Λουσία Χάρις – «Έφυγε» η μοναδική γυναίκα που επιλέχθηκε στο Draft του ΝΒΑ (pic, vids)

Λουσία Χάρις – «Έφυγε» η μοναδική γυναίκα που επιλέχθηκε στο Draft του ΝΒΑ (pic, vids)

Η Λουσία Χάρις πέθανε σε ηλικία 66 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη στον χώρο του μπάσκετ.

Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα του αμερικανικού μπάσκετ, από την είδηση για τον θάνατο της Λουσία Χάρις, η οποία ήταν «πρωτοπόρος» του παιχνιδιού στις ΗΠΑ.

Η Χάρις απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών, στην πολιτεία του Μισισιπή, όπως έκανε γνωστό η οικογένεια της: «Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι ο άγγελός μας, η αδελφή μας, η μητέρα μας, η γιαγιά μας, η Ολυμπιονίκης μας, η βασίλισσα του μπάσκετ, Λουσία Χάρις, πέθανε απροσδόκητα σήμερα στο Μισισιπή».

Πρόκειται για τη μοναδική γυναίκα που επελέγη από ανδρική ομάδα του ΝΒΑ, στο Νο137 (7ος γύρος) του Draft, και πρόσφατα έγινε το θέμα ενός ντοκιμαντέρ που εξιστορεί το μοναδικό της ταξίδι, έγινε διάσημη για την επιλογή της από τους Τζαζ, παίζοντας στη Νέα Ορλεάνη το 1977.

Πριν από αυτήν, η Ντενίζ Λονγκ είχε επίσης επιλεγεί από ανδρική ομάδα και ειδικότερα τους Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς, το 1969, αλλά οι διοργανωτές είχαν ακυρώσει την απόφασή τους. Από τότε, η Χάρις παρέμεινε επίσημα ως η πρώτη και μοναδική γυναίκα που έζησε αυτή την εμπειρία, όμως δεν αγωνίσθηκε ποτέ με τους Τζαζ, καθώς εκείνη την περίοδο, κυοφορούσε.

Εναν χρόνο νωρίτερα, το 1976, επελέγη στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και διακρίθηκε σημειώνοντας τους πρώτους πόντους του πρώτου Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ γυναικών στην Ιστορία. Η ίδια και οι συμπαίκτριες της έφυγαν από το Μόντρεαλ με το αργυρό μετάλλιο.

Κατέκτησε τρεις τίτλους στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα με την Delta State, ενώ στη συνέχεια αγωνίσθηκε για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (1979-80) σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ