Κάιρι Ίρβινγκ – Η αιώνια συννεφιά ενός θωλού μυαλού (pics)

Κάιρι Ίρβινγκ – Η αιώνια συννεφιά ενός θωλού μυαλού (pics)

Ο Κάιρι Ίρβινγκ βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που μια επιλογή του τον φέρνει στο επίκεντρο κριτικής και to10.gr θυμάται προηγούμενα συμβάντα που τον κατέστησαν πρώτο θέμα.

Το μυαλό είναι ένα από τα πράγματα που διαφοροποιεί τους ανθρώπους και στην σημερινή εποχή οι μόνες φορές που αποκαλύπτονται οι σκέψεις του είναι η δραστηριότητα στα social media (που όλοι λίγο πολύ έχουν ένα προφίλ σε μια τουλάχιστον πλατφόρμα) και κάτι πολύ πιο σπάνιο και συνδυάζεται με αυτό, να είναι δημόσιο πρόσωπο. Ο Κάιρι Ίρβινγκ τα έχει και τα δύο και σκέφτεται διαφορετικά από πολλούς σε ουκ ολίγα θέματα.

Στον αέρα η σεζόν που ξεκινά σε λίγο

Η σεζόν ξεκινά σε λίγες μέρες και ο «Κύριε ελέησσον» (ναι από εκεί βγαίνει το όνομά του) δεν ακολουθεί τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και οι Νετς περιμένουν την εξέλιξη της υπόθεσης.

Εάν το πάει μέχρι τέλους θα χάσει πάνω από 15 εκατ. δολάρια, αφού δεν θα αγωνιστεί σε κανένα από τα 43 εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν. Και είναι 43 αντί για 41 γιατί τεχνικά τα δύο ματς των Νετς ως φιλοξενούμενοι στο «Madison Square Garden» είναι στο «Μεγάλο Μήλο».

Το Μπρούκλιν μέσω του Στιβ Νας ότι ξέρει πως δε θα τον έχει στη διάθεσή του φέτος, περιμένει βέβαια να δει μήπως «ρίξει νερό στο κρασί του» και είναι διαθέσιμος σε μελλοντικό στάδιο της χρονιάς.

Για την ώρα πάντως κατάφερε να βρει ένα «παραθυράκι» στη νομοθεσία κι εξασφάλισε άδεια για να προπονείται στο προπονητήριο κανονικά, καθώς θεωρείται ιδιωτικό γραφείο.

Βέβαια ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα σταματήσει το μπάσκετ, εάν τυχόν η ομάδα τον ανταλλάξει, βάζοντας πολλούς «πονοκεφάλους» σε μια ομάδα που πριν την πανδημία πρόβαλλε ως ένα από τα δύο μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Είμαι προστατευμένος από τον Θεό, το ίδιο και οι δικοί μου άνθρωποι. Είμαστε μαζί σε αυτό» ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή του στο Twitter, δεχόμενος τα «πυρά» του κοινού στα σχόλια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όμως που προκαλεί αίσθηση με μια επιλογή του, καθώς και στο πρόσφατο παρελθόν είχε δώσει αφορμές.

Το… λιβανιστήρι στην preseason

«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, σαν ταξιδάκι αναψυχής με ένα κρυμμένο τραύμα» έγραψε κάποτε η Λίνα Νικολακοπούλου. Ο Κάιρι Ίρβινγκ κατά πάσα πιθανότητα αγνοεί την ύπαρξή της, όμως οι πράξεις του αν μη τι άλλο δείχνουν μια εναρμόνιση με τη φράση της μεγάλης στιχουργού.

To «μικρό βουνό», όπως είναι το ινδιάνικο όνομα που του δόθηκε το 2018 από την ινδιάνικη φυλή Σιού του Όρθιου Βράχου στη Νότια Ντακότα από την οποία καταγόταν η μητέρα του, εθεάθη να θυμιατίζει φασκόμηλο πριν από την έναρξη αναμέτρησης της preseason. Η ενέργεια του αυτή τον έκανε θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο παίκτης των Μπρούκλιν Νετς ανέφερε ότι έκανε αυτή την κίνηση προκειμένου να διώξει την κακή ενέργεια να καθαρίσει η ατμόσφαιρα του γηπέδου και θα επιθυμούσε να το κάνει αυτό και πριν το τζάμπολ κάθε ματς της κανονικής περιόδου, μένει βέβαια να φανεί αν η λίγκα το επιτρέψει.

H επίπεδη γη και το… χαλασμένο παρκέ

Στο παρκέ παραμένει ισοπεδωτικός, μόνο που τείνει να μεταφέρει την μπασκετική του προσέγγιση έχει κάνει γνωστές τις απόψεις του σχετικά με το ότι η γη είναι επίπεδη, πως θα ήθελε να φτιαχτεί ας πούμε μια κοινωνία μέσα στην κοινωνία όπου όλοι θα είναι αυτάρκεις και δε θα απαιτούνται χρήματα για βασικές ανάγκες για όσους επιλέξουν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Ως παίκτης των Σέλτικς όταν έπαιξε κόντρα στο Μιλγουόκι σε παρκέ στο χρώμα παλαιότερων δεκαετιών έλεγε συνεχώς με κάθε τρόπο ότι δεν έπρεπε η λίγκα να αφήσει να διεξαχθεί αγώνας σε τέτοια επιφάνεια που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, καθώς πίστευε ότι ήταν όντως τα παλιά ξύλα κι όχι καινούρια βαμμένα σε ίδιο χρώμα με το παρκέ των «Ελαφιών» τη δεκαετία του 80′.

Ο Ίρβινγκ είναι ένας παίκτης με αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όμως βάζει ο ίδιος τον εαυτό του σε δύσκολη θέση. Ό,τι και να πει κανείς πάντως, οφείλει να του αναγνωρίσει πως έχει μείνει σταθερός και με σθένος μάλιστα, όσον αφορά αυτά που έχει υποστηρίξει κατά καιρούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ