Το NBA θέλει να διοργανώσει αγώνα σε ανοιχτό γήπεδο (vid)

Το NBA θέλει να διοργανώσει αγώνα σε ανοιχτό γήπεδο (vid)

Η ιδέα ήρθε από το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ (NCAA) και το αμερικανικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ (MLB) τη συνέχισε. Θα πάρει τη σκυτάλη το NBA;

Σε σκέψεις για ένα σημαντικό εγχείρημα βρίσκεται η Λίγκα του NBA ακολουθώντας τα χνάρια του MLB και του NCAA.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη σκέφτεται να διοργανώσει έναν αγώνα σε συνθήκες αλάνας, δηλαδή από εκεί όπου ξεκίνησε κάθε άνθρωπος να παίζει μπάσκετ: από ένα ανοιχτό γήπεδο!

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος στρατηγικής και αναλύσεων του ΝΒΑ, Έβαν Ουάς αποκάλυψε τις σκέψεις που γίνονται περί αυτού στο podcast «The crossover», τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν αρκετά εμπόδια προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Αυτά αφορούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνιστούν οι αθλητές οι οποίοι δεν είναι συνηθισμένοι σε κλίμα εξωτερικού και φυσικού περιβάλλοντος. Παράγοντες όπως η υγρασία, οι συνθήκες καιρού και το ενδεχόμενου τραυματισμού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν προκειμένου να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η αρχή όλης αυτής της ιδέας έγινε από το αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ (NCAA) όταν το 2011 η αναμέτρηση μεταξύ Νορθ Καρολάινα και Μίσιγκαν Στέιτ διεξήχθη πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο, ενώ το αμερικανικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ (MLB) πραγματοποίησε κάτι παρεμφερές τον περασμένο Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, θέλοντας να τιμήσει τον τόπο όπου γυρίστηκε η ταινία «Filed of Dreams», διεξήγαγε τον αγώνα Σικάγο Ουάιτ Σοξ – Νιου Γιορκ Γιάνκις στο γήπεδο που έγιναν τα γυρίσματα, δίπλα σε χωράφια και μπροστά σε 8.000 θεατές.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα ήταν τόσο εντυπωσιακό και επιτυχημένο που γίνονται σκέψεις και για δεύτερο αγώνα τον Αύγουστο του 2022.

Θα κάνει κάτι αντίστοιχο το NBA; Σίγουρα είναι σαφώς πιο δύσκολο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών (κλειστό γήπεδο) υπό των οποίων πραγματοποιείται ένας αγώνας μπάσκετ, όμως δεν θεωρείται καθόλου απίθανο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ