Αντετοκούνμπο – «Μας έλειψε ο Μίντλετον, πρέπει να ξεκινήσουμε να νικάμε»

Αντετοκούνμπο – «Μας έλειψε ο Μίντλετον, πρέπει να ξεκινήσουμε να νικάμε»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε μετά τη νίκη των Μπακς επί των Λέικερς (109-102) και αναφέρθηκε στην επιστροφή του Κρις Μίντλετον, ενώ τόνισε πως τα «ελάφια» πρέπει να αρχίσουν να κάνουν νίκες.

Μετά τη νίκη των Μπακς επί των Λέικερς (109-102) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τελείωσε τον αγώνα με 47 πόντους, αναφέρθηκε στην επιστροφή του Κρις Μίντλετον, ενώ τόνισε ότι τα «ελάφια» πρέπει να αρχίσουν να κάνουν νίκες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την 47αρα και τι έκανε στο παρκέ: «Προσπαθούσα απλώς να δημιουργήσω επαφή. Αισθάνομαι ότι στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμουν όσο επιθετικός ήθελα. Δεν πήγαινα αρκετά στο «ζωγραφιστό». Καμία φορά όταν προσπαθείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου ξεχνάς τα δυνατά σου σημεία και είχα δύο μέρες στο γήπεδο, μίλησα με τους προπονητές και ήθελα να είμαι επιθετικός. Να ψάξω επαφή, να πάω στο «ζωγραφιστό» και να ψάξω την σωστή φάση».

Για το αν είναι πιο εύκολο για αυτόν όταν παίζει κόντρα σε έναν παίκτη όπως ο Άντονι Ντέιβις, που έχει παρόμοια στοιχεία με αυτόν: «Δεν ξέρω. Στο τέλος, απλώς αφήνω το ένστικτό μου να αναλάβει. Δεν θα πω ότι είναι πιο εύκολο. Δεν είναι. Είναι σπουδαίος αμυντικός, έχει μάκρος, οπότε δεν ξέρω».

Για τον Κρις Μίντλετον και πώς ένιωσε ότι τον είχε ξανά στο πλευρό του: «Ένιωσα καλά που τον είχαμε πίσω. Μας έλειψε. Και μόνο που είναι στο παρκέ τραβάει πολλή προσοχή. Οι αντίπαλοι πρέπει να τον μαρκάρουν και θα πάρει την σωστή απόφαση, θα πασάρει ή θα βάλει κάποιο σουτ. Όσο και αν παραπονιόμουν στο παρελθόν κάνοντας πλάκα ότι τον έβλεπα πολύ και τον βαρέθηκα, μου έλειψε. Και μόνο που τον είχαμε στο παρκέ μας βοήθησε, έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος, έπαιξε άμυνα και είναι καλό που τον έχουμε πίσω».

Για το γεγονός ότι οι Μπακς δεν αισθάνονται πανικό παρά το άσχημο ξεκίνημα: «Πρέπει να ξεκινήσουμε να νικάμε. Όσο και αν για εμένα δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό όσο το να βελτιωθούμε, να χτίσουμε καλές συνήθειες και να παίξουμε καλά τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, σου αφήνει μία άσχημη γεύση όταν χάνεις. Οπότε τώρα θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να νικάμε, να παίζουμε σκληρά και όταν είμαστε πάνω 10-15 πόντους να αφήνουμε τις ομάδες πίσω.

Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε επίθεση, να παίζουμε με την ίδια ενέργεια. Είναι καλή ευκαιρία τώρα που γύρισε ο Μίντλετον να βρούμε ρυθμό και θα δούμε. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση. Είχαμε μία καλή προπόνηση, έχουμε κι άλλη και ελπίζω να βρούμε χημεία. Σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες θα είναι πίσω και ο Μπρουκ Λόπεζ και θα είμαστε εκεί που θέλουμε».

Για το πότε αποφασίζει αν η ομάδα του χρειάζεται από αυτόν να σκοράρει πολύ ή να είναι δημιουργός: «Υπάρχουν πολλά που μου ζητούνται, όπως το να είμαι ηγέτης, να πασάρω, να πάρω ριμπάουντ, να σκοράρω. Απλώς προσπαθώ να είμαι ανταγωνιστικός. Απλώς θέλω να είμαι επιθετικός. Είμαι στα καλύτερά μου τότε. Θέλω να χτυπάω πρώτος, να δημιουργώ επαφή, να πηγαίνω στο «ζωγραφιστό», να ρολάρω δυνατά στο καλάθι για να τραβάω την προσοχή και να ανοίγω χώρους, να παίρνω ριμπάουντ, να παίρνω την σωστή απόφαση, να τους μιλάω, να φέρνω το χέρι μου στους ώμους ενός συμπαίκτη όταν έχει πρόβλημα. Αυτό μου ζητάει ο κόουτς και αυτό θέλω να κάνω. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα».

Για το τι κάνει ο Πόρτις για τους Μπακς όταν ξεκινάει: «Κυνηγάει τα επιθετικά ριμπάουντ, φέρνει ενέργεια, κάνει σκριν. Κάνει πολλά για εμάς και θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει. Προφανώς ο Μπόμπι είναι στα καλύτερά του όταν έρχεται από τον πάγκο, βρίσκει ρυθμό με μερικά εύκολα σουτ και μας δίνει ρυθμό. Αυτή τη στιγμή όμως ξεκινάει και του ζητάμε να πάρει ριμπάουντ, να έχει ηγετικό ρόλο, να είναι τέρας στο γήπεδο και μας βοηθάει, οπότε πρέπει να συνεχίσει να το κάνει».

Για το πόσο βελτιώνεται η χημεία του με τον Πατ Κόνατον μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης σε καταστάσεις Πικ εν Ποπ: «Είμαστε μαζί 4 χρόνια και ξέρει πώς θέλω να παίζω. Ξέρει επίσης πώς να είναι ελεύθερος και όταν τραβάει αυτή την προσοχή είναι πιο εύκολο για εμένα και να επιτεθώ στο καλαθι και να τον βρω. Έχουμε εξαιρετική χημεία. Πέρυσι έπαιξα πολύ Πικ εν Ρολ με τον Φορμπς, φέτος ξέρει ακόμα καλύτερα πώς να συμπεριφερθεί παίζοντας μαζί μου το Πικ εν Ρολ. Είναι έξυπνος και σουτάρει ξανά την μπάλα, κάτι που θα μας βοηθήσει».

Για το γεγονός ότι σε μία φάση η μπάλα κυκλοφόρησε καλά και βρέθηκε ο ίδιος να ευστοχεί σε τρίποντο σε κατάσταση Catch and Shoot: «Ω Θεέ μου, το έχω κάνει αυτό έξι φορές στην καριέρα μου (γέλια). Όχι, αυτό είναι ένα σουτ που παίρνεις από το μομέντουμ. Πρέπει να το πάρω αυτό το σουτ ακόμα και αν αστοχήσω ή κάνω air ball. Νομίζω ότι ο Μίντλετον έκανε drive, έδωσε στον Άλεν, αυτός στον Χόλιντεί και αυτός στον Πόρτις, οπότε έπρεπε να το πάρω αυτό το σουτ».

Για το γεγονός ότι οι Λέικερς διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Ντέιβις δεν εκτέλεσε βολές και το τι κάνει ο ίδιος όταν τον μαρκάρει χωρίς να του κάνει φάουλ: «Προφανώς είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις ένας εναντίον ενός. Χρειάζεσαι την ομάδα σου. Είναι σπουδαίος παίκτης. Νομίζω είχε κοντά στους 40 πόντους με τους Σπερς. Είναι δύσκολο γιατί μπορεί να σουτάρει, να παίξει με πρόσωπο, να σουτάρει από πάνω σου. Πρέπει όλη η ομάδα να τον μαρκάρει. Εγώ προσπαθώ να τον δυσκολέψω όσο μπορώ, χρησιμοποιώ το μάκρος μου, όταν πάει προς το καλάθι προσπαθώ να παίξω δυνατά, όπως και αυτός όταν με μαρκάρει. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή τη φορά πήγε πολλές φορές στην ρακέτα για να κερδίσει βολές».

Για το αν αισθάνεται διαφορετικά όταν παίζει με τον Ντέιβις και έχει έξτρα κίνητρο: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο NBA. Πρέπει να είσαι έτοιμος. Αν δεν είσαι έτοιμος θα είναι μεγάλη νύχτα. Πρέπει να είσαι έτοιμος όταν τα βάζεις με αυτόν, τον Καρμέλο Άντονι ή τον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Τύποι σαν αυτούς, αν μυρίσουν φόβο θα έρθουν κατά πάνω σου, όπως το ίδιο θα κάνω και εγώ αντίστοιχα. Πρέπει να είσαι έτοιμος για την πρόκληση».

Για το πώς αισθάνεται που ήταν στο περιοδικό GQ και την συνέντευξη: «Οι συμπαίκτες μου με φώναζαν «GA» και πλέον με φωνάζουν «GQ». Μου έχουν ζητήσει 6 φορές στην καριέρα μου να ποζάρω σαν μοντέλο και δεν το είχα κάνει. Με κάποιο τρόπο όμως με έπεισαν να το κάνω και να γίνω μοντέλο. Ήταν κάτι που δεν νομίζω να ξανακάνω. Νομίζω ότι το άρθρο ήταν καλό, οι φωτογραφίες ήταν καλές και είμαι χαρούμενος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ