NBA – Αλλαγές στους κανονισμούς «εφεδρικών» παικτών λόγω κορωνοϊού

NBA – Αλλαγές στους κανονισμούς «εφεδρικών» παικτών λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός «καλπάζει» στο NBA και η λίγκα ανακοίνωσε αλλαγές, σε ότι αφορά το όριο παικτών κάθε ομάδας, προκειμένου να αποφύγει όσο γίνεται την αναβολή αγώνων.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο NBA αυξάνονται επικίνδυνα και ο Άνταμ Σίλβερ, ο κομισάριος του «μαγικού κόσμου», προσπαθεί να βάλει ένα… φρένο στην όλη κατάσταση, χωρίς να επηρεάσει το αγωνιστικό πρόγραμμα κατά το δυνατόν.

Η λίγκα ήρθε σε συμφωνία με την Ένωση Παικτών και αποφασίστηκαν μέτρα με στόχο να βοηθήσουν τις ομάδες που βρίσκουν συνεχώς κρούσματα, με άμεση εφαρμογή και ισχύ τουλάχιστον μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου του 2022.

Τα μέτρα έχουν υποχρεωτικά και προαιρετικά σκέλη. Κάθε ομάδα που έχει δύο κρούσματα κορωνοϊού και είναι υγιείς λιγότεροι από 13 παίκτες, θα πρέπει αμέσως να υπογράφει έναν καινούριο με δεκαήμερο συμβόλαιο, χωρίς αυτό να προσμετράται στο Salary Cup και άρα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ο σύλλογος φόρο «πολυτελείας».

Αυτό είναι σωτήριο για ομάδες όπως οι Νετς και τους γλιτώνει δαπάνες κοντά στο μισό εκατ. δολάρια ανά παίκτη.

Η υποχρεωτικότητα φτάνει μέχρι και τα τέσσερα και περισσότερα κρούσματα, όπου πρέπει να υπογραφούν τουλάχιστον τρεις νέοι παίκτες. Από εκεί και πέρα μια ομάδα μπορεί να υπογράψει ίδιο αριθμό παικτών με τον αριθμό των κρουσμάτων που έχει.

Παράλληλα, θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται για όσο χρειαστεί από τις ομάδες οι παίκτες με two way συμβόλαια (που παίζουν δηλαδή και στη G League), σε αντίθεση με το όριο των 50 αγώνων που ίσχυε μέχρι τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ