Εσκασε η βόμβα: Στους Σιξερς ο Χάρντεν!

Εσκασε η βόμβα: Στους Σιξερς ο Χάρντεν!

Λίγο πριν από την λήξη του deadline για τις ανταλλαγές στο ΝΒΑ έσκασε η βόμβα, με τον Τζέιμς Χάρντεν να μετακομίζει στους Σίξετρς από τους Νετς.

Μπαμ στο ΝΒΑ και αυτομάτως μια νέα τάξη πραγμάτων στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Σέρτζι Ιμπάκα απο τους Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Sixers και οι Nets ολοκλήρωσαν ένα αληθινό megatrade. Αυτό που στέλνει στη Φιλαδέλφεια τον Τζέημς Χάρντεν και τον Μπεν Σίμονς στο Μπρούκλιν αλλάζοντας τα δεδομενα στην Ανατολή, αλλά και στη κούρσα του τίτλου.

Την περίμενε αυτή την εξέλιξη ο κόσμος του μπάσκετ με κομμένη την ανάσα εδώ και μερικές ώρες. Και πλέον ήδη κάνει τους πρώτους υπολογισμούς για αυτό που έρχεται. Οι Sixers (32ν-22ητ) με τον Χάρντεν βάζουν το ταβάνι στον ουρανό. Έφτασαν ως εδώ με τον Σίμονς να μην κάνει μαζί τους ούτε προπόνηση. Έχουν τον καλύτερο ψηλό του NBA και μια σειρά από πολύτιμα εργαλεία «τίτλου» γύρω του. Παίκτες σαν τον Χάρις, τον Τάιμπουλ, τον Γκριν. Η πεντάδα τους αυτομάτως αποκτά μια τρομερή ισορροπία και φυσικά με τον «Μούσια» να βρίσκει το κίνητρο που έψαχνε βάζει πλώρη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και οι Nets που το καλοκαίρι ξεκίνησαν ως το απόλυτο φαβορί με Ντουράντ-Χάρντεν και Ίρβινγκ; Με έναν τρόπο και εκείνοι κερδισμένοι είναι. Αυτή τη στιγμή τρέχουν 9 ήττες στη σειρά. Ο Ίρβινγκ αγωνίζεται μόνο στα εκτός έδρας καθώς αρνείται να εμβολιαστεί και στη Νέα Υόρκη δεν έχει δικαίωμα να «εργαστεί». Είναι τραυματίας ο Κέβιν Ντουράντ (χάνει και το all star game) και μέσα σε όλα υπήρχαν και οι τάσεις φυγής του «Μούσια». Μοιάζει να έλυσαν ένα πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο οι Nets. Ο Μπεν Σίμονς δεν έγινε ο νέος ΛεΜπρον όπως όλοι περίμεναν το καλοκαίρι του 2016 όταν καπάκωνε το Νο 1 του draft. Είναι όμως 25 ετών, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος και βέβαια η παρουσία του πλάι στον Ντουράντ και τον Ίρβινγκ δίχως να τολμά να σκεφτεί τον τίτλο του A-dog μπορεί να επιστρέψει δριμύτερος. Και γιατί όχι; Αν προλάβει να έχει βρει τον ρυθμό του στα playoffs. Αυτή τη στιγμή το Μπρούκλιν με 29ν-25ητ είναι στην 8η θέση της Ανατολής. Το ρόστερ του όμως είναι πάντα ρόστερ πρωταθλητισμού.

Για να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή μαζί  με τον Σίμονς στο Μπρούκλιν ταξιδεύουν ο αδερφός του Στεφ Κάρι, ο Σεθ και ο Αντρέ Ντράμοντ που σαν κλασικό 5αρι δίνει στους Nets κάτι που επίσης του λείπει αρκετά: Μπόι.

Στη Φιλαδέλφεια παρέα με τον Χάρντεν μετακομίσει ο βετεράνος Πολ Μιλσαπ.

Φυσικά ο Γιάννης και οι Bucks είναι πάντα οι πρωταθλητές. Και με την προσθήκη του Ιμπάκα δυνάμωσαν σημαντικά εν όψει της συνέχειας. Αναμένεται λοιπόν πολύ μεγάλη μάχη

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ