Μόνιμος στους Μπόστον Σέλτικς ο Ματσούλα

Μόνιμος στους Μπόστον Σέλτικς ο Ματσούλα

Οι Μπόστον Σέλτικς αποφάσισαν να κρατήσουν μόνιμα στον πάγκο τους τον Τζο Ματσούλα που αντικατέστησε τον Ίμε Ουντόκα το καλοκαίρι.

Οι Μπόστον Σέλτικς «αφαίρεσαν» την ετικέτα του προσωρινού και ανακοίνωσαν τον Τζο Ματσούλα ως μόνιμο προπονητή της ομάδας, επιβραβεύοντάς τον με επέκταση συμβολαίου. Οι όροι της νέας συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Ο 34χρονος Ματσούλα αντικατέστησε τον Ιμε Ουντόκα, του οποίου ήταν βοηθός, πριν από την έναρξη της σεζόν κι έχει τους Σέλτικς στην κορυφή του NBA, σημειώνοντας το καλύτερο ρεκόρ (42-17), στη διακοπή λόγω του All-Star Game.

«Όπως έδειξε, ο Τζο είναι ένας πολύ ταλαντούχος προπονητής και ηγέτης», δήλωσε ο πρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ των Σέλτικς Μπραντ Στίβενς σε ανακοίνωση. «Έχει μια μοναδική ικανότητα να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια. Είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά που έχει κάνει για να μας βοηθήσει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμφώνησε να μας οδηγήσει στο μέλλον.»

Όπως είναι γνωστό ο Ματσούλα θα είναι προπονητής της Ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο All-Star Game. Ηταν βοηθός προπονητή των Σέλτικς τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο Ουντόκα οδήγησε τους Σέλτικς στους τελικούς του ΝΒΑ στην πρώτη του σεζόν το 2021-22, όπου έχασαν από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε έξι αγώνες.

Ωστόσο, τέθηκε σε αναστολή για τη σεζόν αφού μια εξωτερική έρευνα έδειξε «ουσιώδη» στοιχεία ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Ουντόκα φέρεται να είχε μια συναινετική σχέση με μια άγνωστη γυναίκα μέλος του προσωπικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ