ΝΒΑ: Δέκα ερωτήσεις-κλειδιά για το φετινό πρωτάθλημα (part 1, vids)

ΝΒΑ: Δέκα ερωτήσεις-κλειδιά για το φετινό πρωτάθλημα (part 1, vids)

Το ΝΒΑ ανάβει τα μεγάλα φώτα του για μια σεζόν δίχως «σταθερές» και με μπόλικη περιέργεια για την εξέλιξη της.

Τα μεγάλα φώτα ανάβουν απόψε στο ΝΒΑ και η κορυφαία αθλητική λίγκα του πλανήτη ξεκινά με προσδοκίες να προσφέρει ίσως το πιο «αχαρτογράφητο» πρωτάθλημα όλων των εποχών: Δίχως κλασικό φαβορί (ας μας συγχωρέσει ο Στεφ Κάρι), δίχως ουσιαστικές «σταθερές».

Δίχως καλά-καλά να μπορεί να υπολογίσει κάποιος σε βασικά δεδομένα.  Όλα αυτά έπειτα από ένα πραγματικά παράξενο καλοκαίρι. Και από τον σχηματισμό επτά-οκτώ διαφορετικών ομάδων που είναι ικανές για το καλύτερο αλλά που κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για χάρη τους. Το10 προσπάθησε να τα μαζέψει όλα μαζί, σε ισάριθμες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις; Θα τραβήξουν ως το καλοκαίρι. Ιδού οι πρώτες πέντε –σε ένα σύντομο κείμενο 1000 λέξεων-. Και ακολουθούν και οι υπόλοιπες  μέχρι να βραδιάσει…

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Τι συμβαίνει στα αποδυτήρια των Γουόριορς και σε τι κατάσταση είναι ο Κλέι Τόμσον;

Είναι ξανά πρωταθλητές. Και είναι προφανώς το Νο1 στο power ranking και για τη σεζόν που ξεκινά. Όμως τα αποδυτήρια τους μοιάζουν με καζάνι που βράζει έπειτα από τα «μπουκέτα» του Ντρέιμοντ Γκριν στον Τζόρνταν Πουλ. Η διοίκηση για να… καλμάρει τον παθόντα του έδωσε ένα τεράστιο νέο συμβόλαιο (35 εκατ ευρώ τον χρόνο), ο Γκριν μοιάζει να έχει μπει στη… γωνιά, αλλά μια στιγμή. Ο Γκριν είναι η «ψυχή» και η «καρδιά» αυτής της ομάδας.

Αν επιβεβαιωθεί η αίσθηση πως οι Γουόριορς ψάχνουν παρτενέρ για ανταλλαγή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η επόμενη μέρα της παρέας του Στεφ Κάρι. Από την άλλη ο Κλέι Τόμσον επέστρεψε τον περασμένο Γενάρη μετά από 2,5 χρόνια και σίγουρα βοήθησε πολύ για την κατάκτηση του τίτλου. Όμως ο παίκτης που είδαμε δεν είχε σχέση με τον πραγματικό Τόμπσον. Άραγε είναι έτοιμος για να μας θυμίσει τον παλιό καλό του εαυτό, ή το περίφημο ντουέτο Splash brothers δεν μπορεί πια να έχει την ίδια επιρροή στο παιχνίδι.

Πόσο θα επηρεάσει τους Σέλτικς το «σκάνδαλο» Ουντόκα;

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μάλλον θα είχαν κάνει τα πάντα για να το κουκουλώσουν. Στην Αμερική όμως όχι μόνο το έφεραν στην επιφάνεια αλλά και έδειξαν γιατί το αθλητικό προϊόν τους δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο. Μακράν του δεύτερου προπονητής της χρονιάς πέρσι ο Ίμε Ουντόκα.

Οι Σέλτικς όμως αποφάσισαν να τον απομακρύνουν από τον πάγκο τους έπειτα από την επιβεβαίωση ενός παράξενου σεξουαλικού σκανδάλου εντός του οργανισμού τους (οι κακές γλώσσες θέλουν ως «πέτρα του σκανδάλου» την Άλισον Φίστερ, η οποία κατέχει θέση αντιπροέδρου στους Σέλτικς μετά από μια σπουδαία καριέρα στο WNBA).

Ο νέος προπονητής, είναι ο Τζο Μαζούλα, ο βοηθός του Μπραντ Στίβενς που από πέρσι είναι ο πρόεδρος του ιστορικού οργανισμού. Στο παρκέ η εξαιρετική περσινή ομάδα έμεινε στη θέση της και μάλιστα ενισχύθηκε με την προσθήκη του Μάλκομ Μπρόγκτον που ήδη θέτει υποψηφιότητα για το βραβείου του καλύτερου 6ου παίκτη. Το πώς θα δουλέψει όμως όλο αυτό δίχως τον Ουντόκα είναι από μόνο του μια παράξενη ιστορία.

Μήπως όντως επιτέλους αδυνάτησε ο Τζέημς Χάρντεν;

Υπό άλλες συνθήκες οι Σέλτικς θα ήταν το νούμερο ένα φαβορί στην Ανατολή. Υπό τις τρέχουσες όλοι ρίχνουν αλλού τις ματιές τους. Κυρίως στον αποψινό (2.30) αντίπαλο της Βοστώνης, τους Σίξερς. «Μπορεί να γίνει ο νέος Μάτζικ Τζόνσον» έλεγε προ ημερών όλο καμάρι ο προπονητής Ντοκ Ρίβερς για τον ανανεωμένο Τζέημς Χάρντεν που στέκεται δίπλα στον τεράστιο Τζοέλ Εμπίντ σε ένα καταπληκτικό δίδυμο. Το θέμα είναι ποιος Χάρντεν; Εκείνος που πέρσι δεν χωρούσε στη φανέλα του; «Γράψτε ότι έχω χάσει 45 κιλά» παρακινούσε ο «Μούσιας» τους ρεπόρτερ στην preseason. Και είκοσι να έχει χάσει πάντως θα είναι μια χαρά για να κάνει τη δουλειά

Πόσα ματς θα παίξει φέτος ο Ίρβινγκ και πόσο θα ταιριάξει στους Νετς ο Σίμονς;

Προφανώς ανάμεσα στα φαβορί της Ανατολής αν αποδειχθούν κανονική ομάδα θα είναι και οι Νετς. Πως θα γίνουν κανονική ομάδα όμως είναι η απορία; Ο Μπεν Σίμονς έχει να παίξει κανά χρόνο και ουσιαστικά δεν τον έχει δει ακόμη κανείς στο Μπρούκλιν. Ο Καϊρί Ίρβινγκ κάθε σεζόν βρίσκει έναν τρόπο να μην αγωνίζεται στη μισή κανονική περίοδο. Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν από εκείνους που ζήτησαν ανταλλαγή και το γεγονός πως έμεινε στα ίδια λημέρια δεν επιβεβαιώνει ακριβώς το κέφι του για να αποδείξει πως επί της ουσίας ήταν και παραμένει το Νο1 (αν και το ESPN διαφωνεί πλέον ανοιχτά). Και μέσα σε όλα αυτά; Ο Στιβ Νας στον πάγκο που πέρσι δίχως τον μέντορα του Μαικ Ντ Αντόνι έδειξε ανεπαρκής για να οδηγήσει το καθαρόαιμο στον προορισμό του.

Υπάρχει supporting cast αντάξιο του Γιάννη στο Μιλγουόκι;

Άλλος καημός και αυτός. Ο Γιάννης είναι «Μονόκερος» και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Αμφισβητείται όμως σοβαρά αυτό που έχει χτιστεί γύρω του. Ζούμε στην εποχή που οι Μπακς είναι μόνιμα διεκδικητές. Ένα σύνολο βετεράνων υπό την καθοδήγηση του Μπουντενχόλζερ κάνει τη δουλειά σωστά μέχρι ένα σημείο. Θα είναι ψηλά στην κανονική διάρκεια, θα είναι σίγουρα με πλεονέκτημα στα playoffs. Μετά όμως τι γίνεται; Πέρσι με τον τραυματισμό του Μίντλεντον ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε να προσπαθεί μόνος του να τα βάλει με όλους τους Σέλτικς. Δεν είναι ότι του έλλειψε ο Ρόμπιν του. Είναι πως δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο εναλλακτικό πλάνο αν στραβώσει το πρώτο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ