Κερ – «Τα παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ πρέπει πρώτα να μαθαίνουν… ποδόσφαιρο»

Κερ – «Τα παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ πρέπει πρώτα να μαθαίνουν… ποδόσφαιρο»

Σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση προχώρησε ο Στιβ Κερ, με τον Αμερικανό προπονητή να τονίζει πως τα μικρά παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ πρέπει να μάθουν πρώτα ποδόσφαιρο.

Ο Στιβ Κερ, σε δηλώσεις του, προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση αναφέροντας πως τα παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ θα πρέπει πρώτα να μάθουν… ποδόσφαιρο.

Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, εξήγησε ότι με το ποδόσφαιρο οι παίκτες θα μαθαίνουν από μικροί να κινούνται στον χώρο χωρίς τη μπάλα, ενώ θα γίνουν καλύτεροι πασέρ, παραθέτοντας τα παραδείγματα των Στιβ Νας και Τόνι Κούκοτς.

Οι δηλώσεις του Στιβ Κερ:

«Αν είχα την επίβλεψη των προγραμμάτων ανάπτυξης στο μπάσκετ εδώ στις ΗΠΑ θα έβαζα τα παιδιά να παίξουν και ποδόσφαιρο. Είναι κάτι που θα βρει την “μετάφρασή” του στο μπάσκετ. Το πρόβλημα στο μπάσκετ σήμερα είναι πως οι νέοι παίκτες θέλουν να σκοράρουν μόνο στο ένας εναντίον ενός και γενικώς να σκοράρουν.

Είναι εκπληκτικό το πως καταφέρνουν να βάζουν την μπάλα στο καλάθι. Αλλά δεν καταλαβαίνουν πως να πασάρουν ή να κινούνται μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό είναι κάτι που μαθαίνεις το ποδόσφαιρο. Παίκτες που έχουν παίξει ποδόσφαιρο μεγαλώνοντας είναι καλύτεροι πασέρ. Ο Στιβ Νας; Ένας εκπληκτικός πασέρ! Ο Τόνι Κούκοτς, που έβγαζε εκπληκτικές πάσες. Και δεν έχω αμφιβολία πως σε αυτό τους επηρέασε το ποδόσφαιρο.

Τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν, έστω και ασυνείδητα, την έννοια και τη σημασία του τριγώνου στην ανάπτυξη της επίθεσης. Κατανοούν την έννοια του να πασάρεις και να “κόψεις” πίσω από αυτόν που αμύνεται, ή την πάσα στον κενό χώρο, να βρίσκεις τις κατάλληλες γωνίες. Είναι θεμελιώδεις όλα αυτά για το ποδόσφαιρο. Το να δημιουργείς ευκαιρίες για να σκοράρεις, να ξεμαρκαριστείς, να πασάρεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ