Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Η μεγάλη επιστροφή (vid)

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Η μεγάλη επιστροφή (vid)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει την ευκαιρία να αποδείξει πόσο ωρίμασε στο NBA, μέσω της Εθνικής Σερβίας.

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Σερβίας ενόψει Eurobasket και προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και έχει μπροστά του μια κορυφαία ευκαιρία να φανεί η βελτίωσή του τα τελευταία 2 χρόνια που αγωνίζεται στο NBA και τους Θάντερ.

Το «άγουρο» ταλέντο που ξεχώρισε

Τον Μάρτιο του 2019 ο νεαρός Ποκουσέφσκι έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Euroleague, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, σημειώνοντας μόλις 1 πόντο.

Διαβάστε επίσης: Σάσα Βεζένκοφ: Όλα γύρω του(ς) γυρίζουν

Σε ηλικία 17 ετών και 83 ημερών ο Σέρβος έγινε ο νεότερος που αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα, «παίρνοντας» το ρεκόρ από τον Γιώργο Πρίντεζη.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε με την αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού στην Α2, έχοντας σε έντεκα συμμετοχές 10.8 πόντους, 7.9 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.8 κοψίματα, ενώ κλήθηκε να συμετάσχει και με την αντρική ομάδα στην Euroleague σε μία σεζόν ωστόσο που διακόπηκε λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από νωρίς όμως ο Ποκουσέφσκι ξεχώριζε, όχι μόνο για το παρουσιαστικό του και τα μεγάλα του άκρα, αλλά και για το ταλέντο που φαινόταν να υπάρχει μέσα του όντας ακόμα ακατέργαστο.

Η ανάδειξη στο NBA

Το 2020 δηλώνει συμμετοχή στο draft του NBA και επιλέγεται στο νούμερο 17 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Παράλληλα έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ αφού έγινε ο νεότερος παίκτης που επιλέχθηκε σε draft, ενώ δύο μέρες αργότερα τα δικαιώματά του μεταφέρονται στους Θάντερ ως μέρος μια τριπλής ανταλλαγής.

Στην συνέχεια υπογράφει συμβόλαιο και αγωνίζεται με τη βοηθητική ομάδα των Θάντερ στη G League και στις 14 Μαρτίου ξεκινάει για πρώτη φορά ως βασικός στο NBA πετυχαίνοντας 23 πόντους ευστοχώντας σε 5 τρίποντα.

Τον Απρίλιο πέτυχε το πρώτο του triple double απέναντι στους Φοίνιξ Σανς, ενώ συμμετέχει και στο NBA Summer League του 2022 με την ομάδα της Οκλαχόμα.

Όντας ,μόλις 20 χρονών ο Ποκουσέφσκι κατάφερε να εξελιχθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του που τον έκανε να ξεχωρίσει από τα εφηβικά του κιόλας χρόνια.

Η ευκαιρία με την εθνική ανδρών

Με το Eurobasket να βρίσκεται προ των πυλών και την εθνική Σερβίας να πρέπει να δώσει κι αυτή τη δική της «μάχη» στα «παράθυρα» του Αυγούστου ,για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο του 2023, μπροστά στον Ποκουσέφσκι παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία.

Μια ευκαιρία την οποία κέρδισε με το σπαθί του δείχνοντας πως αν και πολύ μικρός ακόμα ηλικιακά, μπασκετικά έχει μεγαλώσει.

Αν λοιπόν ο ομοσπονιακός τεχνικός των Σέρβων, Σβέτισλαβ Πέσιτς, αποφασίσει πως ο Ποκουσέφσκι αξίζει την παρουσία του ανάμεσα στους κορυφαίους, ο νεαρός φόργουορντ θα έχει επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο και την πρώτη γραμμή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Επιμέλεια: Στέργιος Σπυρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ