Μπακς: Οιωνός… τελικών για τον Γιάννη – Το trade που αλλάζει τα δεδομένα και συζητά όλο το ΝΒΑ (vids)

Μπακς: Οιωνός… τελικών για τον Γιάννη – Το trade που αλλάζει τα δεδομένα και συζητά όλο το ΝΒΑ (vids)

Οι Μιλγουόκι Μπακς βγήκαν πιο δυνατοί μετά από την trade deadline και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται να παλέψει για ακόμα έναν τίτλο.

Η χθεσινή (9/2) μέρα ήταν καθοριστική για πολλές ομάδες του ΝΒΑ, καθώς η trade deadline έφερε αρκετές αλλαγές που φέρνουν νέα δεδομένα όσον αφορά τη μάχη του πρωταθλήματος. Σύνολα όπως οι Μπακς, οι Λέικερς, οι Σανς και οι Μάβερικς βγήκαν πιο δυνατά και έτοιμα για να παλέψουν μέχρι το τέλος.

Το Μιλγουόκι δεν έκανε κάποια φανταχτερή κίνηση όπως οι Σανς με τον Κέβιν Ντουράντ ή οι Μάβερικς με τον Καϊρί Ίρβινγκ. Τα «ελάφια» προχώρησαν σε μια κίνηση ουσίας που τους δυναμώνει και προσθέτει ένα άκρως σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του.

Πλέον το σύνολο του Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει όλα τα φόντα να πάει όσο πιο μακριά γίνεται και να παίξει καθοριστικό ρόλο στο κυνήγι για το «δαχτυλίδι». Ο Γιάννης πρόσθεσε έναν εξαιρετικό παίκτη όπως ο Τζέι Κράουντερ και οι Μπακς μόνο να γίνουν καλύτεροι μπορούν.

Oι τρεις τελικοί του Κράουντερ και οι μάχες με τον Γιάννη

Ο Κράουντερ είναι από τους παίκτες που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχουν το… κοκαλάκι της νυχτερίδας. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει βρεθεί σε τρεις τελικούς τα τελευταία πέντε χρόνια. Η αρχή έγινε την περίοδο 2017-18 όταν βρέθηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Εκεί η ομάδα του Οχάιο ηττήθηκε από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Δύο χρόνια αργότερα ο Κράουντερ βρέθηκε στα μέσα της σεζόν στους Μαϊάμι Χιτ. Οι καταστάσεις που διαμόρφωσε η «φούσκα» του Ορλάντο έφεραν την ομάδα της Φλόριντα στους τελικούς απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς. Εκεί οι «λιμνάνθρωποι» κατέκτησαν το τρόπαιο παρά τις προσπάθειες του Τζίμι Μπάτλερ, με τον νέο παίκτη των Μπακς να είναι αρκετά καλός.

Η τρίτη φορά του Κράουντερ ήταν το 2021 απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα «ελάφια» βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους Σανς και επέστρεψαν από το 2-0, με τον «Greek Freak» να χαρίζει το πρωτάθλημα στον σύλλογο του Ουισκόνσιν. Και πάλι ο Αμερικανός είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στο να φτάσει το Φοίνιξ μέχρι το τέλος.

Η προσθήκη του Κράουντερ που ελπίζει να σπάσει την «κατάρα»

Οι Μπακς έδωσαν τον Τζόρνταν Νουόρα και πέντε πικ δεύτερου γύρου σε μια ανταλλαγή που περιελάμβανε τους Νετς και τους Πέισερς. Πλέον το Μιλγουόκι πρόσθεσε έναν παίκτη που έχει εξαιρετικό σουτ και παίζει άμυνα σε αρκετές θέσεις. Είναι σκληρός και μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες όταν τα πράγματα γίνουν δύσκολα.

Παράλληλα ο Κράουντερ έχει την ευκαιρία να σπάσει και την κατάρα που τον κυνηγά με τους τρεις χαμένους τελικούς. Οι παίκτες του Μπουντενχόλζερ είναι στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας και βρίσκονται στο κυνήγι των Μπόστον Σέλτικς. Η φυγή των Ίρβινγκ και Ντουράντ αποδυνάμωσε την Ανατολή και άνοιξε τον δρόμο για τους Μπακς.

Ο Γιάννης και η παρέα του μοιάζουν μοιάζουν πιο δυνατοί πλέον. Έχουν χτίσει ένα δυνατό αμυντικό σύνολο με Χόλιντεϊ, Άλεν, Κράουντερ, Γιάννη και Λόπεζ δείχνοντας έτοιμοι να κάνουν μια μεγάλη πορεία, καθώς ο Αντετοκούνμπο θα έχει στο πλευρό του παίκτες με σουτ που «ανοίγουν» το γήπεδο, ενώ παράλληλα μπορούν να βάλουν τα σουτ, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ