Αντετοκούνμπο: Μια οικογένεια από χρυσό (pics, vids)

Αντετοκούνμπο: Μια οικογένεια από χρυσό (pics, vids)

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έχει πλέον στην σύνθεσή της τρεις πρωταθλητές του ΝΒΑ, με τον Γιάννη και τον Θανάση να παίρνουν την σκυτάλη από τον Κώστα. Μόνο οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ έχουν πετύχει κάτι ανάλογο.

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο δεν σταματά να γράφει ιστορία. Πλέον μετράει τρεις πρωταθλητές ΝΒΑ. Ο Κώστας έκανε την αρχή την περσινή σεζόν, με τους Γιάννη και Θανάση να τον ακολουθούν ένα χρόνο μετά.

Οι Μιλγουόκι Μπακς είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές και οι Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό. Ποτέ ξανά στα χρονικά του ΝΒΑ δεν έχουν υπάρξει τρία αδέλφια που έχουν πανηγυρίσει με το τρόπαιο Λάρι Ο΄Μπράιαν.

Ο Κώστας το πέτυχε πρώτος, κάτι που έκανε τον Γιάννη να δηλώσει μετά την χθεσινή τέταρτη και καθοριστική νίκη απέναντι στους Σανς: «Ήταν λίγο περίεργο στο τραπέζι, ότι τα κατάφερε πριν από μένα, αλλά πλέον έχω και εγώ με τον Θανάση από ένα».

Ο 23χρονος σέντερ ήταν μέλος των Λέικερς, οι οποίοι σήκωσαν το τρόπαιο στην φούσκα του Ορλάντο. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, με τον Κώστα να μην αγωνίζεται ούτε δευτερόλεπτο στα playoffs, αλλά να πανηγυρίζει με την σημαία της Ελλάδας και της Νιγηρίας.

Ο Γιάννης το πήρε προσωπικά και ήθελε να μιμηθεί τον μικρότερο αδελφό του. Στο πλευρό του είχε τον μεγαλύτερο Θανάση, πράγμα που τον βοήθησε σε αυτή την δύσκολη πορεία.

Μπορεί η σεζόν των Μπακς να μην ήταν η ιδανική και πολλοί να μην τους υπολόγιζαν, αλλά ο Greek Freak πάτησε το γκάζι όταν έπρεπε και σήκωσε μια ολόκληρη πόλη στον ουρανό.

Τελείωσε την σειρά των τελικών, μετρώντας 35.2 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 5 ασίστ, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του ΜVP.

Ο Θανάσης στάθηκε άτυχος καθώς απουσίασε στα δύο τελευταία παιχνίδια λόγω του πρωτοκόλλου κατά του κορονοϊού, με τον ρόλο του να είναι καθαρά συμπληρωματικός όταν ήταν διαθέσιμος.

Αγωνίστηκε μόνο στο Game 3 της σειράς για 1:33, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Καμία σημασία δεν έχει αυτό, καθώς ο στόχος επετεύχθη και η ιστορία γράφτηκε. Μόνο τα αδέρφια Γκασόλ μπορούν να υπερηφανεύονται για ένα ανάλογο επίτευγμα.

Οι Γκασόλ το έκαναν πρώτοι

Όταν μιλάμε για αδέρφια που είχαν μια πετυχημένη πορεία στο χώρο του μπάσκετ, δεν γίνεται να μείνουν απέξω οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ.

Μέχρι να έρθουν οι Αντετοκούνμπο, ήταν οι μοναδικοί που είχαν κατακτήσει πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Προηγήθηκε ο Πάου, ο οποίος πανηγύρισε δύο συνεχόμενες χρονιές (2009, 2010) στο πλευρό του αδικοχαμένου φίλου του, Κόμπε Μπράιαντ, με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ο Μαρκ πέρασε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στους Μέμφις Γκρίζλις, χωρίς όμως ωστόσο να φτάσει κοντά στον τίτλο.

Το 2019 όμως η ανταλλαγή που τον έστειλε στους Τορόντο Ράπτορς ήταν καθοριστική για τον ίδιο. Έχοντας για ηγέτη τον Καουάι Λέοναρντ, ο Μαρκ κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Καναδούς, οι οποίοι, αφού απέκλεισαν τον Γιάννη στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, νίκησαν και τους Γουόριορς και πανηγύρισαν το πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ