Επίσημα στους Ρόκετς ο Γκαρούμπα (pic)

Επίσημα στους Ρόκετς ο Γκαρούμπα (pic)

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα είναι παίκτης των Χιόυστον Ρόκετς καθώς υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.

Στις 11 Αυγούστου η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας με τον Ουσμάν Γκαρούμπα και πέντε ημέρες αργότερα, οι Ρόκετς ανακοίνωσαν την απόκτησή του.

Ο 19χρονος Ισπανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ αποχαιρέτησε μετά από τέσσερις σεζόν τη «βασίλισσα» και υπέγραψε το «rookie» συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει δύο χρόνια εγγυημένα, με οψιόν στον τρίτο χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο Γκαρούμπα, ο οποίος είχε αναδειχτεί «ανερχόμενος αστέρας» της Euroleague (με 3,9 πόντους και 4 ριμπάουντ μ.ο. σε 39 αγώνες) και «καλύτερος νέος παίκτης» του ισπανικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21 θα λάβει 1.961.100 δολάρια τον πρώτο χρόνο και 2.059.360 τον δεύτερο από το Χιούστον, το οποίο έδωσε 750.000 δολάρια για τη ρήτρα.

Οι Χιούστον Ρόκετς τον είχαν επιλέξει στο Νο 23 του φετινού ντραφτ. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν βγήκε… χαμένη, πάντως, καθώς έβαλε στο ταμείο της 3 εκατ. ευρώ, καθώς ο Γκαρούμπα επέλεξε την αποπληρωμή της ρήτρας για να κάνει άμεσα το… άλμα στο ΝΒΑ.

Με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (ανδρική ομάδα), ο Ουσμάν Γκαρούμπα κατέκτησε δύo Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο Ισπανίας. Από τη σεζόν 2013-14 που ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης, αναδείχτηκε πρωταθλητής Ισπανίας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (παίδες, εφήβους, νέους άνδρες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ