Χαμός στο NBA με τα κρούσματα κορωνοϊού – Οι σκέψεις της Λίγκας

Χαμός στο NBA με τα κρούσματα κορωνοϊού – Οι σκέψεις της Λίγκας

Τρόμος επικρατεί στο ΝΒΑ, καθώς αρκετοί παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές βρίσκονται στο πρωτόκολλο του κορωνοϊού και υπάρχει ανησυχία για τις επόμενες ημέρες.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στο ΝΒΑ, καθώς δεκάδες παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές βρίσκονται στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας και υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα οι Σικάγο Μπουλς έχουν στο υγειονομικό πρωτόκολλο δέκα παίκτες, οι Νετς έχουν προσθέσει άλλους επτά, ενώ στην λίστα μπήκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και απουσιάσει από τους αγώνες με τους Μπακς για τουλάχιστον δέκα μέρες.

Η λίγκα χρειάστηκε να αναβάλει και δύο αγώνες των Μπουλς με τους Πίστονς και με τους Ράπτορς, ώστε η ομάδα να καταφέρει να πάρει μια ανάσα και να μην έχει άλλες απώλειες. Πιο συγκεκριμένα στο πρωτόκολλο έχουν μπει οι Ζακ ΛαΒίν, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Τρόι Μπράουν, Κόμπι Γουάιτ, Τζαβόντε Γκριν, Ματ Τόμας, Ντέρικ Τζόουνς, Άγιο Ντοσούνμπου, Στάνλι Τζόνσον, Αλίζ Τζόνσον.

Από την άλλη πλευρά οι Μπρούκλιν Νετς δεν υπολογίζουν τους ζέιμς Χάρντεν, Μπρους Μπράουν, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ΝτιΆντρε Μπέμπρι, Τζέιμς Τζόνσον, Τζεβόν Κάρτερ, Πολ Μίλσαπ, αλλά και τον Καϊρί Ίρβινγκ, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί και βρίσκεται εκτός ομάδας, καθώς ο νόμος που ισχύει στην Νέα Υόρκη δεν του επιτρέπει να αγωνίζεται ανεμβολίαστος.

Οι Μιλγουάκι Μπακς μετά τον Γουέσλι Μάθιους είδαν και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας για τον κορωνοϊό και συνεχίζουν τα τεστ στους υπόλοιπους και ελπίζουν ότι η διασπορά θα έχει περιοριστεί. Οι Μπακς έδωσαν τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτό σημαίνει πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν και άλλοι παίκτες θετικοί στον ιό, ενώ είχαν έρθει και σε επαφή με τον Κουέντιν Γκράιμς των Νικς, ο οποίος και αυτός τις τελευταίες μέρες νοσεί από τον κορωνοϊό.

Πέρα από όσους έχουν αναφερθεί εκτός αγωνιστικής δράσης βρίσκονται οι ο Τέιλεν Χόρτον-Τάκερ των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Κέιλεμπ Μάρτιν των Μαϊάμι Χιτ, οι Αρ Τζέι Μπάρετ, Όμπι Τόπιν, Κουέντιν Γκράιμς των Νιου Γιορκ Νικς, ο Πρέσιους Ατσούα των Τορόντο Ράπτορς, ο Τζος Ρίτσαρντσον των Μπόστον Σέλτικς, ο Κάιλ Κούζμα των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, ο Τζα Μοράντ των Μέμφις Γκρίζλις, ο Τζάστιν Χόλιντεϊ των Ιντιάνα Πέισερς, ενώ σταδιακά επιστρέφουν οι ΛαΜέλο Μπολ, Ις Σμιθ, Μέισον Πλάμλι, Τζέιλεν ΜακΝτάνιελς των Σάρλοτ Χόρνετς.

Επιπλέον στο υγειονομικό πρωτόκολλο είναι επίσης ο προπονητής των Ιντιάνα Πέισερς, Ρικ Καρλάιλ και ο Πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι. Ακόμα είναι ο Κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ κι ο αναπληρωτής Κομισάριος, Μαρκ Τέιτουμ, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα. Βέβαια υπάρχουν και διαιτητές μέσα στην λίστα με έναν εξ’ αυτών να απουσιάζει από το χθεσινό ματς των Πέισερς με τους Γουόριορς, ενώ κρούσματα εμφανίστηκαν και σε ανθρώπους τηλεοπτικών δικτύων που καλύπτουν αναμετρήσεις.

Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο οι έλεγχοι δεν ήταν και τόσο αυστηροί, όπως ήταν στη διάρκεια της περσινής σεζόν με καθημερινά τεστ και με έλεγχο όλων των επαφών κάθε μέλους κάθε ομάδας. Βέβαια, οι περισσότεροι παίκτες, προπονητές και παράγοντες είναι πλήρως εμβολιασμένοι και με την τρίτη δόση για τον κορωνοϊό.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ