Οι Μάβερικς θα αποσύρουν τη φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι

Οι Μάβερικς θα αποσύρουν τη φανέλα του Ντιρκ Νοβίτσκι

Οι Ντάλας Μάβερικς θα τιμήσουν τον Ντιρκ Νοβίτσκι αποσύροντας τη φανέλα με το νούμερο 41.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι θα τιμηθεί από τους Ντάλας Μάβερικς για την προσφορά του στην ομάδα, βλέποντας τον αριθμό με το νούμερο 41 να αποσύρεται και να ανεβαίνει στην οροφή του «American Airlines Center». Την αποκάλυψη έκανε ο Μαρκ Στέιν, αναφέροντας πως η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2022, όταν οι Μαβς θα υποδέχονται τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ο Γερμανός θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ υπηρέτησε τον οργανισμό όλα τα χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ, μένοντας στο Ντάλας για 21 σεζόν, κάτι που δεν έχει κανείς άλλος παίκτης στην ιστορία της λίγκας. Αγωνίστηκε συνολικά 51,368 λεπτά και είχε 31,560 πόντους, 11,489 ριμπάουντ, 1,281 τάπες και 1,982 εύστοχα τρίποντα.

Αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ το 2007, ενώ οδήγησε τους Μάβερικς στο μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κερδίζοντας με 4-2 τους Μαϊάμι Χιτ των ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ και Κρις Μπος στους τελικούς του 2011, όπου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης.

Ήταν 14 φορές All-Star και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2019, έχοντας μέσους όρους καριέρας 20,7 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ. Από τον Ιούνιο εκτελεί χρέη ειδικού συμβούλου στους Μάβερικς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ