Η ιώβειος υπομονή του Αλ Χόρφορντ και η μεγάλη επιστροφή των Σέλτικς (vids)

Η ιώβειος υπομονή του Αλ Χόρφορντ και η μεγάλη επιστροφή των Σέλτικς (vids)

Έπειτα από 14 χρόνια και 141 παρτίδες playoffs ο Αλ Χόρφορντ έχει επιτέλους την ευκαιρία να διεκδικήσει μια νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν- Μαζί του οι Σέλτικς που 14 χρόνια πριν πανηγύρισαν τον τελευταίο τους τίτλο.

Οι πάντα ερωτευμένοι με τους αριθμούς Αμερικανοί, εμφάνισαν την σχετική πληροφορία με τη λήξη του game 7 των τελικών της Ανατολής. Με το τρίτο διαδοχικό μπρέικ των Σέλτικς στο Μαϊάμι και τη δραματική νίκη (100-96) που τους επανέφερε στους τελικούς του ΝΒΑ έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια και τους δίνει την ευκαιρία για την επιστροφή στους τίτλους για πρώτη φορά από το 2008.

Ο Αλ Χόρφορντ δεν θα χρειάζονταν να περιμένει άλλο, δίνοντας ατελείωτες παρτίδες playoffs δίχως μια νίκη σε τελευταίο παιχνίδι. Έπειτα από 141 αναμετρήσεις στην «έξτρα» αγωνιστική περίοδο, όσες κανείς άλλος δίχως αντάλλαγμα μια συμμετοχή σε τελικούς, επιτέλους θα έφτανε στην πηγή προσδοκώντας να σβήσει την δίψα μιας τεράστιας καριέρας. Η πρώτη του φορά, μόλις έφτασε. Και αν τα καταφέρει; Η ιστορία που θα έχει να διηγείται στα εγγόνια του ομολογουμένως θα μοιάζει θρυλική.

Η ανταλλαγή

Ήταν 18 Ιουνίου του 2021, όταν ο πρώην προπονητής και σε μια νύχτα νέος πρόεδρος των Σέλτικς, Μπραντ Στίβενς, τάραζε τα νερά με μια ανταλλαγή που άφησε αρκετούς με το στόμα ανοιχτό. Πίσω στη Βοστώνη ο Αλ Χόρφορντ από την οποία είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2019 –αρχικά για τη Φιλαδέλφεια και τελικά για την Οκλαχόμα- με αντάλλαγμα τα «γυάλινα γόνατα» του Κέμπα Γουόκερ (που λίγες εβδομάδες μετά βρέθηκε με νέα ανταλλαγή στους Νικς). Είχε μόλις κλείσει τα 35 του χρόνια (3/6/1986), θα σβήσει τα κεράκια ώρα Ελλάδας στο παρκέ του Σαν Φρανσίσκο ξημερώματα Παρασκευής, στον πρώτο τελικό κόντρα στους Γουόριορς του Στεφ Κάρι και του Κλέι Τόμπσον που έχοντας αποκλείσει με 4-1 τους Μάβερικς περίμεναν καιρό τον παρτενέρ τους για αυτό το ταγκό του τίτλου.

Σε μια νύχτα 12 εκατ δολάρια

Απαραίτητη σημείωση: Ο Αλ Χόρφορντ που έκανε ντεμπούτο στα playoffs με τους Ατλάντα Χοκς το μακρινό 2008 (τη σεζόν που οι Σέλτικς κατέκτησαν το 17ο και τελευταίο πρωτάθλημα τους στο NBA) έχει μια ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο του για την επόμενη τελευταία σεζόν της τρέχουσας συμφωνίας. Αν έφτανε ως τους τελικούς του ΝΒΑ οι αποδοχές του θα ήταν της τάξης των 26,5 εκατ δολαρίων. Αν όχι τότε θα αγωνίζονταν για 14,5 εκατ δολάρια. Επί της ουσίας χθες βράδυ με 5 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 τάπες και 1 κλέψιμο κέρδισε 12 εκατ δολάρια.

«Το άξιζε»

Αν το ευχαριστήθηκε; Σίγουρα όχι όσο θα ήθελε. Περισσότερο ως ξέσπασμα μπορεί να θεωρήσει την εκτόξευση της μπάλας στον ουρανό του «American Airlines» με τη λήξη του ματς. Την Παρασκευή έφυγε από τη ζωή, ο αγαπημένος του παππούς Χοσέ Ρεϊόνσο στα 81 του χρόνια. Ο πατέρας της μητέρας του Αρέλις (που είναι μια από τις διασημότερες δημοσιογράφους της πατρίδας του). Παρά ταύτα ο συνοδοιπόρος του Τζέιλεν Μπράουν του απέδωσε τα εύσημα: «το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το αξίζει κανείς περισσότερο από τον Αλ».

Τεϊτουμ εσύ, σούπερ σταρ

MVP του game 7 αλλά και των τελικών της Ανατολής (με το σχετικό βραβείο να φέρει από φέτος το όνομα του Λάρι Μπερντ) πάντως αναδείχθηκε δικαίως ο Τζέισον Τέιτουμ ο οποίος εμφανίστηκε στο παρκέ σεληνιασμένος (26 π, 10 ριμπ, 6ασ). Φορούσε στον αριστερό αγκώνα του ένα περικάρπιο μωβ με το «24» σε κίτρινα γράμματα να μαρτυρά πως δεν ήταν τίποτε άλλο, από ένας φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ. Στον θρύλο των Λέικερς, που πριν φύγει από τη ζωή πέρασε μπόλικα καλοκαίρια βοηθώντας πολύ τον Τέιτουμ να ενστερνιστεί την περίφημη mamba mentality. Το φοβερό –και απολύτως Αμερικάνικο- είναι ότι ο Κόμπι ήταν εκείνος που είχε νικήσει… μόνος του, τους Σέλτικς στους τελικούς του 2010. Ο άνθρωπος που χάρισε τότε το πρωτάθλημα στους Λέικερς σε μια σειρά 4-3. Όπου Σέλτικς και Λέικερς; Μιλάμε για… μίσος.

Οδοστρωτήρας

O Τέιτουμ στα 24 του χρόνια οδήγησε τους Σέλτικς σε μια απίθανη πτήση: 4-0 τους Νετς του Κέβιν Ντουράντ και του Καϊρί Ίρβινγκ, 4-3 τους πρωταθλητής Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο, 4-3 με μειονέκτημα έδρας τους Χιτ που ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στο Νο1 της Ανατολής.

Τα ξημερώματα είχε άξιους συμπαραστάτες, τον Τζέιλεν Μπράουν (24π., 6ρ., 6ασ.) και τον Μάρκους Σμαρτ (24π., 9ρ., 5ασ.): 74 πόντοι από τους 100 όταν ο Τζίμι Μπάτλερ (35π, 9 ριμπ) που έπαιξε και στα 48 λεπτά του ματς (!!!!) και ο Μπαμ Αντεμπάγιο (25π) τράβηξαν το κάρο μόνοι τους για το Μαϊάμι πετυχαίνοντας τους 60 από τους 96 των γηπεδούχων που δεν προηγήθηκαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο σε αυτόν τον 7ο τελικό.

Βρέθηκαν πίσω με 24-9 στο ξεκίνημα οι Χιτ, και η μοναδική φορά που πλησίασαν ήταν στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν ο Μπάτλερ αστόχησε σε τρίποντο με το σκορ στο 98-96 ακριβώς 13΄΄ πριν από τη λήξη.

Game 1: Oυόριορς – Σέλτικς 3/6 04.00
Game 2: Ουόριορς – Σέλτικς 6/6 03.00
Game 3: Σέλτικς – Ουόριορς 9/06 04:00
Game 4: Σέλτικς – Ουόριορς 11/06 04:00
Game 5: Ουόριορς – Σέλτικς 14/06 04:00*
Game 6: Σέλτικς – Ουόριορς 17/06 04:00*
Game 7: Ουόριορς – Σέλτικς 20/06 03:00*

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ