NBA Draft 2013 : Ο 15ος Giannis και οι… άλλοι (pics)

NBA Draft 2013 : Ο 15ος Giannis και οι… άλλοι (pics)

Πώς ο Αντετοκούνμπο εξέθεσε 14 GM του NBA και μετέτρεψε το Draft 2013 στο... Βατερλό του μισού πρωταθλήματος. Μια απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη που γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη.

Η αλήθεια είναι πως το Draft του 2013, δεν ήταν και από τα πιο… επιτυχημένα στην Ιστορία της Λίγκας. Λίγοι παίκτες από τους τότε πρωτοετείς στη Λίγκα, δείχνουν να μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα (Μακόλουμ, Ολαντίπο, Πόρτερ) και ο καλύτερους από αυτούς επιλέχθηκε στο… Νο.15!!

Η αβλεψία και η έλλειψη διορατικότητας από τις ομάδες του ΝΒΑ; Η απίστευτα πολλή δουλειά και προσαρμοστικότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο; Όποιος και να είναι ο λόγος, ένα από τα μεγαλύτερα (εν δυνάμει) ονόματα του ΝΒΑ, πέρασε στα «ψιλά» το 2013 για χάρη κάποιων Μπένετ, Ζέλερ και Μάκλεμορ, όπως πολύ εύστοχα παραδέχτηκε ο GM των Μπόστον Σέλτικς, Ντάνι Έιντζ.

Όπως και να έχει, μιας και τα κατορθώματα του Giannis είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, ας δούμε τι έκαναν οι 14 παίκτες που θεωρήθηκαν στο όχι και τόσο μακρινό 2013, καλύτεροι του Έλληνα φόργουρντ των Μπακς:

Νο.1 Άντονι Μπένετ

Το Νο.1 του draft του 2013, είναι όπως λένε οι ειδικοί, μια από τις χειρότερες επιλογές που έχουν γίνει ποτέ. Ο Μπένετ ποτέ δεν δικαίωσε όσους τον πίστεψαν και ειδικά το Κλίβελαντ. Εκεί αγωνίστηκε σε 52 ματς στη rookie season του έχοντας 4,2 πόντους και 3 ριμπάουντ μέσο όρο. Δεν έπεισε τους Καβς που τον… ξεφορτώθηκαν και από τότε κάθε χρονιά αλλάζει και ομάδα (Τίμπεργουλβς, Ράπτορς και Νετς), με την ίδια πάντα χαμηλή απόδοση (5 πόντους και 3,4 ριμπάουντ). Δοκίμασε μάλιστα την τύχη του στην Ευρώπη και τη Φενέρ με εξίσου μεγάλη αποτυχία (2017) και πλέον ο 24χρονος Καναδός αγωνίζεται στην G League και τους Μέιν Ρεντ Κλόους.

Νο.2 Βίκτορ Ολαντίπο

Ο 24χρονος γκαρντ είναι ίσως από τις πιο επιτυχημένες επιλογές στο draft αφού παρουσίασε σταθερή άνοδο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Μετά από μια τριετία (2013-2016) στο Ορλάντο και τους Μάτζικ (15,9 πόντους/4 ασίστ/4,4 ριμπάουντ), πήγε στην Οκλαχόμα όπου παρά τη συμπαθητική χρονιά του, με απόδοση κοντά στους μέσους όρους του, οι Θάντερ επέλεξαν να τον δώσουν σαν αντάλλαγμα στους Πέισερς για τον all star ηγέτη τους, Πολ Τζορτζ. Φέτος λοιπόν στην Ιντιάνα, είχαμε την… εκτόξευση του Ολαντίπο. Ο 25χρονος πλέον αγωνίζεται σαν ηγέτης και έχει εκτοξεύσει τα νούμερά του (23,3 πόντους/4,3 ασίστ και 5,3 ριμπάουντ), με αποκορύφωμα την κλήση του στο φετινό All Star game.

No.3 Ότο Πόρτερ

Ο 24χρονος σμολ φόργουορντ ήταν η επιλογή των Γουίζαρντς και όπως όλα δείχνουν, δεν το έχουν μετανιώσει. Ο Πόρτερ βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για 5η σερί σεζόν και βελτιώνεται κάθε χρονιά. Από το 2015 και μετά αγωνίζεται ως βασικός και μαζί με Γουόλ και Μπιλ έχουν σχηματίσει μια πολύ αξιόλογη τριάδα για τους πρωτευουσιάνους. Χωρίς να έχει τη στόφα ηγέτη, ο Πόρτερ είναι ένας παίκτης με πολυεπίπεδη προσφορά στο παρκέ, με τη φετινή του σεζόν να είναι η καλύτερη, έχοντας κατά μέσο όρο 14,8 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,5 κλεψίματα.

Νο.4 Κόντι Ζέλερ

Ο ύψους 2.13μ σέντερ επιλέχθηκε από τους τότε Σάρλοτ Μπόμπκατς (τωρινούς Σάρλοτ Χόρνετς) και αγωνίζεται στο συγκεκριμένο franchise μέχρι και φέτος. Έχει μια αξιόλογη καριέρα αλλά δείχνει πως δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει το ταβάνι ενός ρολίστα, με τους μέσους όρους καριέρας του, να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές (7,9 πόντους/5,6 ριμπάουντ).

Νο.5 Άλεξ Λεν

Ο 24χρονος, ύψους 2.16μ Ουκρανός σέντερ, επιλέχθηκε από τους Φοίνιξ Σανς και είναι άλλος ένας παίκτης τύπου… Κόντι Ζέλερ, με παρόμοια καριέρα. Τίμιος ρολίστας, που γεμίζει τον πάγκο και τη ρακέτα των Σανς εδώ και πέντε σεζόν, αγωνιζόμενος κατά μέσο όρο 19,8 λεπτά και προσφέροντας 7,2 πόντους και 6,5 ριμπάουντ. Σε καμία περίπτωση αυτοί οι δύο παίκτες δεν δικαιολόγησαν την τόσο υψηλή επιλογή τους στο draft…

No.6 Νέρλενς Νόελ

Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ, επιλέχθηκε από τους Φιλαδέλφια 76ερς και όλα έδειχναν πως θα έκανε μια καλή καριέρα και θα ήταν κομμάτι του περιβόητου «The proccess». Όμως οι τραυματισμοί τον πήγαν πολύ πίσω και όλα δείχνουν πως έβαλαν ταβάνι στην εξέλιξη και τη δυναμική του. Αγωνίστηκε για 2,5 σεζόν στους 76ερς (10,2 πόντοι/7,6 ριμπάουντ), ενώ την τελευταία 1,5 σεζόν βρίσκεται στους Ντάλας Μάβερικς με τα νούμερά του να είναι σαφώς πεσμένα (6,1 πόντοι/6,1 ριμπάουντ).

Νο.7 Μπεν Μάκλεμορ

Άλλος ένας ρολίστας που δεν δικαιολόγησε την τόσο υψηλή παρουσία του στα draft του 2013. Οι Σακραμέντο Κινγκς τον επέλεξαν, τον πίστεψαν (293 ματς/229 ως starter), αλλά τα νούμερά του ήταν αδιάψευστος μάρτυρας (9,4 πόντοι/2,6 ριμπάουντ). Ο 24χρονος γκαρντ, φέτος έφυγε από τους «Βασιλιάδες» και αγωνίζεται στους Μέμφις Γκρίζλις, ως συμπλήρωμα πίσω από τους Τσάλμερς, Έβανς και Κόνλεϊ προσφέροντας 7,2 πόντους και 2,4 ριμπάουντ σε 18,6 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Νο.8 Κεντάβιους Κάλντγουελ Πόουπ

Ο 24χρονος γκαρντ, επιλέχθηκε από τους Πίστονς το 2013 και δεν έπεσαν πολύ έξω στην επιλογή τους… Ο Πόουπ εξελίχθηκε σε ένα αξιόπιστο παίκτη για τα Πιστόνια, όπου αγωνιζόμενος ως βασικός είχε 11,7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Φέτος αγωνίζεται στους ανανεωμένους Λέικερς με τα νούμερά του να είναι ακόμα πιο ανεβασμένα έχοντας 13,9 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Νο.9 Τρέι Μπερκ

Ο 25χρονος γκαρντ, επιλέχθηκε το 2013 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς αλλά ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Γιούτα. Μετά από μια πολύ καλή τριετία στους Μορμόνους (12,1 πόντοι/4,2 ασίστ), τη σεζόν 2016-2017 είχε ένα πισωγύρισμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος στους Γουίζαρντς (5 πόντοι, 1,4 ασίστ μέσο όρο), ενώ τη φετινή σεζόν μετά από ένα πέρασμα από την G League και τη θυγατρική των Νικς, υπέγραψε για την ομάδα της Νέας Υόρκης από τις αρχές Ιανουαρίου και δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του με 12,7 πόντους και 4,4 ασίστ.

Νο.10 Σι Τζέι Μακόλουμ

0 26χρονος, ύψους 1.90μ σούτινγκ γκαρντ, ήταν η επιλογή των Μπλέιζερς από το draft της χρονιά εκείνης, με τους Καναδούς να πετυχαίνουν… λίρα εκατό. Μετά τις δύο πρώτες αναγνωριστικές του σεζόν, ο Μακόλουμ έχει εκτοξευθεί και έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο στην περιφέρεια των Μπλέιζερς μαζί με τον Ντάμιαν Λίλαρντ. Τις τελευταίες τρεις σεζόν έχει σταθερά πάνω από 20 πόντους μέσο όρο και δίκαια θεωρείται πλέον από τους καλύτερους γκαρντ της Λίγκας…

Νο.11 Μάικλ Κάρτερ Γουίλιαμς

Ο 26χρονος γκαρντ ήταν η δεύτερη επιλογή στo draft για τους Φιλαδέλφια 76ερς, μετά τον Νόελ. Παίκτης με αποδεδειγμένα μεγάλες δυνατότητες (11,5 πόντοι/4,9 ασίστ/4,7 ριμπάουντ, μ.ο καριέρας) αλλά και πολύ άτυχος αφού ήδη στις πέντε σεζόν που αγωνίζεται στο ΝΒΑ έχει τρεις τραυματισμούς, γεγονός που έχει οριοθετήσει την καριέρα του. Ξεκίνησε την πορεία του στο ΝΒΑ στους Φιλαδέλφια 76ερς και μετά αγωνίστηκε κατά σειρά σε Μπακς και Μπουλς. Σήμερα βρίσκεται στους Χόρνετς αλλά λόγω τραυματισμού του από τις 9 Μαρτίου, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Νο.12 Στίβεν Άνταμς

Ο 24χρονος σέντερ ήταν επιλογή των Θάντερ και σίγουρα θα πρέπει να αισθάνονται πέρα για πέρα δικαιωμένοι για την επιλογή τους αυτή, μιας και ο Στίβεν Άνταμς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο χρήσιμους ψηλούς της Λίγκας. Τέρας σωματικής δύναμης και με έφεση στα ριμπάουντ, δίνει αμυντική ισορροπία στους… αλλοπρόσαλλους Θάντερ των Γουέστμπρουκ, Τζορτζ και Άντονι, ενώ φέτος στην καλύτερη βάσει αριθμών σεζόν του, προσφέρει 13,9 πόντους και 9,1 ριμπάουντ ανά ματς.

Νο.13 Κέλι Όλινικ

Ο ύψους 2.13μ, Καναδός σέντερ επιλέχθηκε από του Ντάλας Μάβερικς αλλά αγωνίστηκε για τους Σέλτικς μέσω ανταλλαγών. Για τέσσερα χρόνια, ήταν μέλος του πολλά υποσχόμενου πρότζεκτ της Βοστόνης, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να έχει νευραλγικό ρόλο στους Κέλτες. Φέτος παραχωρήθηκε στο Μαιάμι όπου συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο. Ένας αξιόλογος ρολίστας πίσω από τον Χασάν Γουάιτσαϊντ… Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί της καριέρας του έχοντας 9,9 πόντους, 2 ασίστ και 5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Νο.14 Σαμπάζ Μουχάμαντ

Ο 21χρονος τότε γκαρντ, επιλέχθηκε από τους Γιούτα Τζαζ αλλά έπαιξε για λογαριασμό της Μινεσότα για πέντε χρόνια (2013-2018). Τα πρώτα τρία χρόνια είχε μια ανοδική πορεία στην καριέρα του, αλλά μετά έκαναν την εμφάνισή τους οι τραυματισμοί με αποτέλεσμα να οροθετηθεί η εξέλιξή του. Στα 25 του σήμερα, ο Μουχάμαντ βρίσκεται στο Μιλγουόκι αλλά πλέον είναι συμβιβασμένος με ρόλο ρολίστα σε μια καριέρα όπου προσφέρει 9 πόντους στα 17 κατά μέσο όρο λεπτά που αγωνίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ