Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω δει τους Σέλτικς, ξέρω ότι «σκούπισαν τους Νετς»

Αντετοκούνμπο: «Δεν έχω δει τους Σέλτικς, ξέρω ότι «σκούπισαν τους Νετς»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας μετά την πρόκριση των Μπακς στα ημιτελικά επί των Μπουλς, δήλωσε πως δεν έχει παρακολουθήσει Σέλτικς, απλά ξέρει ότι «σκούπισαν» τους Νετς.

Οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 116-100 των Σικάγο Μπουλς στο 5ο παιχνίδι της σειράς και με 4-1 πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου εκεί θα βρουν μπροστά τους, τους Σέλτικς, οι οποίοι με τέσσερεις νίκες κόντρα στους Νετς προκρίθηκαν άνετα στην επόμενη φάση.

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε πως δεν έχει παρακολουθήσει τους Σέλτικς και το μόνο που γνωρίζει για αυτούς είναι ότι «σκούπισαν» τους Νετς με 4-0, παίρνοντας άνετα την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: 

«Προσπαθούσαν να το κάνουν. Άλλες φορές κέρδιζαν φάουλ και άλλες απλώς έπεφταν κάτω, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αφού όταν ένας παίκτης πέφτει στο παρκέ μπροστά σου δεν έχεις πού να πας. Προσπαθείς να τον αποφύγεις και θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο και μπορεί να τραυματιστείς. Εγώ απλώς συνέχισα να πηγαίνω προς το καλάθι. Προφανώς ήξερα ότι θα προσπαθούσαν να κερδίσουν φάουλ, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να πηγαίνω προς το καλάθι και να δημιουργώ για εμένα και τον εαυτό μου. Πονάει όταν πας και πέφτεις πάνω σε σώματα, αλλά πρέπει απλώς να συνεχίζω».

«Νομίζω ότι μετά το Game 2 μιλήσαμε μεταξύ μας. Η ομάδα ήξερε τι έπρεπε να κάνουμε. Να παίξουμε απελπισμένοι, να τα δώσουμε όλα, να προσέξουμε την λεπτομέρεια και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Δεν αφορά έναν παίκτη, αλλά όλη την ομάδα. Νομίζω ότι το κάναμε στα τρία επόμενα παιχνίδια και τώρα θα παίξουμε κόντρα σε μία πολύ, πολύ καλή ομάδα στον επόμενο γύρο και ελπίζω να το ξανακάνουμε. Είμαστε σε καλό σημείο, εμπιστευόμαστε τις συνήθειες μας, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πάρουμε κι άλλες νίκες.

Πιστεύω ότι όλη η ομάδα έκανε καλή δουλειά, ειδικά ο πρώτος αμυντικός που ήταν μπροστά του. Ρίξαμε σώματα μπροστά του, θέλαμε να πασάρει την μπάλα. Τον μαρκάραμε όλοι όμως, βοηθούσαμε. Νομίζω ότι στα 3 τελευταία παιχνίδια καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο μαρκάρισμά του, γεμίσαμε το «ζωγραφιστό», δεν τον αφήσαμε να πάρει σουτ από μέση απόσταση και μπορέσαμε να τον περιορίσουμε».

«Γιατί να το πιστεύει αυτό; Είναι αλήθεια ότι δεν επηρεάζω το παιχνίδι μόνο σκοράροντας. Δεν είμαι αυτός. Το επηρεάζω παίζοντας σκληρά, κάνοντας τάπες, παίζοντας άμυνα, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες μου, παίρνοντας ριμπάουντ. Κάποιες φορές πρέπει να σκοράρω, αλλά δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να το κάνω επειδή λείπει ο Μίντλετον. Ίσα-ίσα που σκέφτομαι ότι με τον Μίντλετον έξω πρέπει να βρούμε 30-40 πόντους από κάποιον άλλο παίκτη και να μοιράσουμε την μπάλα σε όλους.

Όποιος μπαίνει στο παρκέ, πρέπει να τον εμπιστευτείς. Αυτό είναι και θέμα ωριμότητας. Αν με ρωτούσες 6 χρόνια πριν θα προσπαθούσα να σκοράρω 50 πόντους. Δεν είμαστε όμως 6 χρόνια πριν. Μεγαλώνω, το σώμα μου δεν είναι ίδιο. Οπότε πρέπει να εμπιστευτώ τους συμπαίκτες μου. Για αυτό στα τρία τελευταία παιχνίδια πήραμε νίκες παίζοντας ως ομάδας».

«Πρέπει να παίξουμε άμυνα για να νικήσουμε. Προφανώς δεν ξέρουμε πόσους πόντους θα σκοράρουμε με τον Μίντλετον έξω. Πρέπει όμως να παίξουμε άμυνα για να νικήσουμε. Ο καθένας να είναι περήφανος σε ατομικό επίπεδο στην άμυνα ώστε να μαρκάρει καλά.

Πρέπει όμως να το κάνουμε μαζί. Αν κάποιος με περάσει, πρέπει ο επόμενος αμυντικός να είναι εκεί, να έχουμε αμυντικές περιστροφές. Πρέπει να πάρουμε ριμπάουντ. Όταν σκεφτόμαστε έτσι, είμαστε καλή ομάδα. Μπορεί να σκοράρουμε 90 πόντους, αλλά να δεχθούμε 80 πόντους. Θυμάμαι ότι σήμερα ήταν χαμηλό το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν παίζαμε καλά στην επίθεση, αλλά η άμυνά μας ήταν καλή και έτσι πρέπει να είναι».

«Δεν παρακολουθώ μπάσκετ, δεν έχω δει τους Σέλτικς. Αλήθεια, δεν κάνω πλάκα. Κουράζομαι πολύ, οπότε όταν είμαι με το παιδί απλώς χαλαρώνω και δεν βλέπω μπάσκετ. Δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά ξέρω ότι με αυτούς παίζουμε. Ξέρω ότι παίζουν καλά, ότι «σκούπισαν» τους Νετς, σωστά; Ότι είναι καλή ομάδα, με νέους παίκτες, που μπορούν να σκοράρουν και παίζουν σκληρή άμυνα».

«Είναι επιθετικοί. Ανοίγουν το γήπεδο για εμάς, παίζουν άμυνα. Ο Άλεν βγάζει φάσεις από ντρίμπλα, ενώ σουτάρει κιόλας. Ο Κόνατον σουτάρει καλά. Παίζουν και οι δύο απίστευτα και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι, τους χρειαζόμαστε.

Ήταν απίστευτο. Βασικά είδα έναν φίλαθλο όταν εκτελούσα βολές και μπήκε ο Άλεν. Ο τύπος ξεκίνησε να χειροκροτεί και ξαφνικά κοιτούσε δεξιά-αριστερά επειδή οι φίλαθλοί μας γιουχάρανε τον Άλεν και αναρωτιόταν τι έγινε. Είχε πλάκα όμως. Αυτό είναι το μπάσκετ και οι φίλαθλοι εμπλέκονται και μου αρέσει. Όταν τον γιουχάρει ο κόσμος παίζει καλά, οπότε ας συνεχίσει. Εμένα όμως δεν θέλω να με γιουχάρουν».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ