Μάικλ Τζόρνταν: Αυτή είναι η δική του κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών

Μάικλ Τζόρνταν: Αυτή είναι η δική του κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών

Μια πεντάδα βγαλμένη από παραμύθι έφτιαξε ο κορυφαίος παίκτης των Σικάγο Μπούλς, Μάικλ Τζόρνταν.

Την κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών κλήθηκε να φτιάξει ο ζωντανός θρύλος του NBA και των Σικάγο Μπουλς, Μάικλ Τζόρνταν.

Βλέποντας κανείς την πεντάδα, παρατηρεί ότι ο επί πέντε φορές πολυτιμότερος παίκτης του NBA, δεν επέλεξε κανέναν παίκτη που να είναι εν ενεργεία. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι με όλους τους παίκτες έχουν βρεθεί στα ίδια παρκέ, είτε ως αντίπαλος είτε ως συμπαίκτης, δίνοντας έναν άτυπο φόρο τιμής στους παίκτες της γενιάς του.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο: Οι Μπακς έκαναν κάρφωμα του Αντετοκούνμπο παράσταση σε αγγείο

«Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Θα είμαι κάπως προκατειλημμένος γιατί δεν έπαιξα στην εποχή του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, του Μπιλ Ράσελ, μερικών από τους μεγάλους σταρ πριν από μένα. Και είναι πολύ δύσκολο γιατί είμαι φίλος με πολλούς παίκτες σήμερα» δήλωσε σχετικά με τη επιλογή της πεντάδας.

Για τη θέση του σέντερ, διάλεξε τον Χακίμ Ολάζουον, που αγωνίστηκε στους Χιούστον Ρόκετς, με τους οποίους είχε λαμπρή καριέρα αλλά και στους Τορόντο Ράπτορς στην τελευταία σεζόν τη καριέρας του. Μάλιστα ήταν αυτός όπου μαζί με τους Ρόκετς, πήραν δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα , το 1994 και το 1995, σπάζοντας το σερί των τριών πρωταθλημάτων που είχαν οι Μπουλς του Τζόρνταν, ο οποίος είχε αποσυρθεί εκείνη την περίοδο.

«Θα διάλεγα τον Ολάζουον. Αυτό αφήνει εκτός τον Shaq, τον Πάτρικ Γιούιν. Αφήνει έξω τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν. Αφήνει έξω πολύ κόσμο. Είναι απίστευτη η ευελιξία που είχε. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα του, ούτε μόνο το ριμπάουντ του ή τα μπλοκς του. Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι ήταν στην πρώτη επτάδα σε κλεψίματα. Πάντα έπαιρνε σπουδαίες αποφάσεις στο γήπεδο. Για όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, πρέπει να του το αναγνωρίσω».

Στη θέση του πάουερ φόργουορντ έβαλε έναν παίκτη με τον οποίο είχαν βρεθεί αντίπαλοι αρκετές φορές, χαρίζοντας πολύ δυνατές μονομαχίες. Ο λόγος για τον Λάρι Μπερντ, που φόρεσε τη φανέλα των Σέλτικς, την περίοδο που μεσουρανούσαν στα σαλόνια του NBA, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα τη δεκαέτία του ’80 (1981, 1984, 1986).

«Υπάρχει ο Τζέιμς Γουόρθι, που αγαπώ και είναι ένας τύπος από τη Βόρεια Καρολίνα. Ο Καρλ Μαλόουν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, τον οποίο λατρεύω και είναι καλός φίλος, και ο Τσάρλς Όκλεϊ. Αλλά και πάλι όσον αφορά την ευελιξία, πρέπει να επιλέξω τον Λάρι Μπερντ. Τα πράγματα που μπορούσε να προσφέρει αφορούν τα πάντα. Η ιδέα εδώ είναι ότι θα έχτιζα μια ευέλικτη, πολυτάλαντη ομάδα, ικανή να κάνει πολλά διαφορετικά πράγματα».

Όσον αφορά τη θέση «τρία», τoν σμολ φόργουορντ δηλαδή, επέλεξε το «άλλο του μισό» όσο ήταν στους Μπουλς, τον Σκότι Πίπεν. Οι δυο τους ήταν ένα από τα κορυφαία όλων των εποχών στο NBA, πανηγυρίζοντας παρέα έξι πρωταθλήματα σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ των δύο πέρασαν από μία τρικυμία, καθώς ο Πίπεν εξέφρασε την αμφισβήτησή του προς το πρόσωπο του πρώην συμπαίκτη του, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Παρόλο όμως την όλη αναταραχή, ο Τζόρνταν αναγνωρίζει το ταλέντο του Πίπεν δείχνοντας την εκτίμηση που έχει απέναντι στον «ινδιάνο».

«Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί έπαιξα με έναν από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ, τον Σκότι Πίπεν. Είναι τόσο ευέλικτος, όσο φαίνεται. Χειρίζεται την μπάλα. Είναι καλός αμυντικός ριμπάουντερ. Θα δυσκολευόμουν πολύ να διαλέξω κάποιον άλλο στη θέση του σμολ φόργουορντ, παρόλο που ξέρω ότι ο Τζούλιους Έρβινγκ είναι στο ίδιο επίπεδο. Και υπάρχει και ο Ντομινίκ Γουίλκινς. Και θα έπρεπε να σκεφτείς τον Έλγκιν Μπέιλορ, παρόλο που δεν είδα ποτέ τον Μπέιλορ να παίζει, ούτε έπαιξα μαζί του».

Φυσικά από αυτή την πεντάδα, δεν θα μπορούσε να λείπει το βασικό γρανάζι των «show time» Λέικερς, ο Μάτζικ Τζόνσον . Μάλιστα κόντρα στην ομάδα του Λος Άντζελες με αρχηγό τον Μάτζικ, οι Μπουλς κατέκτησαν το πρώτο τους πρωτάθλημα το 1991.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, έβαλε τον εαυτό του, συμπληρώνοντας αυτή την ονειρική πεντάδα.

«Αυτό είναι εύκολο. Μάτζικ Τζόνσον. Λόγω του ύψους του, ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσεις. Θα ήταν η ψηλότερη ομάδα όλων των εποχών, βάζοντας εμένα ως σούτινγκ γκαρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ