Το NBA δεν καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους παίκτες

Το NBA δεν καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους παίκτες

Θέλοντας να προστατεύσει τις σχέσεις του με την Ένωση παικτών, το NBA δεν καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους αθλητές

Σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο, το NBA δε θα ορίσει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους παίκτες.

Θέλοντας να διαφυλάξει τόσο το προϊόν και την ασφάλεια όσο και τις καλές σχέσεις με την Ένωση παικτών, οι ιθύνοντες της Λίγκας αποφάσισαν να θέσουν ως προαιρετικό το εμβόλιο για όσους αθλητές δεν το έχουν κάνει.

Παρόλα αυτά, υποχρεωτικός παραμένει ο εμβολιασμός για τα επιτελεία, τους διαιτητές, μέχρι και για τους δημοσιογράφους που αναλαμβάνουν την κάλυψη των αγώνων, όμως αυτή είναι μια συνθήκη που δεν ενέκρινε η πλευρά των αθλητών κι έτσι δε θα καθίσταται υποχρέωση για αυτούς.

Ωστόσο, επικρατεί ένα… αλαλούμ σχετικά με τη νομοθεσία κάποιων Πολιτειών, αφού σε μερικές περιοχές, όχι μόνο επικρατεί μεγάλη αυστηρότητα με τον εμβολιασμό αλλά μάλιστα δεν επιτρέπεται καν η είσοδος στα γήπεδα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών.

Αυτή η νομοθεσία ισχύει στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, όπερ και σημαίνει πως αυτοί οι περιορισμοί θα ισχύουν στους εντός έδρας αγώνες των Μπρούκλιν Νετς, Νιου Γιορκ Νικς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ενώ δεν αποκλείεται αυτός ο νόμος να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Βέβαια, κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι παίκτες του NBA έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο ποσοστό, το οποίο «αγγίζει» τα επίπεδα του 85%.

Σύμφωνα με το ESPN, η Λίγκα επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις από τους ανεμβολίαστους παίκτες, όπως τα ντουλαπάκια των προαναφερθέντων στα αποδυτήρια να είναι απομακρυσμένα, καθώς και οι ίδιοι να τρώνε σε διαφορετικό μέρος, αλλά και να ταξιδεύουν (είτε αεροπορικώς, είτε με το λεωφορείο) σε διαφορετικό τομέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ