Βασιλιάδες της Ανατολής οι Σέλτικς: 4-3 τους Χιτ, με τρίτο μπρέικ στο Μαϊάμι

Βασιλιάδες της Ανατολής οι Σέλτικς: 4-3 τους Χιτ, με τρίτο μπρέικ στο Μαϊάμι

Στους τελικούς του ΝΒΑ οι Σέλτικς έπειτα από 12 χρόνια. Αντιμετωπίζουν τους Γουόριορς.

Έπρεπε να περιμένουν 12 χρόνια οι Μπόστον Σέλτικς. Η αναμονή όμως άξιζε τον κόπο. Γιατί αυτή η παρουσία σε τελικούς για την ιστορικότερη ομάδα του ΝΒΑ ήρθε με τρόπο απίστευτο. Με τρεις εκτός έδρας νίκες στο Μαϊάμι επί των Χιτ που είδαν το πλεονέκτημα έδρας τους να γίνεται… ανέκδοτο.

Τελευταίο χτύπημα: Απόψε, στη Φλόριντα. Στο game 7. Οι Σέλτικς επικράτησαν με 100-96 συνεχίζοντας το αδιανόητο σερί που τρέχουν από τον Γενάρη. Ήταν 11οι στην Ανατολή, και σήμερα είναι οι πρωταθλητές τους. Δεν πίστευε κανείς σε εκείνους στα μισά του δρόμου, αλλά πλέον από τα ξημερώματα της Παρασκευής θα διεκδικήσουν το 18ο πρωτάθλημα της Ιστορίας τους. Θα βρεθούν με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Γουόριορς. Την παρέα του Στεφ Κάρι, του Κλέι Τόμπσον και του Ντρέιμοντ Γκριν.

Πως να τρομάξουν όμως από τους Splash brothers, όταν ως εδώ έχουν παρασύρει τα πάντα στο διάβα τους. Σκούπισαν στον πρώτο γύρο τους Νετς του Κέβιν Ντουράντ και του Καϊρί Ίρβινγκ. Απέκλεισαν στο 7 τους πρωταθλητές Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πέρασαν με μειονέκτημα έδρας και από το μπλόκο των Χιτ που ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή. Έχουν την καλύτερη άμυνα του ΝΒΑ. Και έχουν φυσικά και τον Τζέισον Τέϊτουμ σε κατάσταση… ημιάγρια στα playoffs με 27 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ ως μέσο όρο στα 18 ματς που χρειάστηκαν για το εισιτήριο του τελικού.

Απόψε στο Μαϊάμι έβαλε 26 με 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, έχοντας συνοδοιπόρους τον Τζέιλεν Μπράουν (24π., 6ρ., 6ασ.) και τον Μάρκους Σμαρτ (24π., 9ρ., 5ασ.): 74 πόντοι από τους 100 όταν ο Τζίμι Μπάτλερ (35π, 9 ριμπ) που έπαιξε και στα 48 λεπτά του ματς (!!!!) και ο Μπαμ Αντεμπάγιο (25π) τράβηξαν το κάρο μόνοι τους για το Μαίάμι πετυχαίνοντας τους 60 από τους 96 των γηπεδούχων που δεν προηγήθηκαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο σε αυτόν τον 7ο τελικό.

Βρέθηκαν πίσω με 24-9 στο ξεκίνημα, και η μοναδική φορά που πλησίασαν ήταν στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Μπάτλερ αστόχησε σε τρίποντο με το σκορ στο 98-96 ακριβώς 13΄΄ πριν από τη λήξη.

Ο Τζέισον Τέιτουμ ανακηρύχτηκε στον πολυτιμότερο παίκτη της Ανατολής και πήρε το σχετικό βραβείο που από φέτος φέρει το όνομα του μύθου των Σέλτικς, Λάρι Μπερντ. «Άντε φίλε. Νικήστε τους» φάνηκε να του λέει μετά τη λήξη ο συγκλονιστικός Τζίμι Μπάτλερ στην αγκαλιά που έγραψε τον επίλογο αυτής της επικής μονομαχίας. Μιας σειράς που το Μαϊάμι προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, που βρέθηκε πίσω με 2-3 αλλά κατάφερε να ξαναπάρει το πλεονέκτημα έδρας, πριν παραδοθεί στην ανωτερότητα της «μηχανής» του Ίμε Ουντόκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ