Το ESPN «έκοψε» την Ρέιτσελ Νίκολς λόγω ρατσιστικών σχολίων

Το ESPN «έκοψε» την Ρέιτσελ Νίκολς λόγω ρατσιστικών σχολίων

Σε μια ηχηρή κίνηση προχώρησε το ESPN το οποίο «έκοψε» την εκπομπή της Ρέιτσελ Νίκολς και την απομάκρυνε από οποιαδήποτε ενασχόληση με το NBA

Η Ρέιτσελ Νίκολς, διάσημη δημοσιογράφος του NBA, «πλήρωσε» ακριβά τις απόψεις της που παραπέμπουν σε ρατσιστικές πεποιθήσεις και το ESPN όχι μόνο της «έκοψε» την εκπομπή αλλά της απαγόρευσε οποιαδήποτε ενασχόληση με το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Όλα άρχισαν το καλοκαίρι του 2020 όταν κατά τη διάρκεια της «φούσκας» του Ορλάντο, η Νίκολς είχε μία τηλεφωνική συζήτηση με τον Άνταμ Μέντελσον, μακροχρόνιο συνεργάτη και σύμβουλο του Λεμπρόν Τζέιμς, αναφερόμενη στην επιλογή του καναλιού να βάλει στο πλευρό της την μαύρη συνάδελφό της, Μαρία Τέιλορ.

«Αν θέλεις να κάνεις πράγματα, επειδή αισθάνεσαι πίεση για το χάλια ρεκόρ στη διαφορετικότητα, κάτι που γνωρίζω από τη θηλυκή πλευρά, μπορείς να το κάνεις. Αλλά να βρεις έναν άλλον τρόπο. Δεν θα το βρεις σε εμένα, ούτε θα μου πάρεις αυτό που έχω», ήταν τα λόγια της 47χρονης δημοσιογράφου που για κακή της τύχη, δεν ήξερε ότι η συνομιλία ηχογραφείται και η οποία θα καθόριζε την καριέρα της.

Το ESPN με το που έμαθε για το περιστατικό, επενέβη άμεσα αποκλείοντάς την από την κάλυψη των περασμένων τελικών του NBA ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Φοίνιξ Σανς.

Το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο δεν έμεινε εκεί, τελειώνοντας και την εκπομπή της Νίκολς εν ονόματι «The Jump» έπειτα από 5 χρόνια προβολής και έχοντας αποκτήσει ένα σημαντικό κοινό.

Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις μεταξύ των δύο πλευρών μιας και το συμβόλαιό τους βρίσκεται σε ισχύ για ακόμα ένα χρόνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ