«Αιχμές» Πέσιτς για το NBA με αφορμή τον Ποκουσέφσκι

«Αιχμές» Πέσιτς για το NBA με αφορμή τον Ποκουσέφσκι

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ρωτήθηκε για την εξέλιξη του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, στο NBA και δεν έδειξε να συμμερίζεται την επιλογή των νεαρών που εγκαταλείπουν πρόωρα την Ευρώπη

Το NBA αποτελεί το όνειρο πολλών παικτών από μικρή ηλικία και δεν είναι λίγοι αυτοί που πηγαίνουν νωρίς στον «μαγικό κόσμο, όταν τους δίνεται η ευκαιρία, όμως ο Σβέτισλαβ Πέσιτς διαφωνεί κάθετα με αυτή τη λογική.

Ο νέος τεχνικός της Εθνικής Σερβίας, που κάθεται στον πάγκο της ξανά, 19 χρόνια μετά την τρομερή πορεία του 2002 και το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιντιανάπολις, δεν δίστασε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του σχετικά με τους Ευρωπαίους που βιάζονται να πάνε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με αφορμή ερώτηση για την πρόοδο του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, στην Αμερική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη σέρβικη ιστοσελίδα «Mozzartsports»:

«Είναι ένα ταλαντούχο παιδί, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Υπάρχουν όμως και πιο ταλαντούχοι παίκτες στη Σερβία που δεν παίζουν στο ΝΒΑ. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές όσον αφορά την αμερικανική λίγκα και την εθνική ομάδα. Επαναλαμβάνω, υπάρχει ταλέντο όμως το ΝΒΑ πιέζει όλους μας. Η «δεξαμενή» για την εθνική ομάδα έχει περιοριστεί. Παλαιότερα, οι επιλογές ήταν περισσότερες. Η Αμερική θα είναι πάντα εκεί….

Τα προηγούμενα χρόνια, ο στόχος για έναν παίκτη ήταν να παίξει στην εθνική ομάδα. Το ΝΒΑ ήταν απλώς μια σκέψη. Τώρα όλοι θέλουν να πάνε στο ΝΒΑ. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να παίξουν εκεί, θέλουν να δουλέψουν με έναν προπονητή που κοουτσάρει με αυτό το στιλ. Τόσοι παίκτες έφυγαν για το ΝΒΑ και μετά… εξαφανίστηκαν. Έφυγαν νωρίς και δεν επιβεβαίωσαν τις τεράστιες προοπτικές που δημιούργησαν. Όλα πρέπει να γίνονται στο σωστό timing».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ