Κερ : «Από τον Ντουράντ προέρχεται ο τρόπος που παίζει ο Γιάννης»

Κερ : «Από τον Ντουράντ προέρχεται ο τρόπος που παίζει ο Γιάννης»

Ο Στιβ Κερ μίλησε για τους παίκτες που ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές παικτών του NBA και αναφέρθηκε στους Άλεν Άιβερσον, Στιβ Νας αλλά και Κέβιν Ντουράντ. Λόγω του τελευταίου, όπως τόνισε άλλαξε και ο τρόπους που αγωνίζονται οι ψηλοί παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Για τους παίκτες που ενέπνευσαν  τις επόμενες γενιές μπάσκετ που μπήκαν στο ΝΒΑ μίλησε στο ESPN o Στιβ Κερ, κάνοντας λόγο για τους Άλεν Άιβερσον, Στιβ Νας αλλά και Κέβιν Ντουράντ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή των πρωταθλητών ο τρόπους που αγωνίζεται ο Ντουράντ άλλαξε τον τρόπο που παίζουν ψηλοί παίκτες, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Για τον Άιβερσον είπε: «Η σταυρωτή του άλλαξε τον τρόπο που την έκαναν μέχρι τότε οι παίκτες. Πριν από αυτόν η κίνηση αυτή με το συγκεκριμένο τρόπο ήταν παράβαση (μεταφορά μπάλας). Αυτό που έκανε, λοιπόν, δεν το είχε δει κανείς προηγουμένως και με τον τρόπο που το έκανε δεν υπήρχε παράβαση. Πρακτικά ο Άιβερσον… άλλαξε την σταυρωτή εμπνέοντας ολόκληρες γενιές».

Στη συνέχεια για τον Νας δήλωσε: «Ο λόγος που πιστεύω πως ο Νας είναι ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν είναι επειδή έκανε ωραίο το να πασάρεις και από αυτόν εμπνεύστηκαν πολλές γενιές πόιντ γκαρντ. Όπως τον Στεφ Κάρι. Και μάλιστα σας εγγυώμαι πως ο Κάρι συμφωνεί σε αυτό. Κάθε γκαρντ τώρα έχει λίγο από τον Νας, σουτάρει τρίποντα και μπορεί να πασάρει όταν πρέπει στους σουτέρ».

Τέλος για τον Ντουράντ τόνισε, βάζοντας στην… εξίσωση και τον «Greek Freak»: «Νομίζω πως άλλαξε τον τρόπο που παίζουν οι ψηλοί. Πάντα μπορούσαν απλώς να τρέξουν, να στήσουν σκριν και να σκοράρουν από το ζωγραφιστό. Και ξαφνικά εμφανίζεται ο Ντουράντ και τα αλλάζει όλα. Ανεβάζει το επίπεδο στον τομέα της ντρίμπλας και του αθλητισμού πιο πάνω. Χάρις αυτόν παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Καρλ Άντονι Τάουνς και ο Άντονι Ντέιβις μπορούν να παίζουν σε θέσεις για… κοντούς και να σουτάρουν τρίποντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ