greek Freak είχε κλείσει τα αυτιά του και δεν ήθελε να ακούσει για πιθανή αποχώρηση του φίλου του.

Στο μυαλό υπήρχε μόνο το πρωτάθλημα και ήθελε τον Αμερικανό στο πλευρό του για να κεφαλοποιήσουν μια πορεία που ξεκίνησε από τα χαμηλά και είχε ως προορισμό την κορυφή.

Οι «ήρωες» του Μιλγουόκι

Ο οργανισμός του Μιλγουόκι πανηγυρίζει το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του και στο επίκεντρο βρίσκονται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κρις Μίντλετον.

Άλλωστε ο πρώτος αναδείχθηκε MVP των τελικών απέναντι στους Σανς, ενώ ο δεύτερος ήταν ο πρώτος από τους παίκτες που σήκωσε το τρόπαιο.

Δύο άνθρωποι, οι οποίο άκουσαν πολλά, αμφισβητήθηκαν, λοιδορήθηκαν, έπιασαν πάτο, αλλά πλέον έχουν μετατραπεί στους απόλυτους «ήρωες» του Μιλγουόκι, ανοίγοντας πλέον ένα καινούργιο κεφάλαιο στο βιβλίο τους, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να ονομαστεί «From zeroes to heroes».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ