Ο ΝτιΒιντσέντζο γίνεται… Ιταλός

Ο ΝτιΒιντσέντζο γίνεται… Ιταλός

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο θα πάρει το ιταλικό διαβατήριο και θα αγωνιστεί με την Σκουάντρα Ατζούρα στο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο μπορεί να έχει περάσει όλη του τη ζωή στην Αμερική, αλλά οι ιταλικές του ρίζες, του επιτρέπουν να αγωνιστεί με την Σκουάντρα Ατζούρα.

Η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ έχει βάλει μπρος τον μηχανισμό ώστε να εκδοθεί το διαβατήριο στον 24χρονο γκαρντ και να μπορέσει να την ενισχύσει στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ του 2022.

Η «Tuttosport» επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα, καθώς αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού θα είχαν γίνει ήδη όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και ο ΝτιΒιντσέντζο θα ήταν Ιταλός και με την βούλα. Πλέον το θέμα αναμένεται να τελεσιδικήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο σούτινγκ γκαρντ των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς ήταν από τους άτυχους της χρονιάς των ελαφιών, καθώς τραυματίστηκε τον Μάιο και δεν μπόρεσε να τα ενισχύσει στο δρόμο προς τον τίτλο.

Στο ΝΒΑ αγωνίζεται από το 2018 και σε τρεις σεζόν με την ομάδα του Γουισκόνσιν μετράει 159 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια και 13 στα playoffs. Πριν μετακομίσει στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, είχε κατακτήσει δύο φορές τον κολλεγιακό τίτλο με το Πανεπιστήμιο του Βιλανόβα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ